Barça

Inclusió a foc lent per a Arthur

A poc a poc. Tothom està content amb el brasiler, que ha sorprès per la seva qualitat, però ara necessita agafar més fons físic per jugar més

Ja en el seu primer entrenament amb el Barça, Arthur Melo va deixar bocabadats els seus companys i els membres del cos tècnic que encapçala Ernesto Valverde. Tenien bons informes d’ell, perquè així els ho havien traslladat els responsables de la direcció esportiva. Ja s’esperaven que fos un jugador de qualitat, però potser no que en tingués tanta, atès que és un futbolista relativament desconegut i que, al marge del Barça, tampoc tenia gaires ofertes. Però a les oficines blaugrana no en tenien cap dubte. Arthur tenia un perfil ideal per encaixar en l’estil de joc blaugrana i lligar-lo era una oportunitat que no podien deixar escapar. El club, després de la confirmació de la marxa d’Iniesta, va decidir avançar la seva arribada per aquest estiu quan, en principi, estava previst que ho fes el gener del 2019.

Leo Messi es va desfer en elogis cap a ell la setmana passada. Unes paraules gens gratuïtes. I si el millor del món et beneeix deu ser per alguna cosa. Millor referència, impossible. “Els fitxatges són tots molt bons, però em quedo amb Arthur. M’ha sorprès, no el coneixia gaire. Sense entrar en comparacions, és molt semblant a Xavi perquè li agrada tenir la pilota, jugar curt, no perdre-la. És molt segur”, diu. Arturo Vidal, en una entrevista amb aquest diari, també reconeixia que el brasiler l’havia encisat. “Arthur és un excel·lent jugador; és jove, però té moltíssima qualitat.” Paraules d’un jugador que ha de competir amb ell per un lloc al mig del camp. No han estat els únics a rendir-se al brasiler, que també té Luis Suárez com a ferm defensor, així com el vistiplau de l’home amb qui se’l compara, Xavi Hernández, que li veu nivell de sobres per jugar al Barça, en espera de veure com respon el seu cap.

I si ningú té el més mínim dubte amb Arthur, com s’explica que només hagi jugat 27 minuts en la lliga dividits en dos partits, sense ser titular en cap dels dos, i 53 en la final de la supercopa d’Espanya, en què sí que va sortir des de l’inici? Hi ha diverses respostes, però una de les quals fa referència al seu físic. Els tècnics i els preparadors consideren que encara li falta adquirir més fons físic per poder aguantar un partit sencer o molts minuts al ritme amb què juga el Barça. Arthur ve d’una lliga molt diferent, la del Brasil, on es juga a un ritme més lent i on la gespa dels camps no acostuma a estar com la del Camp Nou, tallada a una alçària que afavoreix la ràpida circulació de la pilota. En el lloc que ocupa, necessita dominar el joc de posició, però també moure’s constantment per ser una alternativa de passada. I, és clar, també ha d’estar pendent d’ajudar defensivament. L’altre dia, contra l’Osca, per exemple, va entrar al camp per rellevar Busquets, i en la posició de mig centre s’ha d’estar en molt bon to físic, perquè no només es tracta de fer jugar l’equip i organitzar el joc, sinó també de cobrir les espatlles als companys i ser una referència constant.

Amb el pas dels dies i dels entrenaments, Arthur anirà agafant millor to físic i ben segur que les oportunitats que Valverde li donarà aniran en augment. Ningú en té cap dubte.

ELOGIAT

Messi i altres companys han reconegut que els ha sorprès per la seva qualitat

PACIÈNCIA

Els tècnics i els preparadors consideren que encara ha de guanyar fons físic

Va rebre els elogis de Tite després del seu debut

Arthur Melo va debutar amb la selecció absoluta del Brasil en el partit contra els Estats Units. Va entrar al camp en el minut 60 en el lloc de Fred. Era la segona vegada que Arthur anava convocat amb la selecció del seu país, però en l’ocasió anterior no va arribar a debutar. El seleccionador del Brasil, Tite, es va desfer en elogis cap al blaugrana, així que s’ha d’esperar que sigui un dels fixos de la canarinha a partir d’ara. Pel tècnic, Arthur té la capacitat de trobar sempre una sortida bona de pilota. “És un articulador, és posicional. Reprograma la passada. Indueix els rivals per fer un marcatge, però els enganya amb un canvi de costat que canvia la direcció de la passada. Té la capacitat per generar una passada per al passador. Fa la transició, agafa la pilota a prop dels defenses i la dona a Coutinho, a Neymar... Fa aquesta transició o primer moviment de manera impressionant.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)