Barça

Rafinha es queda en el Barça per la falta d’entesa amb el Betis

Tancats en banda. El club andalús es nega a afegir una opció de compra obligatòria i fa que l’operació se’n vagi en orris

Tot i que Rafinha volia marxar i el Barça desitjava trobar-li una sortida, finalment el migcampista brasiler es quedarà a les ordres d’Ernesto Valverde, com a mínim fins a la propera finestra de fitxatges, després que el mercat es tanqués ahir sense que el club blaugrana i el Betis arribessin a cap acord. De fet, aquest final inesperat es va començar a entreveure a mig matí, quan l’entitat andalusa va anunciar contra tot pronòstic la incorporació de l’argentí Lo Celso, cedit pel PSG, un jugador d’un perfil similar al de Rafinha. Tant el jugador com Quique Setién, el tècnic del Betis, van seguir pressionant perquè l’operació del blaugrana no quedés en no-res, però ja llavors la distància entre el que volia el Barça i el que oferia el club sevillà era massa gran perquè es pogués arribar a cap acord.

El gran escull de l’operació Rafinha és la data d’expiració del seu contracte, el 30 de juny del 2020, un fet que provoca que el jugador pugui marxar a baix cost l’estiu que ve encara que signi una gran temporada. Per això el Barça es va capficar a traspassar-lo o, com a mínim, a pactar una opció de compra obligatòria, una circumstància que el Betis mai va voler assumir. El club andalús va proposar fer-se càrrec de la fitxa, pagar una quantitat per la cessió i afegir una opció de compra no obligatòria, uns oferiments insuficients per al Barça, que va creure que l’operació s’acabaria tancant, tard o d’hora, i més després que el Benfica entrés en l’òrbita del migcampista. El club portuguès, però, es va fer enrere, mentre que el Betis es va mantenir ferm en el seu objectiu de no pagar cap traspàs, un enrocament que va posar fi a qualsevol possibilitat de fumata bianca.

Cal no oblidar, però, que la continuïtat de Rafinha tampoc és cap mala notícia per a Valverde, que després de descartar el brasiler a l’inici de l’estiu va començar a canviar l’opinió en veure’l en els entrenaments i en acció durant la gira. El petit dels Alcántara, de fet, va ser titular en la supercopa d’Espanya, una demostració de la bona imatge que té d’ell Valverde. I és que el principal motivador de l’operació amb el Betis va ser el mateix jugador, que ensumant-se una temporada d’ostracisme amb el munt de migcampistes que hi ha a la plantilla blaugrana, va demanar al club una sortida, un desig que el Barça va mirar de satisfer, però sempre que fos beneficiós per al club. Ara doncs, a Rafinha no li queda cap més opció que deixar-se la pell en els entrenaments per mirar d’acumular minuts i, arribat el Nadal, valorar si prefereix continuar en el Barça o si, per contra, s’estima més tornar a entrar en el mercat per mirar de trobar una sortida.

RISC DE FUGA

El Barça no accepta una cessió bàsica perquè el jugador acaba contracte el 2020

AMB POSSIBILITATS

Valverde compta amb el brasiler, que volia sortir del Camp Nou per por de jugar poc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)