El primer clàssic, el 28 d’octubre a un quart de cinc

Horari. El president de la LFP, Javier Tebas, desvela que el Barça-Real Madrid de la primera volta, corresponent a la 10a jornada, es disputarà en diumenge a primera hora de la tarda

Tot i que encara no s’han fet públics els horaris de la desena jornada de lliga, el president de la LFP, Javier Tebas, va anunciar que el primer clàssic de la temporada es disputarà el diumenge 28 d’octubre al Camp Nou, a un quart de cinc de la tarda. Així ho va assegurar en una entrevista concedida al programa El transistor d’Onda Cero. Aquest horari té un precedent molt proper. Va ser el 3 de desembre del 2016, quan el Barça i el Real Madrid es van enfrontar a un quart de cinc de la tarda al Camp Nou. Aquella vegada el clàssic va acabar amb empat a un. Luis Suárez va marcar el gol del Barça en els primers minuts de la segona part i Sergio Ramos va aconseguir el de l’empat per al Real Madrid. Aquell va ser un clàssic que tenien guanyat els homes que dirigia Luis Enrique, però que va empatar Sergio Ramos en l’últim minut del partit, aprofitant una falta lateral comesa de manera infantil per Arda Turan.

El Barça tindrà una última setmana del mes d’octubre molt exigent, ja que, quatre dies abans de jugar contra el Real Madrid, s’haurà enfrontat en la lliga de campions a l’Inter de Milà, un partit difícil en un grup complicat en què també hi són el Tottenham i el PSV Eindhoven. Molt menys exigent serà el partit europeu de l’equip de Julen Lopetegui, que s’enfrontarà al Viktoria Pilsen. A més, els blancs jugaran un dia abans que els blaugrana, el dimarts 23 d’octubre, i tindran un dia més de descans per preparar el clàssic. També serà molt més assequible, a priori, el partit de lliga anterior a la disputa del clàssic. El Barça se les haurà amb el Sevilla, mentre que el Real Madrid jugarà contra el Llevant. Ni blaugrana ni blancs no hauran de fer quilòmetres abans de disputar el clàssic, ja que tant el partit de lliga de la jornada 9 com l’enfrontament de lliga de campions els jugaran com a locals.

Pel que fa a les estadístiques, el Real Madrid no ha perdut en cap de les seves tres últimes visites al Camp Nou. Abans de l’esmentat 1-1, en la temporada 2015/16, els blancs es van imposar per 1-2, remuntant el gol inicial de Gerard Piqué. Benzema i Cristiano Ronaldo van guanyar un Barça que acabaria adjudicant-se la lliga. La temporada passada, el resultat va ser d’empat a dos. El Barça ja era campió de lliga i els blancs es van negar a fer-li el passadís. Els homes de Zidane van aprofitar una expulsió de Sergi Roberto en la primera part.

PRECEDENT

El 3 de desembre del 2016 ja es va jugar un clàssic (1-1) en diumenge a un quart de cinc