Barça

Bartomeu: “El Camp Nou és un espai de llibertat d’expressió”

Barça. El president blaugrana ha assegurat l’objectiu principal és guanyar la lliga i ha afegit que la renovació de Rakitic aquest temporada és “impossible” per culpa del límit salarial, mentre que la de Busquest és qüestió de dies

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha parlat en el programa El transistor d’Onda Cero sobre l’actualitat del club blaugrana. La situació política a Catalunya i el paper del Barça en aquest aspecte ha centrat part de l’entrevista, i el president blaugrana ha reiterat una i altra vegada que el club es mantindrà neutre però defensant els seus valors històrics: “A Catalunya hi ha llibertat d’expressió, confiem en la democràcia, i com a club defensem aquests valors, i també el dret a decidir. Però com a club no prenem partit. Històricament, el Barça ha estat un club català i catalanista, i ho seguirem sent. Tothom té lloc al Barça, pensi com pensi”, ha dit Bartomeu, que ha deixat clar que tothom es pot expressar al Camp Nou “com vulgui”: “L’afició del Barça es pot expressar dins l’estadi com cregui convenient, sempre dins la legalitat. La democràcia és això. Els socis del Barça vénen al Camp Nou amb les pancartes que volen perquè l’estadi és un espai de llibertat d’expressió, i espero que ho segueix sent. El Camp Nou és un reflex del què passa a la societat catalana.” Bartomeu, a més, ha recordat que “el Barça té un posicionament molt clar, i el 72% dels socis avala com està actuant el club. Per això seguirem fent-ho.”

Bartomeu no li preocupa que el Girona-Barça es pugui convertir en un feu de l’independentisme fins i tot si es juga a Miami. A més, el màxim mandatari blaugrana està a favor d’un projecte “a llarg termini” que considera beneficiós per a tothom: “La idea de la lliga és bona i crec que aquest projecte ens pot ajudar a tenir més ingressos, com a la Premier, i això pot ajudar als equips amb menys pressupost.” El president blaugrana, a més, ha assegurat que alguns clubs de primera i fins i tot de segona s’han interessats per jugar els seus partits als Estats Units en les properes temporades, i ha puntualitzat que el projecte és bo per a tothom: “Això ens ajudarà a tots, també als jugadors: més ingressos, sous més alts.” Això sí, el president blaugrana ha assegurat que només es jugarà “si hi ha concòrdia”, recordant que han de rebre l’autorització de la federació espanyola.

Messi, “per sobre”

Josep Maria Bartomeu ha valorat l’absència de Leo Messi entre els candidats al The Best. “Em sorprèn que no hi sigui, perquè va guanyar lliga i copa, va ser Bota d’Or... No hi deu ser perquè ell està en una altra categoria superior. No juga al The Best, està per sobre. És el millor del món, sens dubte, l’hauria de guanyar cada any, però si no està a la final és perquè deuen considerar que està per sobre d’això”, ha afirmat Bartomeu, que està feliç perquè “Messi ha decidit agafar la batuta de capità i assumir la responsabilitat de l’equip”.

Bartomeu ha afirmat que, a diferència del què va dir Messi a principi de temporada, “el primer objectiu del club és la lliga”. “Nosaltres pressupostem guanyar la lliga, arribar a la final de copa i a quarts de Champions. Però jo vull el triplet. N’hem guanyat dues últimament i els culers ens hem acostumats a guanyar”, ha afirmat.

Cury no va cobrar

El president del Barça ha admès que en el contracte d’Andre Cury “existeix una clàusula de que si es traspassava Neymar, cobra una comissió” però ha assegurat que l’intermediari brasiler “no va cobrar per la sortida de Neymar”. “Si algun dia el Barça decidís vendre Neymar, ell hagués fet la gestió i s’hagués endut una comissió, però no va ser una venda.” A més, Bartomeu ha recordat que Sandro Rosell “és a la presó de manera injustificada” i sobre el cas del trasplantament de fetge d’Éric Abidal, no te por: “És totalment fals i no li donem cap credibilitat. Es va fer tot de manera impecable.”

Noms propis

Bartomeu ha deixat clar que el límit salarial fa impossible la renovació d’Ivan Rakitic aquest temporada. “La nostra obligació és gestionar el club de manera rigorosa i nosaltres estem entre els límits salarials de LaLiga i la UEFA. Aquest temporada no es pot fer el gest que demana Rakitic. En les properes temporades, esperem que sí”. Sí que està a prop de renovar és Sergio Busquets i Jordi Alba: “La seva millora ja està pressupostada i esperem tancar-ho aviat. També Jordi Alba, perquè és un jugador molt important. És un gran jugador, un dels millors del món. Crec que acabarà anant a la selecció espanyola.”

I sobre Gerard Piqué ha assegurat que la retirada del carnet de conduir “és un tema personal” i que ja ha parlat amb ell sobre el documental d’Antoinne Griezmann, i que manté una bona relació.

Bartomeu ha assegurat que “és aviat per parlar de la retirada de Messi perquè és jove. Però jo crec que mai deixarà d’estar lligat al Barça” i creu que “a l’equip actual hi ha jugadors que poden liderar l’equip com ho fa, però mai serà com Leo Messi.”

Bartomeu, que veu la introducció del VAR com “un encert” perquè “jugadors, clubs, aficionats, àrbitres estem tots més tranquils perquè veien que els resultats són més justos”, espera que Ernesto Valverde continuï l’any que ve a can Barça, i celebra que a poc a poc es vagi tornant a donar oportunitats als joves. “El Barça té el millor futbol base del món. El que passa és que és difícil arribar al primer equip. Ara torna a haver-hi oportunitats per als joves, com per Riqui Puig, Aleñá... Segurament acabaran ocupant els llocs dels que es van retirant. Alguns han marxat perquè no han tingut paciència...”

Navarro, “una llegenda”

Josep Maria Bartomeu també ha parlat de Juan Carlos Navarro, un dels noms de l’estiu en clau blaugrana. “Ens agradaria que Navarro no hagués jugat tota la vida perquè és una llegenda del bàsquet i del Barça, però vam parlar a final de temporada i era el moment. Ara tindrem diversos actes, com la retirada de la samarreta, i tindrà una feina molt important al club. Qualsevol homenatge que serà poc”, ha dit el president.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)