La fortuna del campió

UEFA Youth League. Un gol de Nico González en el minut 87 dona un triomf patit al Barça després d’una segona meitat en què el PSV va ser millor

barça 2 psv 1

BARÇA:Tenas, Rosanas, Comas, Rojas, Miranda, Jandro (Nico González, 78’), Lucas de Vega (Serrano, 85’), Monchu (Álvaro, 63’), Konrad, Nils (Fati, 85’) i Abel Ruiz.PSV EINDHOVEN:Van Dorp, Teze, Daverveld, Kreekels, Zeegers, Oostenbrink (Timan, 46’), Sadilek, Piroe, Ihattaren (Kjolo, 85’), Thomas (Sidibe, 78’) i Vertessen.GOLS:1-0 (10’) Lucas de Vega. 1-1 (77’ Konrad, en pròpia porteria). 2-1 (87’) Nico González.ÀRBITRE:Jérôme Brisard.T.G.:al local Jandro, Comas, Monchu, Miranda i Nico González; i als visitants Teze, Sadilek i Timan.PÚBLIC:637 espectadors.

Canvien els jugadors, però l’idil·li amb la Youth League es manté intacte. El juvenil blaugrana, vigent campió, va començar amb bon peu la nova campanya amb un triomf agònic contra el PSV. Els de Denis Silva no van fer un bon partit, sobretot en el segon temps, però van tenir més encert de cara porteria que el seu rival.

Aprofitant que en el tram inicial el Barça es trencava en dos blocs cada cop que perdia la pilota, el conjunt holandès va ser el primer a amenaçar amb un xut de Thomas massa fluix. Però en la seva primera arribada, els blaugrana van colpejar: gran jugada per la banda de Nils i Lucas de Vega, a plaer, va obrir el marcador. El gol va tranquil·litzar el Barça, que va viure, fins al descans, els seus millors minuts de joc: Konrad de la Fuente, un dels més actius, va fer lluir Van Dorp (23’), mentre que Abel Ruiz, que no ha començat el curs gaire afortunat de cara al gol, va topar de nou amb el sentinella holandès (38’). Per la seva banda, Tenas va salvar l’empat a les acaballes del primer temps.

En la segona part, però, el conjunt entrenat per Ruud van Nistelrooy va fer un pas endavant i els locals, incòmodes en la circulació, es van veure desbordats. Ja en el minut 48, el visitant Thomas va enviar un xut de falta al pal i, pocs minuts després, va ser Piroe qui va topar amb el travesser. Passat l’ensurt, el Barça hauria pogut sentenciar en dues ocasions d’Abel, però en la jugada més inesperada, el PSV va empatar. Kornad va desviar una centrada de Teze i l’efecte de la pilota va sorprendre Tenas, que no va poder evitar el gol (77’). Així, l’1-1 semblava inevitable, però la sort del campió va somriure al Barça i Nico González, que havia entrat en el tram final, va donar el triomf al juvenil en culminar una jugada de Konrad (87’).

LES FRASES

El triomf és molt valuós perquè ens serveix per agafar aire ja només començar
Denis Silva
entrenador del barça
La segona part ha estat complicada i hem passat un bon tram tancats. Però ho hem merescut
Arnau Comas
defensa del barça
Estic orgullós dels meus nois. Ha estat un gran partit i hem tingut prou ocasions per vèncer