Barça

El 4-4-2 tan habitual el curs passat està gairebé aparcat

El trident funciona. Valverde ha apostat en els sis partits d’aquesta temporada per jugar sempre d’inici amb tres davanters. En quatre duels, però, l’equip sí que ha acabat jugant amb només dos puntes

El Barça només ha disputat sis partits aquesta temporada, en tres competicions diferents, això sí, i queda encara molt al davant, però de moment Ernesto Valverde sembla que ha deixat gairebé aparcat, almenys pel que fa a l’onze inicial, el 4-4-2 que va ser tan habitual el curs passat. Les dades són significatives. En els 59 partits jugats la temporada passada el va arribar a utilitzar d’inici en un total de 30 partits, més de la meitat, i en els sis d’aquesta encara no ho ha fet en cap. Una de les raons, la més clara, és el rendiment d’Ousmane Dembélé. La greu lesió del francès gairebé només de començar la temporada passada, juntament amb el baix nivell que van oferir altres davanters de la plantilla, com Deulofeu –va marxar al gener–, Aleix Vidal –utilitzat sobretot d’extrem– o Paco Alcácer, va fer que el tècnic blaugrana es decantés cada vegada més, amb el pas dels mesos, per l’opció de jugar amb quatre migcampistes. L’arribada al gener de Coutinho, que va actuar sobretot de quart migcampista, no va fer altra cosa que reforçar l’aposta del Txingurri per poblar molt el mig del camp. Ara mateix, i amb el que està oferint el nou trident que formen Messi, Luis Suárez i Dembélé –tots tres han estat titulars en els sis partits i sumen 15 gols–, sembla quedar relegada.

De totes maneres, Valverde no ha oblidat del tot el 4-4-2 de la temporada passada i la prova és que en quatre dels sis partits el Barça ha acabat jugant amb només dos davanters. Dembélé ha estat l’home sacrificat, i ha estat substituït en cinc dels sis partits, per Arturo Vidal en tres ocasions i per Arthur en dues. Els únics dos casos en què els blaugrana van acabar el partit jugant amb tres davanters van ser al camp del Valladolid –vuit minuts després que Dembélé marxés del camp, Malcom va entrar per Coutinho– i al Camp Nou contra l’Osca, en què el triomf ja estava segellat des de feia estona.

LA DADA

30
partits
dels 59 del curs passat en què el Barça va jugar d’inici amb 4 migcampistes.

Munir i Malcom no sumen ni 10 minuts disputats

X.S.

Més enllà del nou trident que formen Messi, Dembélé i Luis Suárez, la nòmina de davanters de la plantilla la completen Munir, que ha tornat aquest estiu a la disciplina blaugrana després d’haver jugat cedit el curs passat a l’Alavés i fa dos cursos al València, i Malcom, fitxat del Girondins de Bordeus a canvi de 41 milions d’euros, més un en variables. De moment, però, tots dos han tingut un protagonisme del tot testimonial. L’hispano-marroquí ha estat convocat en cinc partits però només ha participat en un, a Valladolid, on va entrar per Luis Suárez ja en el temps afegit. El brasiler, que només ha estat inclòs en tres de les sis convocatòries –la lleu lesió en un entrenament el 3 de setembre passat li ha impedit entrar en les dues últimes–, també ha jugat només un partit, el de Valladolid, on va jugar 6 minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)