Barça

Confiances, les justes

El Barça busca arribar a la primera aturada per seleccions amb el tercer triomf en tres jornades. Abans, haurà de superar l’Osca que, tot i ser un nouvingut a primera, visita el Camp Nou envalentit després de vèncer a Ipurua i empatar a San Mamés

Valverde va convocar totes les peces clau, tot i que en podria fer descansar alguna i donar entrada a algun dels fitxatges

L’inici de campionat del Barça es pot qualificar de progressiu. Idoni per tal d’agafar velocitat i adaptar les noves peces sense topar massa d’hora amb algun obstacle d’alçada abans de la primera aturada de seleccions dels propers quinze dies. Els rivals de renom ja arribaran, però de moment cal aprofitar que el calendari previ a aquesta aturada ha estat benèvol, amb l’Alavés i el Valladolid com a primers rivals a la lliga. Aquesta tarda aterra al Camp Nou el tercer, l’Osca, un nouvingut a la categoria que té en la il·lusió de tastar l’elit del futbol el seu millor patrimoni. No es pot menystenir aquesta motivació, i sinó que li ho diguin a l’Eibar i l’Athletic, incapaços de superar a casa seva el conjunt de Leo Franco, que està donant continuïtat a la gran feina que va fer Rubi –ara a la banqueta de l’Espanyol– el curs passat a segona. El triomf a Ipurua i l’empat a San Mamés atorguen al conjunt aragonès quatre punts. Sens dubte, un bon bagatge abans de trepitjar el Camp Nou, on la lògica diu que calen molts més recursos que la il·lusió per sorprendre els blaugrana. El Barça, però, faria bé de no refiar-se. La setmana passada, al José Zorrilla de Valladolid, i amb l’hàndicap d’una gespa impracticable i indigna d’una gran lliga com l’espanyola, va suar més del previst per vèncer el conjunt local –també recentment ascendit– amb un solitari gol de Dembélé. Fins i tot es va tenir un ensurt final amb el gol anul·lat a Keko, que el VAR va confirmar que estava en fora de joc en el moment de rematar.

És cert que a l’Estadi tot canvia i la superioritat blaugrana es fa més evident. En aquest sentit, també ajuda que Valverde s’animi a presentar nous plantejaments o doni minuts perquè alguns jugadors agafin més rodatge. És el cas de Clément Lenglet, que encara no ha debutat a la lliga amb la samarreta del Barça. Bé podria ocupar avui el lloc de Samuel Umtiti, que durant aquesta aturada de seleccions té dos compromisos d’alçada amb la selecció francesa, primer contra Alemanya i després contra Holanda. Sí que ha disposat de minuts, però gairebé testimonials –tot just 13 contra l’Alavés– Arthur, que pot donar força joc a Valverde. En aquest sentit, el tècnic té l’opció de situar-lo com a interior esquerre i permetre avançar Phillipe Coutinho com a extrem. De fet, és més a prop de l’àrea rival quan més ha brillat el talentós futbolista brasiler gràcies a la seva capacitat de perfilar-se cap a la frontal i treure el seu potent xut. Aquest moviment, però, obligaria a canviar una peça del trident ofensiu. Amb la presència gairebé innegociable de Messi i Luis Suárez, l’escollit per anar a la banqueta podria ser Dembélé, tot i que el francès ha estat dels millors aquest inici de curs. Valverde, en tot cas, no se la juga i repeteix la convocatòria per al partit de l’anterior jornada a Valladolid, amb l’únic canvi de Cillessen, que ja recuperat i amb l’alta mèdica, ocupa el lloc del porter del filial, Jokin Ezkieta. Rafinha, que fins a l’últim dia de mercat no era segur que es quedés, i Vermaelen, es van tornar a quedar, per decisió tècnica, altre cop fora de la llista, juntament amb els lesionats Denis, Aleñá i Samper.

Pel que fa a l’Osca, no s’espera que faci canvis substancials respecte a les dues primeres jornades. Els de Leo Franco intentaran repetir la recepta: mantenir l’ordre defensiu, deixar pocs espais i ser eficaços a l’àrea contrària. En aquest apartat, Samuele Longo apareix com la principal referència ofensiva, tot i que fins ara no ha marcat. En aquest apartat destaca el doblet que va signar a Ipurua el sabadellenc Álex Gallar, amb molta arribada des de la segona línia. L’Osca té disponibles tots els seus jugadors, tot i que Akapo, un cop complerta la sanció de dos partits que arrossegava del curs passat, no va entrar a la llista. Tampoc el porter Aleksandar Jovanovic, que s’ha incorporat aquesta setmana, i Axel Werner seguirà sota els pals. El conjunt aragonès tindrà el suport d’uns 400 aficionats presents a les grades del Camp Nou.

DOS DESCARTATS

Rafinha i Vermaelen, per decisió tècnica, han quedat fora de la convocatòria

AMB CILLESSEN

L’holandès, ja amb l’alta mèdica, és l’única novetat respecte a la llista de Valladolid

POSSIBLES CANVIS

Lenglet té números per entrar en l’onze i també ho podria fer Arthur

8-1 en l’únic antecedent al Camp Nou fa quatre anys

L’Osca només ha trepitjat l’estadi en una ocasió anterior al duel d’aquesta tarda. Va ser el 16 de desembre de 2014, coincidint amb el duel de tornada dels setens de final de la copa de la temporada 2014/15. Aquell dia els blaugrana, dirigits per Luis Enrique, van imposar-se per un contundent 8-1 al conjunt aragonès, que llavors militava a la segona divisió B. Pedro, autor d’un hat trick, va ser el gran protagonista d’un partit que també va tenir com a golejadors Sergi Roberto, Andrés Iniesta, Adriano, Adama i Sandro. La previsible superioritat blaugrana ja es va advertir en el duel d’anada jugat tretze dies abans a l’estadi d’El Alcoraz i que es va resoldre per un 0-4. Cinc integrants de l’actual plantilla blaugrana van participar en aquella eliminatòria: Ter Stegen, Rakitic, Samper, Rafinha i Sergi Roberto. Per part de l’Osca, només el seu capità, Juanjo Camacho, continua a l’equip.

Leo Franco: “Tenim les nostres armes”

Tot i admetre que el d’avui és “un dels partits més difícils de l’any” per a l’Osca, el seu tècnic, Leo Franco, confia que el seus jugadors mostrin una bona imatge a l’estadi. “Tenim les nostres armes i anem al Camp Nou amb la nostra convicció i ganes”, va manifestar el tècnic argentí en la roda de premsa de divendres per analitzar el duel. El seu plantejament és el de“dividir el partit en fases” i respondre a les exigències de cada una. En aquest sentit, considera que, amb independència de quin sigui el resultat, partits com el d’avui contra el Barça “fan millor qualsevol jugador i equip”. Leo Franco no creu que el fet d’estar a l’inici de temporada condicioni el partit a causa de la manca de rodatge: “Si hagués estat fa quinze dies potser podria ser, però ara els jugadors ja fa un mes i mig que s’entrenen i estan millor i ja és igual enfrontar-se a un equip o un altre”, va argumentar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)