Barça

S’alça el teló al Camp Nou

El Barça inicia avui (22.15 h) la defensa del títol contra l’Alavés

El conjunt vitorià és precisament l’últim rival que va ser capaç de guanyar a l’estadi en partit de lliga, ara fa dues temporades

El vigent campió, de nou, a escena. Torna la lliga. Sense la màgia d’Andrés Iniesta, però amb VAR i amb calendari asimètric. Un campionat amb novetats en la reglamentació i un Barça també amb algunes cares noves. Arthur, Lenglet, Malcom i Arturo Vidal somien amb la possibilitat de guanyar la seva primera lliga amb la samarreta blaugrana, una samarreta que durant tota aquesta temporada lluirà a la màniga dreta, també com a novetat, el logotip de campió de lliga de la temporada 2017/18. Sí. El Barça de Valverde defensa títol. L’inici de la reconquesta comença avui (22.15 h) al Camp Nou contra l’Alavés del Pitu Abelardo.

El Barça s’estrena aquesta nit a casa, curiosament, contra l’últim rival que va ser capaç de guanyar al Camp Nou en partit de lliga. S’encarregava de recordar-ho Tomàs Pina aquesta setmana. La temporada passada l’equip blaugrana tan sols va perdre un partit en tot el campionat i va ser en la penúltima jornada al camp del Llevant (5-4). Va ser la lliga del rècord. Ni més ni menys que 43 partits invicte, va estar l’equip. L’última derrota a l’estadi, en efecte, l’hem d’anar a buscar dues temporades enrere, al curs 2016/17. Va ser en la tercera jornada de lliga i va ser l’Alavés, l’equip contra el qual aquest nou Barça obrirà el foc.

Poc o res tindrà a veure l’equip que presentarà avui Valverde amb aquell onze que va perdre fa dos anys contra els vitorians per 1-2, amb gols de Deyverson i Ibai Gómez. Luis Enrique va sortir amb un equip inicial format per Cillessen, Aleix, Mathieu, Mascherano, Digne, Rakitic, Busquets, Denis, Arda, Alcácer i Neymar. Sis d’ells ni tan sols estan ja en la plantilla. Només Sergio Busquets i Ivan Rakitic repetiran en el partit d’aquesta nit. És un Barça reformat, que manté la base de la temporada passada, però que ha augmentat el nivell d’exigència i la competitivitat en posicions clau. Els fitxatges de Lenglet, Arthur, Malcom i Arturo Vidal milloren el fons d’armari i multipliquen les opcions tàctiques d’un Ernesto Valverde que buscarà la seva segona lliga com a entrenador del Barça després del doblet de la temporada anterior. Qui anhela el títol també és un Leo Messi en plena maduresa futbolística que, després d’aixecar diumenge passat la seva primera supercopa d’Espanya com a primer capità del Barça, vol continuar sumant títols. Ho va dir en la presentació el dia del Gamper. Aquest any vol la Champions. Però també la lliga. Seria la vuitena en els últims onze anys. El Barça ha estat el gran dominador de la competició en l’última dècada i vol continuar regnant.

El partit d’avui contra l’Alavés serà el tercer dels blaugrana en els últims set dies. Després d’imposar-se al Sevilla en la supercopa jugada a Tànger (1-2) i de guanyar el trofeu Joan Gamper contra el Boca Júniors (3-0), el Barça buscarà avui la seva primera victòria del campionat contra un conjunt vitorià que dels vuit partits de la pretemporada que ha disputat tan sols n’ha guanyat dos (contra l’Oviedo per 1-0 i contra la Real Sociedad per 1-2). En molt millor dinàmica de resultats arriba el Barça a la cita.

Per a aquest partit, Abelardo s’ha emportat a Barcelona divuit futbolistes més la novetat del jove Antonio Perera, que s’estrena en una convocatòria del primer equip. Adrián Diéguez ha quedat fora per la sanció que arrossega de la temporada anterior i són baixa per lesió homes com Rodrigo Ely i Tomás Pina. Vigaray i el mundialista Guidetti tampoc han viatjat.

Ernesto Valverde, per la seva banda, podrà disposar del seu onze de gala. Sergi Roberto, després de perdre’s la supercopa d’Espanya de l’altre dia per sanció, torna a la llista i serà titular. Un dels pocs dubtes de l’onze és saber qui serà l’acompanyant de Piqué a l’eix de la defensa. Els galons d’Umtiti contra el rodatge superior de Lenglet. Umtiti, de fet, es va estrenar tot just dimecres en el Gamper. A veure què decideix Valverde. La resta, poques novetats. Si no hi ha cap sorpresa, la majoria dels nous fitxatges hauran d’esperar el seu torn. Sergio Busquets, Rakitic i Coutinho formarien la línia de mitjos i a dalt Dembélé serà amb tota probabilitat el soci de Luis Suárez i Messi. El francès va guanyar-se aquest dret amb el seu golàs contra el Sevilla, que va valdre el primer títol oficial del curs.

Aleñá i Denis Suárez, lesionats, i Paco Alcácer, Munir, Vermaelen i Samper, per decisió tècnica, queden fora de la llista. Missatge clar.

BÀSIC GUANYAR

Una victòria convincent en el debut permetria pressionar d’inici Madrid i Atlético

L’EQUIP DE GALA

Valverde podrà disposar del seu millor onze i possiblement aposti pel 4-3-3

AVÍS A NAVEGANTS

L’Alavés s’aferra a l’heroïcitat de fa dos anys, amb gols de Deyverson i Ibai (1-2)

Abelardo: “Firmo ara mateix la permanència”

El ‘Pitu’ Abelardo és d’aquelles persones que toquen de peus a terra. No és conservadorisme. És senzillament admetre els límits. Ell millor que ningú sap les angúnies que va passar el seu equip la temporada passada per salvar-se i és conscient que l’Alavés haurà de treballar molt aquesta temporada per aconseguir l’objectiu. Ell firma ja la permanència a la jornada 1. Fuig de l’eufòria que encara alguns tenen a Vitòria pel record de la final de copa jugada contra el Barça el 2017. Això sí, no renuncia a disfrutar: “Som uns privilegiats per jugar a primera divisió. Jo firmo ja la permanència. Però també hem de disfrutar. Debutem al Camp Nou i no sortirem ja derrotats de l’autobús. Farem el nostre partit.” “Les primeres jornades seran estranyes, però ho veig bé. Tot el que sigui ajudar a l’arbitratge és positiu”, va dir pel que fa a l’ús del VAR per primer cop a l’Estat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)