Barça

Onze mesos al màxim

71 partits. Ivan Rakitic ha acumulat elogis per la gran temporada que ha realitzat amb el Barça i el combinat croat, erigint-se en el futbolista que més partits ha disputat

Els retocs de Valverde a l’equip han potenciat les virtuts del croat

16

partits

amb Croàcia

55

partits

amb el Barça

El 13 d’agost del 2017 Ivan Rakitic disputava el primer partit oficial de l’última temporada, coincidint amb l’anada de la supercopa d’Espanya. Onze mesos i dos dies després, exactament el 15 de juliol passat, a l’estadi Lujniki de Moscou, posava fi al curs, ni més ni menys que disputant la final del mundial amb Croàcia. No la va poder guanyar, però el fet d’arribar-hi ja suposava el colofó d’una temporada en què el migcampista blaugrana ha ofert un rendiment excel·lent.

Rakitic s’ha guanyat unes merescudes vacances, tal com reflecteixen els registres que ha deixat durant el curs que ara tanca. Fins a 71 partits ha acumulat entre els 55 oficials amb el Barça (46 com a titular) i els 16 que ha jugat amb Croàcia. Cap altre futbolista de les lligues europees –i molt possiblement del món– ha jugat tants compromisos durant l’última campanya, revelava fa uns dies Pedro Martín a la COPE. Rere Rakitic se situa el futbolista brasiler del Chelsea Willian, amb 70 duels, mentre que Son Heung-min (Tottenham), Kevin de Bruyne (Manchester City) i Marcus Rashford (Manchester United) van arribar als 68. Traduït a minuts, suposa que el migcampista croat ha superat de llarg els 5.000, dels quals 4.266 han estat amb el Barça. Grans xifres que demostren que, als seus 30 anys, ha arribat en plena forma a la seva maduresa futbolística.

“Crec que estem veient una continuació de l’excel·lent temporada que ha tingut amb el Barça. Sincerament, crec que està mostrant el nivell més alt de la seva carrera.” Així responia Zlatko Dalic a les preguntes relatives a l’actuació de Rakitic just abans que el combinat croat disputés les semifinals del mundial contra Anglaterra. De fet, el seleccionador croat va qualificar el blaugrana i Luca Modric com “els millors migcampistes del torneig.”

Zlatko Dalic ha destacat la capacitat de Rakitic per donar equilibri al joc, així com l’ampli radi d’acció en el terreny de joc. Uns elogis que ja havia emprat abans Ernesto Valverde quan se li preguntava pel paper de Rakitic en l’esquema blaugrana. “La temporada que està fent em sembla extraordinària. És fiable al cent per cent, ajuda a treure la pilota des del darrere i arriba amb facilitat a dalt perquè abans era mitjapunta”, valorava el tècnic extremeny el 17 d’abril en una roda de premsa. De fet, Rakitic ha estat un aliat molt valuós per al tècnic basc d’origen extremeny durant l’última temporada, com ho demostra el fet que, amb 55 aparicions en 59 partits oficials, ha estat el jugador que més va utilitzar. Fins i tot va superar Messi (54).

En aquest sentit, els retocs que va fer Valverde el curs passat han potenciat diverses de les virtuts de Rakitic. Si bé la seva posició habitual és la d’interior dret, Valverde l’ha fet jugar més centrat com a conseqüència d’un dibuix tàctic que ha derivat cap al 4-4-2. Això l’ha acostat a Sergio Busquets, un fet que, segons ha explicat, el fa estar “més còmode”. “Amb Busquets més a prop ens ajudem l’un a l’altre”, ha comentat. De fet, Rakitic s’ha consolidat com la primera opció quan s’ha de donar un relleu a la plaça de pivot defensiu per tal de dosificar el jugador de Badia del Vallès.

Després d’onze mesos d’acumular partits i quilòmetres a les cames, Ivan Rakitic es pren un merescut descans amb un sentiment “d’orgull” pel subcampionat assolit per Croàcia en el mundial. Un que s’afegeix al doblet que va poder celebrar vestint la samarreta blaugrana.

ERNESTO VALVERDE

“La seva temporada em sembla extraordinària”, ja deia a l’abril

ZLATKO DALIC

El seleccionador croat creu que Rakitic està “en el nivell més alt de la seva carrera”

71 PARTITS

Rere Rakitic se situa el futbolista brasiler del Chelsea Willian, amb 70 duels

La bona estrella en les finals no arriba amb Croàcia

Vuit finals havia jugat Ivan Rakitic abans de la del mundial disputada contra França. I totes les havia guanyat. Una ratxa que no va poder allargar a l’estadi Lujniki de Moscou, tot i que el fet d’arribar amb Croàcia a tota una final mundialista ja suposa una enorme recompensa. Les set finals precedents les ha jugat amb la samarreta del Barça, i totes set resoltes amb triomf dels blaugrana. De fet, és el futbolista de la història del club que ha jugat més finals sense perdre’n cap. El balanç puja a quatre copes del Rei, una Champions, un mundial de clubs i una supercopa d’Europa. La final de més bon record personal és la de la Champions de la temporada 2014/15 (a la imatge), que va enfrontar el Barça a la Juventus. El migcampista croat va signar el primer dels tres gols que van atorgar el títol al conjunt blaugrana (3-1).

La primera final la va jugar amb el Sevilla, coincidint amb la de l’Europa League del 2014. Després de 120 minuts sense gols, l’equip andalús va desfer-se del Benfica en la tanda de penals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)