Barça

El cercle s’estreny

El Barça apuja fins als 72 milions d’euros la seva oferta per Willian Borges, el jugador preferit per Valverde per reforçar l’atac blaugrana

El Chelsea, que es troba en plena fase de renovació de la seva plantilla, no veu amb mals ulls la venda del brasiler

Sense presses, però sense pausa, la secretaria tècnica del FC Barcelona segueix treballant de valent per enllestir el més aviat possible la configuració de la nova plantilla, un encaix on sobren moltes peces i on en falten unes poques que s’han d’adaptar a la perfecció al perfil de jugadors que necessita Ernesto Valverde. I ara per ara, el futbolista ofensiu que reclama el Txingurri és Willian Borges, extrem brasiler del Chelsea, que ja ha fet saber al seu entorn que veuria amb molt bons ulls aterrar al Camp Nou, en considerar que després d’un lustre a Londres el seu cicle com a blue s’ha acabat, i més si a l’equació s’afegeix que el Chelsea no disputarà la propera temporada la lliga de campions. És per això que el Barça va mirar ahir de posar el fil a l’agulla amb una nova oferta, que es va enfilar fins als 72 milions d’euros, per mirar de convèncer un Roman Abramóvitx que s’ha entestat a dur a terme una enorme revolució en la plantilla de l’equip, cosa que significa donar sortida a un bon grapat de vaques sagrades.

Amb Maurizio Sarri, el magnat rus vol impulsar un nou projecte que no requereixi l’enèsima gran inversió –ja ha fitxat Jorginho per 57 milions, i està negociant per incorporar Golovin, Higuaín i Rugani–, fet que l’obligarà a vendre peces del nivell de Hazard, Courtois i Kanté. I aquí és on entra la figura de Willian Borges, un jugador que entra en els plans de Sarri però que al mateix temps no és intransferible, ja que a les portes dels 30 anys i després de cinc a Londres el Chelsea considera que ja està totalment amortitzat, i més si amb la seva venda recapta prop de 80 milions d’euros –en va pagar 37,5–. Amb el mercat entrant en fase d’ebullició, però, l’entitat blue no es vol precipitar, i menys després que el United s’hagi afegit a la festa, motiu pel qual el Barça s’està trobant certa equidistància. El Chelsea, de fet, va oferir-li la setmana passada la renovació a Willian, en un intent per augmentar les ofertes dels potencials compradors. El Barça, però, no vol repetir l’experiència de l’estiu passat, en què es va veure immers en un mercat cada vegada més inflat, i per això ahir va decidir anar una mica més enllà i pujar l’oferta fins als 72 milions, esperant que Abramóvitx afluixi la corda. Els blaugrana, de fet, s’han marcat un marge màxim d’un parell de setmanes per tancar l’operació, moment en què es reactivarien altres opcions.

Potenciar l’atac

El principal punt de discòrdia en el fitxatge de Willian està sent la seva edat, ja que hi ha veus que consideren que invertir 72 milions d’euros en un jugador de gairebé 30 anys seria una operació difícilment amortitzable. La direcció esportiva, però, opina que el brasiler aportaria un munt de beneficis al joc de l’equip, ja que es tracta d’un futbolista ràpid i potent, amb desbordament, intel·ligència tàctica, experiència, capacitat d’associació i molt de gol. I la principal demostració es va poder veure en el Chelsea-Barça de l’anada dels vuitens de final de la Champions passada, en què Willian va fer anar de corcoll tota la defensa del Barça. Aquell duel, de fet, va ser el que va acabar de convèncer un Valverde que ja tenia el brasiler entre cella i cella. El Txingurri necessita un jugador amb experiència per a l’extrem dret, per alternar la titularitat amb un Dembélé del qual aquesta temporada s’espera que faci el salt definitiu. Willian, a més, també pot actuar per l’esquerra, i això permetria que, en determinats partits, Valverde pogués optar per jugar amb les dues bandes ben obertes, i sense tallar la progressió de Dembélé.

Curiosament, aquesta no és la primera vegada que Willian Borges entra amb empenta en l’agenda del Barça, que ja en l’època de Pep Guardiola, el 2011, el va sondejar. Llavors, el brasiler jugava al sorprenent Xakhtar de Lucescu, club del qual els blaugrana, sense anar més lluny, van incorporar Txigrinski. “Del mig del camp en endavant, el Xakhtar té cinc o sis brasilers boníssims que podrien jugar en qualsevol equip”, va arribar a afirmar Guardiola. Willian, però, va acabar marxant a l’Anzhi de Suleiman Kerimov, a canvi de 40 milions d’euros. El projecte del magnat rus no va sortir gens bé i el brasiler va fitxar pel Chelsea. Ara, a les portes de complir els 30 anys, Willian Borges veu com el seu camí i el del Barça es tornen a apropar, i és conscient que el tren del Camp Nou ja no tornarà a passar més. Si vol jugar de blaugrana, doncs, és o ara o mai.

72

milions

HA OFERT EL BARÇA

CANVI D’AIRES

Willian vol jugar la Champions i considera que el seu cicle al Chelsea s’ha acabat

MÉS VARIABLES

Pot jugar pels dos extrems, així que no afectaria en l’esperada eclosió de Dembélé

VELL CONEGUT

El brasiler ja va estar en l’agenda el 2011, quan jugava al Xakhtar de Lucescu

Tuchel recorda que el futur de Rabiot depèn del jugador

Després que el diari ‘L’Équipe’ anunciés que Adrien Rabiot seguiria una temporada més en el PSG, el cas del migcampista francès va fer ahir un nou gir en una compareixença de premsa de Tuchel, en què el tècnic no va tancar la porta a una possible sortida de Rabiot. “Tot depèn d’ell, ja que el jugador és qui té la darrera paraula. Ha de decidir si vol continuar amb nosaltres o si prefereix buscar nous reptes”, va manifestar Tuchel, que també va lloar de valent el jugador, al qual ha donat el braçal de capità en els dos amistosos disputats fins ara pel PSG. “M’encanta treballar amb ell. Té un potencial enorme, i encara pot créixer més.” I el tema no va acabar aquí, ja que també va parlar públicament Rabiot, que va regatejar totes les qüestions referents al seu futur. “El resultat és anecdòtic”, va afirmar el migcampista en referència a la derrota del PSG contra el Bayern en l’últim amistós (3-1). “Estem en un període de preparació que està sent, en general, positiu. L’hem d’aprofitar de cara al futur. L’entrenador està content amb l’equip.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)