Golejada i lideratge del Barça abans de l’aturada (8-2)

El Barça ha golejat l’Osca aquesta tarda al Camp Nou i arriba a la primera aturada de la competició per donar pas a les seleccions amb tres triomfs que li permeten comandar la taula gràcies a presentar un millor goal average respecte al Madrid. El clar triomf per 8-2 –amb doblets de Messi i Suárez– s’ha acabat de gestar a la segona part, una vegada l’eficàcia blaugrana ha ensorrat la resistència de l’Osca, que s’ha avançat amb un gol molt matiner (2’). El conjunt aragonès ha sorprès amb un el 0-1 del Cucho Hernández, propiciat per una bona centrada de Miramón i la desatenció defensiva blaugrana a l’hora de refusar la pilota de l’àrea. L’ensurt ha fet que el Barça s’espolsés la son de les orelles fins a capgirar la el marcador amb tres gols consecutius. Messi, després de deixar assegut Luisinho amb un gran retall, ha empatat amb una gran acció individual (16’). Tot seguit, Alba ha guanyat la línia de fons i la seva centrada l’ha desviat accidentalment Pulido per fer el 2-1 en pròpia porta (24’). El lateral esquerra blaugrana ha tornat a ser protagonista en el 3-1 (40’) en fer la centrada que ha permès a Luis Suárez, situat prop del punt de penal, marcar el seu primer gol del curs.

Abans del descans l’Osca ha reduït distàncies gràcies a un gol d’Álex Gallar (42’), novament motivat en bona mesura per la passivitat de la rereguarda blaugrana a l’hora d’allunyar el perill. El 3-2, però, ha estat gaire un miratge ja que la segona part ha estat una exhibició ofensiva del Barça, traduïda amb tres gols més en tot just un quart d’hora. Dembélé, que ja acumula tres dianes a la lliga, Rakitic i Messi van disparar l’equip blaugrana fins el 6-2. Posteriorment Jordi Alba i Suárez, de penal, van establir el 8-2 definitiu.

La contundència del marcador ha afavorit que Ernesto Valverde hagi donat entrada als reforços d’aquest estiu com ara Clement Lenglet, que s’ha estrenat a la lliga amb la samarreta del blaugrana.