Barça

El Perfil

Malcom Filipe

Una carrera a tota velocitat

Malcom només ha trigat tres temporades a passar de ser un desconegut a figurar a les agendes dels gegants d’Europa

Tot i ser esquerrà juga a la banda dreta i destaca per la seu canvi de ritme i rapidesa

Nascut el 26 de febrer del 1997 a la favela Buraco Quente del barri de Vila Formosa de São Paulo, la vida de Malcom –en honor de l’activista Malcom X– Filipe Silva de Oliveira va fer un gir inesperat quan només tenia 10 anys, quan els observadors del Corinthians el van veure jugar a futbol sala i van quedar enlluernats amb la seva qualitat tècnica i la seva potència. El van citar per fer-li unes proves i el van incorporar a les seves categories inferiors, on Malcom, tot i ser esquerrà, no va parar de créixer enganxat a la banda dreta, fins a erigir-se en una de les perles més preuades del Timão. Finalment, el 20 de març del 2014, amb 17 anys acabats de fer, Manu Menezes el va fer debutar amb el primer equip, i ja el curs següent, amb Tite, l’extrem es va erigir en titular indiscutible del Corinthians, en què va ser important en la consecució del Brasileirão. Òbviament, l’eclosió de Malcom no va passar desapercebuda a Europa; i les ofertes van coincidir amb un assumpte extraesportiu, la situació ideal per accelerar el canvi d’aires.

A Europa, després de l’escàndol

Tot es va precipitar tot just després que Malcom complís els 18 anys, quan en una entrevista a un portal d’internet va parlar obertament del seu nou cotxe, una enorme indiscreció, ja que per dates encara no podia tenir el carnet, seguint els temps habituals de la burocràcia brasilera. La declaració va aixecar les sospites de la policia, que en aquells moments estava investigant un possible cas de venda il·legal de permisos de conduir, amb gairebé 5.000 expedients oberts. Malcom va negar-ho tot, i fins i tot va facilitar diverses proves, però l’escàndol que es va aixecar va fer témer al seu entorn que el jugador fos usat com a exemple. És per això que el Corinthians, l’extrem i els seus representants van decidir que el més convenient era que Malcom fes el salt a Europa, per facilitar que el jugador se centrés només en el futbol. I el club escollit va ser el Girondins de Bordeus, que el gener del 2016 va aconseguir els seus serveis per només 5 milions d’euros. I després de mitja temporada d’adaptació, l’extrem va eclosionar el curs passat, fins a erigir-se en una de les grans revelacions de la Ligue 1, amb 12 gols, set assistències i un munt d’eslàloms per la banda dreta. Com era previsible, el rendiment de Malcom va aixecar l’interès de molts clubs. En un primer moment va semblar que el seu destí seria l’Everton, que va arribar a oferir 30 milions d’euros. Després va ser el torn del Roma. I finalment va arribar el Barça. I és que sembla que la carrera de Malcom només accelera. I només té 21 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)