Barça

El cas Abidal es podria reobrir

Jutjats. La jutgessa que havia arxivat el cas del trasplantament hepàtic de l’actual secretari tècnic blaugrana estudia ara reobrir-lo i admet que Abidal, Rosell i l’advocacia de l’Estat es personin en la causa. També es planteja una comissió rogatòria per interrogar el cosí

L’Organización Nacional de Trasplantes (ONT) va concloure aquest juliol que el trasplantament hepàtic de donant viu que es va fer a Éric Abidal l’any 2012 “es va realitzar d’acord amb la llei”, però ara la titular del jutjat número 28 de Barcelona s’inclina per reobrir el cas, segons va avançar ahir la cadena SER. A més, segons les fonts jurídiques consultades, ha admès la personació de l’expresident del Barça Sandro Rosell, d’Éric Abidal i de l’advocacia de l’Estat per representar l’ONT.

La magistrada, la mateixa que va arxivar la investigació en veure denegada la línia d’investigació a França, va traslladar a les parts que la fiscalia demana reobrir el cas i alhora ha de decidir si opta per noves rogatòries i noves diligències. Els indicis que han arribat a la magistrada des de la fiscalia indiquen presumptes delictes de tràfic d’òrgans i falsedat documental. La fiscalia li demana la declaració com a testimoni del cosí d’Abidal, Gerard, que va ser el donant. En la seva investigació inicial, la fiscalia va demanar que un metge forense comprovés les ferides de l’operació, però la rogatòria no va ser atesa per la justícia francesa. Per la seva banda, Abidal va desmentir categòricament cap irregularitat i va publicar una fotografia del postoperatori, a l’habitació de l’hospital, amb el seu cosí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)