Barça

Valverde, satisfet de com ha quedat la plantilla

Roda de premsa. “Estic content amb l’equip”, manifesta, una vegada tancada la finestra de fitxatges d’estiu, el tècnic blaugrana, que també valora positivament que Rafinha s’hagi quedat

Ernesto Valverde ja ha comentat que el fet que la temporada oficial arrenqui amb la finestra de fitxatges d’estiu encara oberta no li agrada per les incerteses que crea als equips i als jugadors. El fet que divendres passat a mitjanit es tanqués el mercat, doncs, dona tranquil·litat al tècnic blaugrana. “Ara ja sabem els que som, els que ho tirarem endavant, sense la incertesa per les entrades i sortides. Podem centrar-nos completament en el joc i les exigències que tenim”, va comentar ahir a la tarda en la roda de premsa prèvia a la vista d’aquesta tarda de l’Osca al Camp Nou.

El tancament del mercat propiciava que a Valverde se li preguntés per si havia quedat satisfet de com ha quedat la plantilla. “És clar que estic content amb l’equip”, va respondre. De fet, el d’aquest estiu ha estat un mercat molt més tranquil que el passat, quan la inesperada fuga de Neymar va fer trontollar la planificació esportiva. L’únic interrogant que s’ha mantingut fins al darrer dia és el de Rafinha. Finalment el migcampista hispanobrasiler s’ha quedat al Barça després de demanar sortir –va estar a un pas d’anar al Betis– per tal de disposar de més minuts. “Aquesta setmana hem estat parlant. Són converses privades sobre diversos parers del que podia passar. Finalment es queda i això és el més important per a nosaltres. És un jugador que penso que ens pot ajudar”, va comentar Valverde sobre el tema. Unes paraules que coincideixen amb anteriors declaracions en les quals el tècnic ja destacava que Rafinha li podia ser útil. En aquest sentit, Valverde no creu que gestionar la presència de Rafinha a la plantilla sigui difícil “perquè tots els jugadors volen tenir minuts.” Va comentar que la participació del migcampista “dependrà del seu rendiment”. “Però és un jugador que té moltes coses bones per aprofitar”, va indicar.

Fins ara Valverde no ha donat gaire oportunitats als quatre nous reforços d’aquest estiu: Lenglet, Arthur, Malcom i Arturo Vidal. Ho va justificar pel fet d’haver-se disputat només tres partits oficials i sense cap enfrontament entre setmana: “Quan tornem de l’aturada el calendari s’accelera i necessitarem tothom. En els tres primers partits es pot ser menys procliu als canvis.” En aquest escenari, la visita d’avui l’Osca sembla propícia perquè el tècnic doni entrada a alguns dels nouvinguts, però Valverde va advertir del perill que pot suposar menystenir el rival: “No puc fer l’anàlisi des del punt de vista que és un equip assequible perquè així és quan comencem a perdre el partit. Farem un partit per guanyar.”

El tècnic blaugrana va preferir no valorar el fet que Luis Enrique no hagi inclòs Jordi Alba en la seva primera llista com a seleccionador espanyol. “El seleccionador és qui fa la llista i convoca els que creu que són millors per afrontar uns partits determinats. Igual com no m’agrada que altres entrenadors qüestionin les meves alineacions, amb el seleccionador passa el mateix”, va comentar. Valverde creu que el lateral blaugrana gestionarà el fet de quedar-se fora del combinat espanyol “de manera natural”, com fan altres jugadors que no hi van. “Treballant i centrant-se en el seu equip per fer-ho bé i tenir l’oportunitat de tornar-hi”, va indicar.

Prudència sobre Piqué

També va ser prudent a l’hora de parlar de Gerard Piqué i de la denúncia que divendres passat li va posar la Guàrdia Urbana de Barcelona per conducció sense punts al carnet. “No he parlat amb ell [sobre aquest tema]. Sense tenir cap dada més que les informacions que m’han arribat prefereixo parlar-ne primer amb ell per veure com ha estat”, va concloure Valverde, que tenia l’ocasió de comentar el cas amb el central en l’entrenament posterior a la roda de premsa.

RAFINHA

Finalment es queda i això és el més important per a nosaltres; penso que és un jugador que ens pot ajudar

GESTIÓ DE MINUTS

Quan tornem de l’aturada de seleccions el calendari s’accelera i necessitarem tothom

JORDI ALBA

Ho ha de gestionar de manera natural, treballant i fent-ho bé per tenir l’opció de tornar a la selecció espanyola

“Coneixem les dificultats contra equips ascendits”

Ernesto Valverde va destacar el gran inici de lliga que ha fet l’Osca, que enguany s’estrena a la màxima categoria. De fet, aterra al Camp Nou sense conèixer la derrota després de guanyar l’Eibar (1-2) i empatar contra l’Athletic a San Mamés la setmana passada (2-2). “L’Osca juga amb l’entusiasme dels ascendits. Arriba imbatut tot i que ha jugat en dos camps tan exigents com Ipurua i San Mamés, que és una dada significativa”, va explicar el tècnic blaugrana. A més, va destacar que el conjunt aragonès ha aconseguit aquests bons resultats “per mèrits propis”. “Ha jugat amb intensitat. Té davanters que es mouen bé, migcampistes amb bona arribada a l’àrea des de la segona línia com ara Gallar i Melero”, va incidir. Per tot plegat, Valverde va advertir que el rival aterra avui al Camp Nou amb “bones sensacions, sense por a l’hora d’intentar plantar cara i sense renunciar a donar la sorpresa”. És per aquesta raó que el tècnic avisa que caldrà anar amb compte. “Perquè sabem com són aquesta mena de partits i en anteriors experiències hem tingut dificultats contra equips ascendits”, va recordar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)