Barça

Messi, fora del podi al The Best

Dotze anys després. L’argentí sempre havia estat des del 2007 un dels tres finalistes en la Pilota d’Or i en l’antic FIFA World Player. Els d’enguany són Modric, Ronaldo i Salah

El doblet guanyat amb el Barça i haver estat també Bota d’Or no han servit a Leo Messi per estar en el podi al premi The Best, que entrega la FIFA, des del 2016 ja de forma desvinculada a la Pilota d’Or, al que considera el millor jugador de la temporada. Una sorpresa majúscula, ja que des del 2007 l’argentí sempre havia estat un dels tres finalistes tant pel que fa a la Pilota d’Or (la va guanyar els anys 2009, 2010, 2011, 2012 i 2015) com en l’antic FIFA Word Player, que va guanyar el 2009, any en què a partir de llavors es va fusionar amb la Pilota d’Or. No hi ha dubte que haver quedat fora de la Champions en els quarts de final per tercer any consecutiu, i sobretot haver dit adeu al mundial amb l’albiceleste en els vuitens de final, i després d’un molt mal torneig, han passat factura al davanter blaugrana, que en els últims anys està deixant de regnar pel que fa als premis individuals.

Luka Modric, Cristiano Ronaldo i Mohamed Salah són els tres finalistes al The Best, segons va anunciar ahir la FIFA, que entregarà el trofeu el proper 24 de setembre a Londres. L’actual davanter del Juventus i ex del Madrid, doncs, aspira a guanyar per tercer cop consecutiu aquest guardó. Si ho fa, seria l’únic que l’ha guanyat, ja que es va crear fa dos anys. Els 15 gols marcats en l’última edició de la Champions són el gran aval del portuguès per ser considerat altre cop com el millor, mentre que Modric, a més d’haver guanyat també la màxima competició mundial, hi suma el fet de ser subcampió del món amb Croàcia. La gran temporada passada amb el Liverpool, arribant a la final de Champions, és el que ha portat Salah a aspirar al premi.

A més de l’absència de Messi, sorprèn també que no hi hagi cap jugador de la selecció francesa, campiona del món, entre els tres finalistes. Sí que n’hi ha tres, com són Antoine Griezmann, Kylian Mbappé i Raphael Varane, entre els deu primers, juntament amb Kevin de Bruyne, Eden Hazard i Harry Kane, a més de Leo Messi.

Nominat al premi Puskas per un gol amb l’Argentina

X.S.

Tot i quedar fora del podi al The Best, Leo Messi aspira a guanyar el premi Puskas, a millor gol de l’any, per la diana que va fer en el mundial contra Nigèria, a passada de Banega, i després d’un gran control i una millor definició. També hi aspiren Bale i Cristiano Ronaldo pels seus gols de xilena en la Champions, Lazaros Christodopoulos (AEK d’Atenes), Giorgian de Arrascaeta (Cruzeiro), Riley McGree (Newcastle Jets), Salah (Liverpool), i Txerixev, Quaresma i Pavard per un gol amb les seves respectives seleccions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)