Barça

“Leo és el líder i té moltes ganes d’aixecar copes”

Luis Suárez. El davanter uruguaià veu Messi molt endollat, reconeix que la Champions és el gran objectiu d’aquesta temporada per a tot l’equip i accepta descansar més aquest curs

Luis Suárez va marcar contra l’Osca els seus dos primers gols de la temporada. Van servir per fer callar algunes veus que havien mostrat certa preocupació per l’estat de forma de l’uruguaià. “Les primeres setmanes sempre són difícils, i més després de venir del mundial. No tant pel que suposa el mundial en si, més aviat per la càrrega prèvia i la tensió d’abans. Estàs molt temps pendent de no lesionar-te”, deia el davanter blaugrana en una entrevista en el programa Tu diràs de RAC1.

L’uruguaià sap que aquesta temporada serà llarga i difícil i admet que descansarà més, així com alguna errada la temporada passada. “Fer rotacions és una decisió de l’entrenador, però en el meu cas i en el d’altres jugadors que passem dels 30, hem de ser conscients que hem de descansar en alguns partits accessibles en la lliga. Em penedeixo de no haver-ho fet contra el Leganés l’any passat, quan teníem molts punts d’avantatge i després jugàvem contra la Roma. Un sempre ho vol jugar tot, però hem de ser conscients que hem d’estar preparats per als grans enfrontaments”, assenyalava Luis Suárez.

Molts d’aquests partits importants arribaran en la Champions, una competició que s’ha convertit en una prioritat per al Barça, com va deixar clar Leo Messi en el seu discurs de presentació. “Leo ens va posar pressió, però forma part del que és ell, que ho vol guanyar tot. Ell i l’equip, que també ho vol guanyar tot aquesta temporada. Sabem que serà complicat, però la responsabilitat l’assumim tots, perquè tots volem guanyar la Champions. Tenim suficient qualitat, equip i entrenador per guanyar la Champions. Continuem tenint molt present el que va passar a Roma. Potser ens va perjudicar el quart gol que vam fer aquí; vam sortir més relaxats, ells van marcar ràpid i nosaltres no vam saber tenir la pilota. Va ser una errada nostra. Ens servirà com a experiència de cara a aquesta temporada”, reconeix el jugador uruguaià, que analitza el grup que ha tocat al Barça, un grup gens assequible.

“No és un grup fàcil, juguem contra tres grans equips. El Tottenham fa quatre o cinc anys que queda entre els primers a Anglaterra, l’Inter torna a la Champions després d’haver fet una bona temporada a Itàlia i el PSV és el campió d’Holanda. Tenir grans rivals és una motivació per no relaxar-te.”

Messi

Luis Suárez és el millor amic que té Messi al vestidor. L’argentí, tot i la decepció del mundial, ha començat la temporada molt motivat. “Leo té moltes ganes després del que va passar l’any passat en la Champions i també després del mundial. Té un nou rol ara que és el primer capità. És el líder i té moltes ganes d’aixecar copes”, explica el davanter, que parla molt bé dels quatre nous fitxatges. “M’han sorprès Arthur i Lenglet. Tenen qualitat i molta visió. Arthur té moltes coses de Xavi, i Lenglet mou molt bé la pilota. Malcom és diferent, és ràpid, hàbil, com Douglas Costa quan va començar. I Arturo Vidal ens donarà la vida en l’aspecte físic i pot aportar molt tàcticament.”

Van arribar aquests quatre reforços, però no ho van fer ni Griezmann ni Pogba, dos jugadors desitjats per la mateixa plantilla. “Que no vingués Griezmann va ser una sorpresa, però és una decisió respectable. Pogba està entre els millors jugadors del món, i nosaltres sempre volem tenir els millors. A ell li agradaria competir més del que ho està fent ara. Són jugadors que sempre seran benvinguts”, deia Suárez, que també analitzava com pot afectar el Real Madrid l’adeu de Cristiano Ronaldo. “El Madrid és el Madrid, i està per sobre d’individualitats. Tenen qualitat i un nou entrenador, que sempre et genera més ambició”, deia Suárez, i hi afegia que li agradaria acabar la carrera al Barça, però admetia que “és difícil, ja que no ho han pogut fer ni Xavi ni Iniesta”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)