Barça

El primer èxode del curs

Aturada de seleccions. Els internacionals blaugrana, repartits en nou seleccions, afronten una setmana i mitja marcada per l’estrena de la UEFA Nations League

Després d’un primer tastet de lliga, que no ha anat més enllà de tres jornades, la competició de clubs s’atura perquè les seleccions prenguin el testimoni fins al cap de setmana del 15 i 16 de setembre. Això implica l’habitual èxode d’internacionals, que en clau blaugrana s’eleva fins als 12 jugadors. De fet, ahir mateix Ernesto Valverde ja va necessitar completar el grup d’entrenament amb components del filial (10) i del juvenil A (5).

El Barça ja està habituat a quedar-se en família quan toca aturada de seleccions. Tot i això, aquesta vegada l’èxode s’ha vist una mica reduït per l’absència d’alguns referents en les convocatòries de les respectives seleccions. El cas més notori és el de Leo Messi, que, després de la decepció rebuda en el mundial d’aquest estiu, s’ha agafat un mesos de marge sense anar amb el combinat argentí, en espera de definir si aquesta decisió és temporal i definitiva. Tampoc han entrat en la convocatòria d’Espanya dos habituals, com són Gerard Piqué i Jordi Alba. Els motius, però, són diferents. El central de la Bonanova ha decidit posar fi a la seva etapa com a internacional, mentre que Jordi Alba ha quedat fora de manera inesperada de la primera llista de Luis Enrique com a seleccionador espanyol, una decisió que no ha estat exempta de polèmica i que ha impulsat els rumors sobre la freda relació que existeix entre tots dos. Lluny d’afegir tensió, Alba va declarar després del Barça-Osca de diumenge que no té “cap problema amb ningú”. “Volia anar a la selecció, però és un decisió de l’entrenador i cal respectar-la”, hi va afegir.

L’altra cara de la moneda és Sergi Roberto, inclòs en la llista de Luis Enrique després d’haver quedat fora del mundial. Tot i això, la presència d’internacionals blaugrana convocats pel combinat espanyol s’ha vist reduïda de manera significativa respecte a anteriors llistes i es limita a dos jugadors, el reusenc i Sergio Busquets. Es tracta del mateix nombre que França (Umtiti i Dembélé) i el Brasil (Coutinho i Arthur). En total, els 12 internacionals blaugrana es distribueixen en 9 seleccions estatals.

Nova competició

Els primers a entrar en acció seran Umtiti, Dembélé i Ter Stegen, coincidint amb l’Alemanya-França de dijous al vespre a l’Allianz Arena de Munic. Un duel que inaugurarà la UEFA Nations League, una competició impulsada pel màxim organisme del futbol europeu per donar més interès als partits de caràcter amistós. Les millors seleccions del continent s’integren en una lliga amb quatre grups, que es clourà al juny amb una fase final entre els primers classificats. Això ha propiciat que, a banda de l’Alemanya-França, en l’agenda dels pròxims dies també hi hagi altres duels atractius, com ara l’Espanya-Croàcia (dimarts, 11). Rakitic, que ahir encara es va entrenar a la ciutat esportiva s’afegirà al combinat balcànic a finals de setmana.

Pel que fa als internacionals sud-americans del Barça, destaca la presència d’Arthur amb la canarinha. Tite ja l’havia cridat anteriorment, però el nou migcampista blaugrana encara no ha debutat amb el combinat absolut del seu país. Té molts números de fer-ho ara coincidint amb els partits contra els Estats Units i El Salvador. Luis Suárez, per la seva banda, té un amistós contra Mèxic, mentre que Arturo Vidal se’n va de gira asiàtica amb Xile, que té programats compromisos al Japó i Corea del Sud.

MESSI ES QUEDA

El crac ha optat per agafar-se un temps de marge sense anar amb l’Argentina
La presència blaugrana es redueix de manera notable respecte a anteriors llistes
El nou migcampista blaugrana podria debutar amb l’absoluta del Brasil
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)