Barça

Busquets firmarà aviat i el club sap que cal parlar amb Alba

Feina a fer. Després d’haver acabat la planificació, la direcció esportiva ja té perfilada la millora del migcampista, que firmarà després de l’aturada, i se centra en l’ampliació del lateral

La direcció esportiva del FC Barcelona ha fet una bona feina aquest estiu. Les quatre incorporacions han elevat el nivell competitiu de la plantilla i s’ha pogut col·locar tots els jugadors amb els quals Ernesto Valverde no comptava per al seu projecte. I algun d’ells, per unes quantitats més que raonables. Tancats el mercat i la plantilla, però, la feina als despatxos encara no està del tot acabada, encara que la feina que s’ha de fer no requereix gaire pressa.

El primer cas que s’ha de tancar és el de la millora de Sergio Busquets. A finals d’agost es va arribar a un acord complet amb el representant del jugador i un cop aquest torni de la selecció s’haurà de buscar un dia que vagi bé a tots els protagonistes perquè firmi el seu nou contracte amb el club. Els documents ja estan redactats. Busquets, tal com li va prometre el president Josep Maria Bartomeu, veurà millorades les seves condicions econòmiques i com a contraprestació també ampliarà el seu vincle amb el club fins al 2023 i també s’augmentarà la clàusula de rescissió, que dels 200 milions d’euros passarà als 500, en consonància amb els últims contractes millorats. Després de l’arribada de jugadors com Coutinho i les renovacions d’alguns futbolistes, els emoluments del migcampista de Badia del Vallès havien quedat desfasats. Aquesta carpeta quedarà tancada ben aviat, podria ser la penúltima setmana de setembre.

La següent feina a fer ja és a mitjà termini i es tracta, en aquest cas, d’una renovació de contracte. És la de Jordi Alba. L’únic lateral esquerre pur amb fitxa del primer equip acaba el contracte el 2020, després que renovés per cinc temporades el 2015. Sense fixar-se urgències, el Barça té molt clar que a principis del 2019 haurà de començar a tractar aquest tema. De fet, ja és la manera de treballar de la direcció esportiva quan es vol iniciar un procés de renovació de contracte. El jugador i els seus representants ja fa temps que esperen una trucada del club, perquè han vist com Piqué, Rakitic, Messi, Suárez, Umtiti, Ter Stegen i Sergi Roberto passaven per les oficines abans que ell i esperaven un gest, tenint en compte que Alba és un jugador indiscutible de la plantilla amb Ernesto Valverde, que ha sabut treure-li el millor després d’un últim any irregular amb Luis Enrique. Ningú s’imagina en el dia d’avui un onze inicial del Barça sense el lateral de l’Hospitalet. Des de les altes esferes també tenen clar que ha de ser el següent a renovar, però respectant els tempos. Ara bé, el club blaugrana també té clar que afrontarà la negociació d’aquesta renovació tenint molt present l’escala salarial que està fixada. Controlar els costos del primer equip és un dels reptes tant de l’àrea esportiva com de l’econòmica des de ja fa un temps.

El “detall” amb Rakitic

L’inesperat interès del PSG en Rakitic a finals del mercat i l’amenaça que estarien disposats a pagar la seva clàusula va provocar alguns dies d’incertesa al Barça. L’oferta econòmica pel jugador, segons es va publicar, doblava el que cobra actualment després de la seva renovació fa un any. Rakitic, finalment, va decidir quedar-se, tal com va anunciar públicament després del partit contra l’Alavés. El croat, això sí, va deixar anar i ho repetiria en una entrevista, que esperava “un detall” per part del club després de decidir quedar-se. Doncs bé, aquest arribarà a finals de temporada perquè el club, en aquest sentit, no es vol sentir gens pressionat pel futbolista.

RAKITIC

El “detall” que reclamava el migcampista croat serà a finals de temporada

ALBA

A principis del 2019, o potser abans, el Barça començarà a afrontar el tema

Rafinha i Munir, els altres casos

En aquest mercat d’estiu l’única sortida que el Barça no ha pogut concretar ha estat la de Rafinha. Va estar a punt de marxar al Betis, però la negativa del club andalús a incloure una opció de compra obligatòria va fer impossible l’operació. Molt probablement, Rafinha demanarà una sortida en el mercat d’hivern si no té gaires oportunitats de jugar, i caldrà veure si ho fa cedit o traspassat. Té contracte fins al 2020. Un altre cas que també hi ha sobre la taula és el de Munir. Acaba el seu vincle el 2019 i si no se’l renova podria negociar amb qualsevol altre club a partir del mes de gener.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)