Barça

Celebració incompleta

200 partits. Contra l’Alavés, Luis Suárez, molt erràtic i encara lluny del seu millor nivell, va arribar a aquest nombre de duels jugats amb el Barça, amb uns registres espectaculars: 152 gols i 150 victòries

Luis Suárez ha començat la temporada lluny del seu millor nivell, com es va poder veure en la supercopa d’Espanya a Tànger i també dissabte contra l’Alavés. Encara agafant la forma després d’un estiu molt exigent, en què va arribar fins als quarts de final del mundial amb la seva selecció, cosa que va fer que no tornés als entrenaments fins al 6 d’agost, avui fa tot just dues setmanes, l’uruguaià va tornar a estar erràtic en la definició i també en la presa de decisions i no devia acabar gaire satisfet amb la seva actuació. Tot i això, el duel contra el conjunt vitorià és un d’aquells que quedaran marcats en l’hemeroteca del davanter charrúa, ja que va ser el número 200 que disputa amb la samarreta del Barça. Dels quals, 131 han estat en la lliga, 38 en la Champions, 22 en la copa, 6 en la supercopa d’Espanya, 2 en el mundial de clubs i 1 en la supercopa d’Europa.

Fitxat l’estiu del 2014 a canvi de 81 milions d’euros i procedent del Liverpool, Luis Suárez va haver d’esperar un parell de mesos per debutar com a blaugrana, ja que encara estava complint la sanció imposada per la FIFA per la famosa mossegada a Chiellini durant el mundial del Brasil, però des de la seva estrena, ni més ni menys que al Bernabéu, es va convertir en una peça fixa i clau, primer en els esquemes de Luis Enrique i després d’Ernesto Valverde. Aquesta ja és la cinquena temporada al club de l’uruguaià, que al llarg d’aquests anys ha guanyat un total de 12 títols. No hi ha dubte que hi ha tingut un paper del tot decisiu.

Les xifres parlen per si mateixes: 152 gols i 77 assistències en aquests 200 partits amb el Barça, que han ajudat a sumar un total de 150 victòries i 26 empats. És a dir, com a blaugrana, Suárez marca de mitjana tres gols cada quatre partits i guanya també tres de cada quatre partits que juga. Són més de 17.000 minuts els que ha disputat com a blaugrana el davanter uruguaià, que als 31 anys ja fa temps que s’ha confirmat com un dels millors davanters que han jugat mai al club. La seva temporada més prolífica de cara a porteria va ser la seva segona com a blaugrana, en què va marcar un total de 59 gols entre totes les competicions, 40 dels quals en la lliga, que li van valer per ser també Bota d’Or. De fet, ja fa molt que està entre els màxims golejadors històrics blaugrana. Actualment, ocupa la sisena posició i està a només 15 gols d’igualar Josep Escolà (167 dianes en 234 partits), i d’entrar així en el top 5. Encara no s’ha estrenat aquest curs, però Ernesto Valverde no dubta que tornarà a ser el de sempre: “L’any passat també li va costar a l’inici. S’acaba d’incorporar, però el veig bé. Sabem el que ens pot donar.”

Convocat per a un amistós

Luis Suárez va entrar ahir en la llista de 25 preconvocats per a l’amistós que l’Uruguai ha de jugar el 7 de setembre als Estats Units contra Mèxic.

06/06/2015

juventus-BARÇA 1-3

21/11/2015

madrid-barça 0-4

21/04/2018

SEVILLA-BARÇA 0-5

14/05/2016

granada-barça 0-3

22/03/2015

BARÇA-MADRID 2-1

20/12/2015

RIVER-BARÇA 0-3

TEMPORADA 2014/15 Partits jugats:
43
Gols marcats:
25
Títols:
copa, lliga i Champions.
TEMPORADA 2015/16 Partits jugats:
53
Gols marcats:
59
Títols:
Supercopa d’Europa, mundial de clubs, lliga i copa.
TEMPORADA 2016/17 Partits jugats:
51
Gols marcats:
37
Títols:
Supercopa d’Espanya i copa.
TEMPORADA 2017/18 Partits jugats:
51
Gols marcats:
31
Títols:
Copa i lliga.
TEMPORADA 2018/19 Partits jugats:
2
Gols marcats:
0
Títols:
Supercopa d’Espanya.
A Berlín, va tornar a avançar el Barça. 7 gols aquella Champions.
Va fer un dels seus gols més decisius, vital de cara al títol de lliga.
Amb Messi a la banqueta, va fer de líder amb un doblet en una nit històrica.
Va fer un hat-trick en les semifinals al Japó, i contra el River, un doblet.
Amb la lliga en joc en l’última jornada, a Granada, va marcar un hat-trick.
La seva última gran actuació va ser la final de copa. Va fer 2 dels 5 gols.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)