Barça

En període d’afinació

Luis Suárez. El 9 blaugrana no ha pogut estrenar el seu compte golejador en els tres primers partits oficials del curs. El duel de demà contra l’Osca sembla propici per fer-ho abans de l’aturada

Després dels tres primers partits oficials –el de la supercopa d’Espanya i els de lliga contra l’Alavés i el Valladolid–, el Barça ha vist porteria sis vegades. Messi (2), Dembélé (2), Coutinho i Piqué han signat aquests sis gols, en espera que la llista es vagi ampliant amb altres noms. Un ha de ser el de Luis Suárez, que encara no ha pogut obrir el seu compte particular aquesta temporada. Va estar-hi a prop dissabte passat a Valladolid, però el VAR li va anul·lar el gol en comprovar que hi havia fora de joc.

El 9 blaugrana ha jugat tots els enfrontaments –només va ser substituït en el darrer ja en el temps de descompte–, però no ha tingut fortuna de cara a porteria. Un fet que no preocupa Ernesto Valverde, conscient que la campanya tot just acaba de començar i de la capacitat de l’uruguaià d’agafar ritme de manera progressiva. “Sabem que a Luis li costa una mica els inicis, però estic molt tranquil en aquest sentit”, ja va comentar el tècnic en una roda de premsa recent. A més, cal recordar que la pretemporada de Suárez ha estat condicionada per la seva participació en el mundial, que va fer endarrerir la seva reincorporació a la disciplina blaugrana. En aquest context, la visita, demà, del nouvingut Osca al Camp Nou apareix com un moment propici perquè Suárez s’estreni abans de l’aturada de seleccions.

Els precedents reflecteixen que Suárez és un davanter que va de menys a més al llarg del curs. Sense anar gaire luny, l’any passat tampoc va marcar en la supercopa d’Espanya, mentre que va estar absent en les dues primeres jornades de lliga a cau sa d’unes molèsties al genoll. En la tercera, coincidint amb el derbi contra l’Espanyol, va marcar el seu primer gol oficial de la temporada, però en arribar a la jornada 11 tot just acumulava tres gols en el campionat. La situació, però, va donar un tomb a partir de la jornada 12, coincidint amb la visita al Camp del Leganés del 18 de novembre del 2017. Aquell dia Suárez va fer un doblet, que va ser el principi d’una gran ratxa golejadora. De fet, entre la jornada 14 i la 21 va celebrar fins a 11 gols. “Era qüestió de sentir-me bé”, ja havia comentat després de l’esmentat doblet de Butarque. “No estava preocupat” –va afegir en relació amb aquella etapa de sequera–, “ja marxava satisfet quan sentia que ajudava l’equip.”

Suárez acabaria la passada lliga amb 25 gols, erigint-se en el segon màxim realitzador blaugrana, només superat pel seu amic i company Leo Messi –pitxitxi del campionat i Bota d’Or europeu amb 34– i Cristiano Ronaldo (26).

Després de cinc temporades completes com a futbolista blaugrana –aquesta serà la sisena–, Suárez ha aconseguit situar-se entre els millors golejadors de la història blaugrana. De fet, a hores d’ara ocupa el sisè lloc en el rànquing, amb 152 gols, i té a l’abast superar en els propers mesos Josep Escolà (158). Les dades són irrefutable pel que fa a la capacitat golejadora de l’uruguaià, que només té l’espina de la Champions. I és que la passada campanya només va aconseguir un gol en la màxima competició europea.

PROGRESSIU

Els precedents mostren que Suárez va de menys a més al llarg del curs

ERNESTO VALVERDE

Va arrencar la pretemporada més tard pel fet d’haver disputat el mundial
“Sabem que a Luis li costa una mica els inicis, però estic molt tranquil”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)