Barça

El centre d’interès

Tot i prioritzar ara la carpeta de les sortides, el Barça continua treballant de valent per mirar de reforçar el centre del camp, una posició que ha quedat coixa amb els adeus d’Iniesta i Paulinho

L’objectiu principal és Rabiot, amb el jove De Jong en la recambra, mentre que no es descarten les opcions de Thiago i de Pogba

Tot i el fitxatge d’Arthur i l’ascens al primer equip d’Aleñà, les sortides al futbol asiàtic d’Iniesta i de Paulinho, dos titulars indiscutibles per a Valverde, han minvat el potencial del centre del camp del Barça, del qual, a més, s’espera que en els pròxims dies també surti Gomes. És per això que, dins de la carpeta dels fitxatges, la direcció esportiva ha posat un Post-It en els informes dels migcampistes, ja que l’objectiu és incorporar un o dos jugadors de primer nivell per a aquesta posició, futbolistes que garanteixin un rendiment immediat, cosa que obliga els responsables a afinar la punteria. I entre la llista de jugadors interessants en destaquen quatre que, a hores d’ara, es troben en la primera línia, jugadors que, tot i ser de perfils diferents, assegurarien un centre del camp més versàtil i qualitativament més potent.

El primer de la llista és Rabiot, del PSG, que als seus 23 anys desitja canviar d’aires per continuar progressant, contrariat encara per la seva absència en la convocatòria de Deschamps per al mundial. És per això que el francès, que acaba contracte el 30 de juny vinent, ha refusat les diverses ofertes de renovació que ha rebut de l’entitat parisenca, conscient que aquesta és l’única via que té per sortir d’un club que en els darrers mercats ja ha demostrat ser reticent a vendre els seus joves valors. El Barça considera que Rabiot seria un reforç de luxe, ja que es tracta d’un futbolista amb bon toc de pilota, fort físicament, jove i amb experiència en l’elit. El problema, és clar, és que de moment el PSG es manté ferm en la seva idea de no traspassar Rabiot, del qual espera que tard o d’hora acabi renovant. El Barça, però, és optimista, ja que el jugador vol aterrar al Camp Nou, fet que va provocar que fa uns dies Abidal i Pep Segura es desplacessin a París per fer saber a Antelo Henrique, el mànager esportiu del PSG, que l’interès és seriós. Rabiot, a més, té pendent una trobada amb Al-Khelaïfi, en què el jugador li comunicarà la seva intenció de sortir del PSG, una reunió que el Barça espera que sigui clau per accelerar l’operació. En cap cas, però, el club blaugrana té previst pagar més de 40 milions per un jugador que acaba contracte d’aquí a un any.

La perla del futur

Tot i avançar amb pas ferm en la contractació de Rabiot, el Barça manté obertes les altres vies, i un jugador que interessa, i molt, és Frankie de Jong, que amb 21 anys ja està cridat a ser un dels millors migcampistes del futur. Es tracta d’un jugador amb el clàssic segell de l’escola Ajax, fi tècnicament, amb bon tracte de la pilota i amb el joc de posició ben interioritzat, i que a més ja ha manifestat que el seu somni és jugar al Barça. El problema, però, és que l’Ajax s’ha tancat en banda a vendre De Jong aquest estiu, conscient que el necessitarà per fer un bon paper a Europa i que, en el cas de continuar amb la projecció prevista, d’aquí a un any el seu preu es dispararà. “De Jong, Van de Beek i De Ligt no estan a la venda, ni per cap quantitat de diners absurda. Que juguin 40 partits aquesta temporada amb l’Ajax i l’any que ve que tornin a preguntar per ells”, va etzibar ahir al diari The Telegraph Marc Overmars, el director esportiu del club ajacied. El Barça, però, ho continuarà intentant, ja que sap que difícilment l’Ajax podrà mantenir en nòmina totes les seves perles, i, si finalment l’operació és impossible, la intenció és obtenir una opció preferencial de cara a l’estiu vinent.

Rendiment immediat

La tercera via que preveu la secretaria tècnica és Thiago, un jugador que, pel fet d’haver mamat l’estil de joc blaugrana des de ben petit, garanteix una adaptació instantània. El futbolista, a més, ja ha afirmat que veuria de molt bon ull tornar a casa, i el Bayern, fins fa poc tancat en banda a traspassar el migcampista, ara veuria bé obrir-li la porta per assolir els reforços que ha demanat Kovak. Tot i que Thiago agrada a Valverde, el jugador no és ben bé el perfil de migcampista que està buscant el Barça, ja que li falta físic, a banda que durant la seva carrera ha tingut una allau de lesions que preocupen. Per un altre costat, en el club no obliden que Thiago va marxar al Bayern per només 25 milions, cosa que faria poc comprensible pagar-ne ara una quantitat molt superior. El Barça ja sap que el Bayern està obert a negociar, però primer vol estirar les opcions de Rabiot i de De Jong.

Pogba, complicat

Finalment, el quart nom que hi ha ara mateix damunt de la taula és el de Pogba, un jugador que fa tres estius ja va sonar amb empenta. El migcampista del United, que acaba de signar un excel·lent mundial, no es troba a gust a les ordres de Mourinho, un fet que ha provocat que Mino Raiola, el seu representant, l’hagi ofert al Barça i a la Juve, el seu anterior club, que ja ha descartat l’operació després del fitxatge de Ronaldo. El principal inconvenient és que el fitxatge requeria una enorme inversió, ja que cal no oblidar que el United va pagar fa dos estius, en un mercat força menys inflat que l’actual, 120 milions d’euros, a banda que la fitxa del jugador s’hauria d’acostar als 20 milions. Tot plegat fa que l’operació sigui pràcticament inviable, tot i que el Barça no descartaria el fitxatge si les condicions fossin més favorables, com passaria, per exemple, si el United necessités diners per fer un gran fitxatge.

DUR DE ROSEGAR

Marc Overmars va reiterar ahir que Frankie de Jong no sortirà de l’Ajax aquest estiu

TROBADA CLAU

Rabiot té pendent una reunió amb Al-Khelaïfi en què li demanarà que el deixi sortir
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)