Barça

Messi i Valverde, nominats

Premis The Best. El crac blaugrana i el tècnic són els dos representant del Barça en els guardons que atorga la FIFA. En la categoria de millor tècnic també hi ha entrat Robert Martínez

La FIFA va anunciar ahir els nominats als premis The Best, que atorga des de fa dos anys el màxim organisme del futbol mundial una vegada trencat l’acord que tenia per integrar el guardó amb la Pilota d’Or, que entrega France Football. Entre els candidats hi ha dos blaugrana: Leo Messi, en la categoria de millor jugador, i Ernesto Valverde, en la de millor tècnic. El crac argentí, segon en les edicions del 2016 i 2017 rere Cristiano Ronaldo, acredita el doblet de lliga i copa del curs passat, a banda d’assolir la Bota d’Or com a màxim golejador de les lligues europees l’últim curs. Pel que fa a Valverde, presenta com a credencials el fet d’haver guanyat el doblet en la seva primera campanya al capdavant de la banqueta blaugrana. A banda del tècnic basc d’origen andalús, en la categoria de millor tècnic masculí també hi apareix el català Robert Martínez, que ha deixat una gran empremta al capdavant del combinat belga.

La llista de 10 nominats quedarà reduïda posteriorment a tres finalistes definitius en cada categoria una vegada oberta la votació als aficionats mitjançant el lloc web de la FIFA, periodistes, seleccionadors i capitans dels combinats estatals. La cerimònia d’entrega del premi es farà a Londres el 24 de setembre.

Entre les absències destaca especialment la de Neymar –tercer en l’edició passada–, que no ha entrat entre els nominats a millor jugador. En aquest sentit, la lesió que el va tenir aturat durant el segon tram de la temporada passada, així com el discret paper fet per la selecció del Brasil en el mundial l’han penalitzat.

Qui torna amb força és Antoine Griezmann, tercer el 2016 però absent l’any passat, impulsat pel fet de ser un dels líders de la selecció francesa, campiona del món fa poques setmanes. A més, també va celebrar el títol de l’Europa League amb l’Atlético. Un altre que es presenta entre els principals favorits a erigir-se com a millor jugador del 2018 és Luka Modric, que va tenir una gran influència en el subcampionat mundial assolit per Croàcia, a banda d’alçar la Champions amb el Madrid. Mbappé, Salah, Kane, Varane i Hazard destaquen entre els nouvinguts al grup de nominats a millor jugador masculí.

Sense Lieke Martens

En categoria femenina, no hi ha cap representant blaugrana. De fet, Lieke Martens, que va ser la vencedora del guardó l’any passat, ha quedat fora de les 10 finalistes. La llista està gairebé monopolitzada per les sis representants del l’Olympique de Lió, que el curs passat va guanyar la lliga francesa i la Champions.

NEYMAR, ABSENT

Millor jugador masculí
Leo Messi (Barça) Cristiano Ronaldo (Madrid/Juventus) Kevin de Bruyne (Manchester City) Antoine Griezmann (Atlético) Eden Hazard (Chelsea) Harry Kane (Tottenham) Kylian Mbappé (PSG) Luka Modric (Madrid) Mohamed Salah (Liverpool) Raphael Varane (Madrid)
Millor jugadora
Lucy Bronze (Olympique Lió) Pernille Harder (Wolfsburg) Ada Hegerberg (Olympiq-ue Lió) Amandine Henry (Olympique Lió) Samantha Kerr (Sky Blue /Perth Glo- ry/Chicago Red Stars) Saki Kumagai (Olympique Lió) Dzsenifer Marozsán ( Olympique Lió) Marta (Brazil/Orlando Pride) Megan Rapinoe (Seattle Reign FC) Wendie Renard (Olympique Lio)
Millor tècnic cat. masculina
Ernesto Valverde (Barça) Pep Guardiola (Manchester City) Robert Martínez (selecció belga) Massimiliano Allegri (Juventus) Stanislav Txertxesov (selecció russa) Zlatko Dalic (selecció croata) Didier Deschamps (selecció francesa) Jurgen Klopp (Liverpool) Diego Simeone (Atlético) Gareth Southgate (selecció anglesa) Zinedine Zidane (Madrid)
Millor tècnic cat. femenina
Emma Hayes (Chelsea Ladies); Stephan Lerch (Wolfsburg) Mark Parsons (Portland Thorns FC) Reynald Pedros (Olympique Lió) Alen Stajcic (selecció d’Austràlia) Asako Takakura (selecció japonesa) Vadão (selecció brasilera) Jorge Vilda (selecció espanyola) Martina Voss-Tecklenburg (selecció de Suïssa) Sarina Wiegman (selecció d’Holanda)
Queda fora dels 10 finalistes, penalitzat per la lesió i el discret mundial
El bon mundial de jugadors com Modric i Griezmann els afavoreix
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)