Barça

Arturo Vidal, una opció ben real per a Anoeta

Rotacions. El xilè no ha tingut tant de desgast com altres migcampistes i el de la Real Sociedad és un camp difícil

Ernesto Valverde no és gaire partidari de les rotacions. En aquests primers partits de temporada pràcticament no n’ha fet i ha confiat en el seu teòric equip base, farcit de jugadors que ja estaven en l’equip la temporada passada. Els quatre fitxatges d’aquest estiu encara no han tingut protagonisme, però això a Anoeta podria canviar. L’aturada de seleccions i l’estrena en la Champions de la setmana vinent contra el PSV podria provocar que el tècnic fes alguns retocs en l’equip per començar a gestionar el desgast dels jugadors.

Un dels que tenen força possibilitats de sortir d’inici és Arturo Vidal. Malgrat que quan va marxar amb Xile es va especular que podria haver tingut una recaiguda de la seva lesió al genoll, la realitat és que només van ser unes petites molèsties, res greu i alarmant tractant-se d’un genoll operat però que en el seu cas ja van fer disparar totes les alarmes. Vidal va disputar 73 minuts amb la seva selecció contra Corea del Sud, suficients per seguir agafant ritme de competició i un pas més en el camí per assolir el seu millor nivell. El migcampista voldria haver jugat més des de començament de temporada. Mai ha amagat que el seu objectiu és estar en tots els partits malgrat que també admet que en el Barça això és complicat.

Valverde hi confia molt. De fet, va ser una petició seva incorporar un futbolista de les seves característiques i els pesos pesants de la plantilla però vol anar pas a pas en la seva inclusió en l’equip. Si que és cert, però, que la seva participació fins ara és molt minsa. En la supercopa d’Espanya va jugar només quatre minuts, un fet que tenia una certa lògica pel poc temps que feia que era en l’equip, i en la lliga ha jugat en tots tres partits, però la suma de minuts és de només 38. I, com la resta de fitxatges, en la lliga no té cap titularitat.

Contra la Real Sociedad, però, és un bon moment per estrenar-se. Arthur i Coutinho, dos migcampistes més, no tornaran als entrenaments fins avui, només un dia abans de la disputa del partit, i han viatjat també lluny. I tant Busquets com Rakitic també han jugat més que ell en aquesta aturada per seleccions. A més, Anoeta sempre ha estat un camp complicat per al conjunt blaugrana, i Valverde podria confiar en la capacitat de lluita d’Arturo Vidal en aquest duel.

LA XIFRA

73
minuts
són els que va jugar Arturo Vidal amb la selecció de Xile en l’amistós contra Corea.

MÉS DESCANSAT

Arthur i Coutinho no s’entrenaran fins avui i el seu perfil pot ajudar l’equip a Anoeta

LA DADA

Ha participat en els tres partits de lliga però no com a titular i jugant només 38 minuts

Sergi Roberto també podria ser una altra opció

Una de les altres opcions que té Valverde és avançar la posició de Sergi Roberto al centre del camp i fer jugar Semedo de lateral dret. De fet, aquesta temporada ja ho ha fet. El reusenc ha tornat a la selecció espanyola amb Luis Enrique, però en aquesta primera aturada només va participar en els últims minuts de l’Anglaterra - Espanya, quan va entrar per Thiago, precisament per jugar de migcampista. Contra Croàcia no va jugar. Sí que ho va fer Rakitic, que va disputar els noranta minuts, i també Sergio Busquets. En qualsevol cas, al mig del camp l’entrenador del Barça té moltes alternatives possibles perquè és on té més excedents de jugadors. Però amb set partits en 22 dies sembla evident que caldrà fer rotacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)