Barça

Operacions Sevilla-Barça

Client VIP a Nervión

En els últims deu anys, el Barça ha pagat un total de 130 milions d’euros al Sevilla per Lenglet, Rakitic, Alves, Keita, Adriano i Aleix Vidal

Tots van ser al seu dia apostes de Monchi, ara a la Roma. El club andalús va pagar només 17,85 milions d’euros per tots ells. Per Lenglet, l’últim cas, el Barça n’ha pagat set vegades més

El fitxatge de Lenglet s’ha resolt pagant la clàusula de rescissió. El Barça ja ho va fer en el seu dia amb Seydou Keita (14 milions d’euros)

Clément Lenglet continua sumant entrenaments a les ordres d’Ernesto Valverde en aquests primers dies de pretemporada. L’exjugador del Sevilla ha arribat amb les idees clares, disposat a seduir ja d’inici el tècnic i mirar d’erigir-se ja aquesta mateixa temporada en una alternativa clara a la parella Piqué-Umtiti. Amb ell, ja són 23 els futbolistes de nacionalitat francesa que han format part de la història del FC Barcelona. La seva arribada enforteix també el matrimoni Sevilla-Barça. En els últims deu anys són ja sis els futbolistes que han fet el salt del Sánchez Pizjuán al Camp Nou.

El Barça és un client habitual dels andalusos. Seydou Keita, Dani Alves, Adriano Correia, Ivan Rakitic, Aleix Vidal i ara Clément Lenglet. Sis noms en l’última dècada i una inversió de 130 milions d’euros. O el que és el mateix, un benefici de 112 milions d’euros per al Sevilla. Un negoci rodó per a la tresoreria del club andalús, gentilesa de la punteria del seu antic secretari tècnic. La inversió feta pel Sevilla al seu moment per tots sis: 17,85 milions d’euros.

Lenglet és un dels últims caramels que va deixar Monchi abans de marxar a la Roma. El Sevilla havia contactat amb el seu entorn quan el futbolista tenia aleshores 17 anys. El van controlar de prop i fins i tot el club va convidar la seva família a visitar les instal·lacions sevillistes al seu moment. Quatre anys més tard, el gener del 2017, el Sevilla i el Nancy tancaven l’acord. Els andalusos aconseguien els serveis d’un central esquerrà jove amb una gran projecció al davant per només 5,4 milions d’euros. Ara, el Barça n’ha pagat set vegades més. La clàusula de rescissió: 35 milions d’euros més 900.000 euros en concepte d’IPC.

Excel·lent negoci va fer el Sevilla també amb Dani Alves al seu moment. Fitxat l’any 2002 de l’Esporte Clube Bahia per 550.000 euros i traspassat al Barça l’any 2008 per 35,5 milions d’euros fixos més algun de variable. Bon negoci econòmic per al Sevilla i, en aquest cas, magnífic negoci també per al Barça perquè Alves ha estat un dels fitxatges més ben amortitzats del club. És cert que va acabar marxant de franc a la Juventus fa dues temporades, però el rendiment ofert pel brasiler ha estat enorme. Segon futbolista estranger del club amb més partits jugats, només al darrere de Leo Messi, i 23 títols en vuit temporades com a blaugrana.

El de Lenglet és un cas similar al de Keita, el primer fitxatge de l’era Guardiola. El futbolista malià també va arribar al Camp Nou per mitjà d’una clàusula de rescissió. En el seu cas van ser 14 milions d’euros. Deu més del que havia pagat el Sevilla al Lens tot just un any abans. I similar és el cas de Rakitic amb el de Dani Alves. El Sevilla va fer caixa també amb el traspàs del croat, però en el dia d’avui els 18 milions d’euros que va pagar el Barça fa quatre anys per aconseguir els seus serveis són ara pocs. Rakitic suma ja 214 partits oficials com a blaugrana i 11 títols des de la seva arribada al Camp Nou. Una peça indiscutible tant per a Luis Enrique com per a Valverde, amb qui sembla que aquesta última temporada ha recuperat la millor versió. El seu esplèndid paper en el mundial de Rússia ha augmentat encara més el seu valor de mercat. Sens dubte, un dels noms propis de l’última cita mundialista com un dels líders d’una Croàcia que no ha aixecat la copa però ha estat triomfadora moral. Rakitic va arribar a Sevilla el 2011 procedent del Schalke per només 2,5 milions d’euros.

Alves al marge, l’altre brasiler que també va fer el camí Sevilla-Barcelona va ser Adriano Correia. Adriano ha militat les dues últimes temporades al Besiktas turc. Sis temporades va estar al FC Barcelona, curiosament les mateixes que al club andalús. Va aterrar al Sánchez Pizjuán la temporada 2004/05 procedent del Coritiba per tan sols 2,1 milions d’euros i el 2010 el Barça va pagar-ne 9,5 milions d’euros més variables. I de lateral a lateral. L’altre carriler que ha fet el mateix recorregut ha estat el català Aleix Vidal. El de Puigpelat va ser fitxat pel Sevilla el 2014 procedent de l’Almeria per només 3,3 milions d’euros. Un any després el Barça pagava 17 milions pel jugador. Vidal va arribar al Barça en la mateixa finestra de mercat que Arda Turan i, com el turc, el seu pas pel club blaugrana no ha estat el desitjat. És un dels noms situats en la rampa de sortida en aquest mercat d’estiu.

Les xifres
Traspassos Sevilla-Barça en l’última dècada
14
Keita.
Primer fitxatge de l’era Guardiola. El Barça va pagar la clàusula (14 milions d’euros). El Sevilla n’havia pagat 4 al Lens un any abans.
35,5
Dani Alves.
El moviment més car entre els dos clubs abans del fitxatge de Lenglet. El Sevilla el va comprar el 2002 per 550.000 euros.
9,5
Adriano.
Fitxat pel Barça el 2010, dos anys després de Keita i Alves. El Sevilla va pagar 2,1 milions al Coritiba.
18
Rakitic.
El croat va arribar al Barça el 2014. El club andalús l’havia adquirit el 2011 del Schalke per 2,5 milions d’euros.
17
Aleix Vidal.
Va arribar al Pizjuán el 2014 procedent de l’Almeria per 3,3 milions d’euros. Un any després el Barça va pagar 17 milions.
35,9
Lenglet.
L’últim a arribar al Camp Nou. Com en el cas de Keita, el Barça ha pagat la clàusula. Els andalusos van pagar 5,4 milions al Nancy fa un any i mig.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)