Barça

450 socis demanden el club pel cas obert de la revenda

Tribunals. L’advocat Lluís Miralbell argumenta que la retirada dels abonaments s’ha dut a terme sense donar als socis del Barça la possibilitat de defensar-se i que s’ha vulnerat el dret fonamental d’associació

La nova carpeta judicial que afecta el FC Barcelona derivada de la polèmica pel frau de les entrades, que encara continua sota investigació de la policia i de les instàncies judicials, va viure ahir un nou episodi. Els 450 socis suspesos ja han posat la demanda conjunta contra el club després de l’expedient que se’ls va obrir. El club blaugrana va anunciar el mes de juliol passat una sanció a 2.822 socis que havien revenut entrades o havien fet un ús fraudulent dels abonaments en el partit entre el Barça i el Real Madrid del Camp Nou. En total van ser expulsats 33 socis i 1.673 van ser sancionats amb 18 mesos; 481, amb 14 mesos; 511, amb 10 mesos, i124, amb 6 mesos. Alguns dels quals han col·laborat amb el club facilitant noms i adreces.

L’advocat Lluís Miralbell, que ha coordinat la demanda, argumenta que la retirada dels abonaments s’ha dut a terme sense donar als socis la possibilitat de defensar-se i que d’aquesta manera s’ha vulnerat el dret fonamental d’associació. Demana la nul·litat del procediment executat pel Barça i deixar sense efecte la sanció per la qual havien perdut la condició de socis mentre dura el cas. També volen poder continuar acudint al Camp Nou mentre duri tot el procés judicial i demanen una compensació econòmica de 250 euros: 50 per no haver pogut entrar a l’estadi en el comiat d’Iniesta contra la Real Sociedad i 200 per una “lesió a l’honor del soci i a la seva imatge”. L’advocat considera que la nul·litat està justificada també perquè hi ha un conflicte d’interessos pels estrets vincles personals i familiars entre el president de la comissió disciplinària que ha instat l’expedient i els màxims responsables de l’empresa Ticketmaster Spain SA, a la qual la junta directiva del FC Barcelona facilita especialment la comercialització de les entrades i els abonaments alliberats.

I també perquè hi ha falta de proves dels delictes imputats, ja que, segons l’advocat, no s’acredita que el soci hagués cedit l’abonament a través d’una xarxa organitzada, sinó que més aviat s’incentiva el soci perquè aporti informació sobre aquesta suposada xarxa organitzada, prova inequívoca que no s’ha pogut identificar, suposant que existís, i que no queda provat que hi hagués una cessió onerosa per part de l’abonat.

El club blaugrana no té previst pronunciar-se fins que no rebi la demanda, que va ser interposada ahir. El club marcava unes sancions per als socis que podien oscil·lar entre una suspensió de dos anys i l’expulsió. Però això podria canviar, segons va afirmar el vicepresident Jordi Cardoner fa unes setmanes. “Probablement haurem de tipificar les sancions de manera diferent i intentarem fer pedagogia per explicar qui s’està perjudicant.” La comissió de disciplina s’ha de pronunciar en breu.

DEMANDA

Els socis volen la nul·litat de la sanció i una compensació de 250 euros
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)