Barça

Una altra vegada comodí

Multiús. Tot i començar la lliga al seu enyorat mig del camp, Sergi Roberto va tornar al lateral després del descans

Sergi Roberto també va iniciar el curs passat sent migcampista

Sergi Roberto mai ha amagat que la seva predilecció és jugar al mig del camp, allà on va destacar en totes les categories inferiors i on gaudeix organitzant el joc de l’equip i posant de manifest la seva capacitat per trencar línies amb el seu canvi de ritme i el seu gust per la verticalitat. El cert, però, és que el reusenc es va fer un nom en el primer equip del Barça com a lateral dret, posició on el va situar amb èxit Luis Enrique, una reconversió que, a més, li va permetre continuar al Camp Nou quan semblava que ho tenia més magre, ja que fins no fa gaire Sergi Roberto no tenia lloc al mig del camp blaugrana.

Per tot plegat, i tot i que en els últims estius sempre s’ha especulat que el reusenc passaria a ser de nou migcampista, per acabar després jugant sempre al lateral, dissabte va sobtar veure que Ernesto Valverde l’escollia per formar el centre del camp, al costat de Sergio Busquets i de Rakitic, i davant de Coutinho, Arthur i Rafinha. “He pensat que ens vindria bé per les seves qualitats i per com esperàvem que jugaria l’Alavés”, va explicar el Txingurri després de l’enfrontament per justificar la seva decisió. I tot i que el futbolista de Reus no va desentonar, la novetat només va durar 45 minuts, el temps que Valverde va trigar a considerar que alguna cosa no estava funcionant del tot bé per la banda dreta, amb Messi veient-se obligat a baixar a rebre la pilota i amb Semedo massa tímid en tasques ofensives. “El lloc natural de Sergi Roberto és el mig del camp, i si haguéssim marcat hauria seguit amb el pla inicial o hauria retardat els canvis”, va afegir el tècnic blaugrana. El cert, però, és que el duel va arribar al descans amb 0-0 i amb la sensació que l’Alavés s’estava trobant força còmode, fet que va provocar l’entrada de Coutinho per Semedo i el retorn de Sergi Roberto al lateral dret. “En la pretemporada vaig jugar més com a pivot, en el Gamper de lateral i contra l’Alavés no sabia si jugaria ni on ho faria”, va explicar el jugador, que tot i ser migcampista de cor, després de la represa va tornar a fer una exhibició al lateral, aportant superioritat per la banda dreta i arribant amb facilitat fins a la línia de fons.

Es repetirà el guió?

Curiosament, com Valverde i Sergi Roberto van recordar després del duel contra l’Alavés, la temporada passada el reusenc també va iniciar la lliga sent migcampista, ja que en el partit contra el Betis de la jornada 1 el Txingurri també va apostar per Busquets, Rakitic i Sergi Roberto al centre del camp. En aquella ocasió, a més, el del Baix Camp va disputar els 90 minuts en la mateixa posició i va fer un gol, el 2-0 amb el qual el Barça va sentenciar la victòria. I tot i que el reusenc va repetir experiència en alguns moments de partits posteriors, finalment va acabar sent el lateral dret indiscutible, davant la falta d’adaptació de Semedo i de la poca confiança en Aleix Vidal de Valverde, que va optar per situar-lo a l’extrem.

Tot i que fa l’efecte que Semedo acumularà enguany més minuts i protagonisme que el curs passat, el cert és que sembla difícil que Sergi Roberto deixi de ser el gran comodí de Valverde, un paper que el reusenc compleix a la perfecció.

LES FRASES

He pensat que ens vindria bé Sergi Roberto al mig del camp per les seves qualitats i per com esperàvem que jugaria l’Alavés
En la pretemporada vaig jugar més com a pivot i en el Gamper, de lateral. El que vull és ajudar l’equip
Sergi Roberto
jugador del fc barcelona
Si haguéssim marcat hauria seguit amb el pla inicial o hauria retardat els canvis
Ernesto Valverde
entrenador del fc barcelona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)