Barça

Cinc casos per resoldre

Mercat. Després de les marxes de Yerry Mina i André Gomes i el tancament del mercat a Anglaterra, el Barça encara ha d’aclarir el futur de Rafinha, Marlon, Samper, Alcácer i Munir

L’Everton va solucionar ahir part de l’operació sortida al FC Barcelona. El traspàs de Yerry Mina i la cessió d’André Gomes va solucionar els casos de dos dels futbolistes amb què no compta Ernesto Valverde, però encara queden uns quants amb el futur incert i ja amb un mercat tan potent com l’anglès tancat.

Curiós és el cas del central Marlon. El defensa va jugar la temporada com a cedir en el Niça i, tot i que la cessió era per a dos anys, el Barça va decidir repescar-lo aquest estiu perquè hi havia equips anglesos interessats en ell i podia acabar sent una venda profitosa. Marlon va arribar al Barça per jugar en el filial la temporada 2016-17. Quan va acabar, el club blaugrana va exercir una opció de compra que tenia sobre ell i va pagar 6 milions d’euros al Fluminense. Però després de la pretemporada va ser cedit al Niça. I d’allà va ser repescat el mes de juny passat, un any abans del que estava previst, perquè primer el West Ham i després el Southampton van presentar ofertes per ell. Es va parlar d’una de 15 milions del West Ham i d’una altra de 12 milions del Southampton, però res de res. Marlon continua fent la pretemporada amb el Barça i ahir va tornar a fer figa en el seu intent d’anar a la Premier League. Va ser el Newcastle l’equip que es va interessar a tancar la seva cessió, però el brasiler no va aconseguir el permís de treball que necessiten els estrangers que juguen a Anglaterra, així que haurà de continuar buscant equip, tenint en compte que a Itàlia es tanca el mercat el 17 d’agost, un dia abans que comenci la Serie A.

Precisament Itàlia és el destí favorit per a Rafinha. El brasiler ja va jugar la temporada passada, des del mes de gener, cedit en l’Inter de Milà. Els dos clubs van signar una opció de compra de 35 milions d’euros si els italians es classificaven per a la Champions. Ho van aconseguir, però no van exercir l’opció de compra. Interessa a l’Inter, però vol pagar menys. De moment, Rafinha està fent un bona pretemporada amb el Barça. Va fer tres bons partits als Estats Units i va arrencar els elogis d’Ernesto Valverde, que no descarta que continuï vestint de blaugrana. Cert és que ell ha deixat molt clar que vol minuts i és possible que si es queda en el Barça en tingui pocs, ja que són molts els migcampistes que hi ha a la plantilla. De moment, espera i és possible que sigui titular en la supercopa contra el Sevilla de diumenge vinent.

Dos per un lloc

Lluiten per una plaça en la plantilla del primer equip Munir i Paco Alcácer. Els dos no es quedaran, és possible que s’acabi quedant un, però també podria ser que acabessin sortint els dos. Alcácer suma dues temporades en el Barça, que el va fitxar del València per 30 milions d’euros més 2 en variables. Amb Luis Suárez com a davanter centre indiscutible per a Luis Enrique i també per a Valverde, les seves aparicions han estat poques. Quasi sempre que ha jugat ha complert, però ha acumulat pocs minuts sent un davanter que va costar 30 milions i que té una fitxa elevada. El club voldria que sortís aquest estiu, però no hi ha ofertes per ell. El València ha mostrat cert interès, però el voldria en qualitat de cedit, i el Barça prefereix un traspàs i quedar-se Munir.

El jugador del planter va tornar al club després de completar una temporada més que notable amb l’Alavés. Té un any més de contracte i la secretaria tècnica ha parlat amb ell perquè renovi i es quedi aquesta temporada en el primer equip. De moment, no hi ha hagut cap resposta. El jugador s’ho està pensant. Si no vol renovar, el club seria partidari d’una venda aquest estiu per treure alguns diners per un jugador que té mercat.

I l’últim cas que s’ha de resoldre abans del 31 d’agost és el de Sergi Samper, un jugador amb molta mala sort amb les cessions els dos últims anys. Després de destacar en el filial, va marxar cedit un any al Granada, però Paco Jémez, l’entrenador que el va demanar, va ser destituït aviat i Samper va tenir molt poc protagonisme. L’estiu passat, després de fer una bona pretemporada a les ordres de Valverde, va ser cedit perquè en el Barça sobraven fitxes. El seu destí va ser Las Palmas. També va plegar aviat Manolo Márquez, l’entrenador que el volia, i després es va trencar el turmell esquerre. Va ser sotmès a una operació i es va perdre la segona part del curs. El català va treballar a l’estiu per recuperar-se i fer la pretemporada amb el Barça i mirar de convèncer Valverde, però molèsties al turmell el van deixar sense gira. Sembla difícil que es quedi, però també dependrà de la lesió. Sampdoria i Torino han demanat per ell.

MARLON

El Newcastle el volia ahir, però el brasiler no va aconseguir el permís de treball

RAFINHA

Ningú pot descartar que es quedi, però ell vol minuts i espera tornar a l’Inter
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)