Barça

Passió ‘charrúa’

Suárez i Stuani. Els dos golejadors uruguaians arriben a la cita de diumenge al Camp Nou amb la punteria afinada. Tots dos acumulen tres gols en les primeres quatre jornades

Luis Suárez i Christian Stuani compateixen moltes coses. A banda de ser uruguaians, tots dos porten el gol a la sang, tal com han demostrat al llarg de la seva trajectòria. Sense anar més lluny, la temporada passada van estar entre els màxims artillers del campionat, amb 25 i 21 gols, respectivament. Va ser la recompensa a una manera de fer similar, basada en el sacrifici. Corren i breguen sempre amb la porteria entre cella i cella.

Aquesta temporada, després de les quatre primeres jornades, tornen a deixar-se veure entre els que sumen més gols: Tres cadascú, una xifra que només superen Leo Messi i Karim Benzema, que n’han marcat quatre. Diumenge, coincidint amb el Barça-Girona de la cinquena jornada de lliga, tindran l’ocasió de continuar augmentant el compte golejador. En aquest sentit, tots dos arriben amb la punteria ben afinada. Dilluns, contra el Celta, Stuani va signar un doblet, mentre que Suárez també va marcar un gol molt valuós a Anoeta en la passada jornada.

Si la participació de Suárez diumenge pot veure’s condicionada per les rotacions que plantegi Ernesto Valverde, la de Stuani sembla fixa. A més, per al killer del Girona el duel té una motivació extra. I és que la campanya passada no va jugar cap dels dos compromisos contra el Barça per decisió de Pablo Machín. En el duel de la primera volta, jugat a Montilivi (23 de setembre del 2017), l’extècnic gironí el va deixar a la banqueta juntament amb nombrosos titulars. La raó esgrimida va ser l’atapeïment del calendari, que va portar Machín a fer rotacions en l’onze.

El 24 de febrer passat, coincidint amb el duel directe de la segona volta al Camp Nou, Stuani va tornar a quedar-se a la banqueta. Llavors Machín va optar pel Choco Lozano amb l’argument de preferir un jugador que combinés potència, velocitat i capacitat de jugar d’esquenes. El desenvolupament del partit, que va acabar amb un 6-1 per al Barça, tampoc va beneficiar Stuani, ja que la contundència del resultat va fer que Machín preferís reservar l’uruguaià per al següent duel.

Dels sis gols que va marcar el Barça en l’última visita del Girona al Camp Nou, tres els va fer Suárez per signar l’únic hat-trick que va fer la passada temporada. Ja en la primera volta, el davanter blaugrana també havia marcat un dels tres gols del Barça a Montilivi (0-3). Per tant, suma quatre gols en dos partits contra el Girona. Tota una advertència.

És cert que cal retrocedir força anys, però Stuani també sap què es marcar un gol al Barça, i al Camp Nou. Va ser un 2 de gener del 2011, en la primera ocasió que s’enfrontava al conjunt blaugrana defensant la samarreta del Llevant. El Barça es va avançar per 2-0 i Stuani va reduir distàncies en el tram final per situar el 2-1 definitiu.

Des de llavors, ha acumulat set duels més contra el Barça sense aconseguir tornar a marcar. Diumenge l’espera una nova prova.

‘HAT-TRICK’

Suárez va fer el seu únic trio de gols de la passada lliga en el 6-1 contra el Girona

INÈDIT

El curs passat Stuani no va jugar ni a Montilivi ni al Camp Nou per decisió de Machín

SUÁREZ

3
gols
i 2 assistències en les quatre primeres jornades de lliga.
360
minuts
en el campionat. Fins ara els ha jugat tots.
4
gols
li va marcar al Girona el curs passat. Un a Montilivi i tres més al Camp Nou.
3r
màxim realitzador
de l’últim campionat amb 25 gols.

STUANI

3
gols
acumula en les quatre primeres jornades de lliga.
293
minuts
en el campionat, amb tres partits de titular.
1
gol
li ha marcat al Barça en la seva carrera. Va ser el curs 2010/11 quan militava en el Llevant.
màxim realitzador
de l’últim campionat amb 21 gols.

Un estiu plegats coincidint amb el mundial

Ben segur que abans que comenci a rodar la pilota, o bé una vegada el partit hagi finalitzat, tots dos rememoraran el mundial de Rússia de l’estiu, en què tots dos van formar part de la convocatòria de l’Uruguai (a la imatge). Mentre que la presència de Suárez estava assegurada, la de Stuani va ser el premi a la gran temporada signada amb el Girona. El combinat celeste, va acabar líder invicte la fase de grups, però va tenir mala sort en els quarts en quedar emparellat contra la futura campiona, França. La lesió d’Edinson Cavani va propiciar que Stuani formés amb Suárez la parella atacant titular de l’Uruguai per a aquell duel. Per contra, el coratge dels dos davanters no va ser suficient per evitar la derrota (0-2).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)