Barça

Nit per posar la cinquena

El Barça, que ho ha guanyat tot en aquest inici de temporada, busca el ple de quinze punts contra el Girona, que també ha començat bé i aspira a donar la sorpresa per consolidar-se en la part alta de la classificació

Tot indica que Valverde apostarà per algun canvi mentre que Eusebio podria repetir onze

El Barça suma un ple de triomfs en tots els partits que ha disputat aquesta temporada i aquesta nit buscarà consolidar el seu lideratge amb la cinquena victòria en la lliga, en el primer derbi català de la temporada, contra el Girona (20.45 hores, Movistar Partidazo), encara que el que estigui fent parlar més sigui el que tots dos disputaran la segona volta, que cada cop està menys clar que sigui a Miami. En tot cas, el d’avui és el primer d’una sèrie de tres partits a priori assequibles en set dies per als blaugrana, que dimecres visiten el Leganés i dissabte reben l’Athletic. L’objectiu del ple de 21 punts obliga, doncs, a fer els deures aquesta nit contra el conjunt d’un vell conegut, Eusebio Sacristán, que tot i l’empat en la primera jornada i la derrota posterior contra el Madrid a Montilivi, ha aconseguit reaccionar amb dues meritòries victòries, a Vila-real i contra el Celta, que l’han situat a tocar de les posicions que donen dret a jugar a Europa. Sense urgències immediates i sense res a perdre, el Girona buscarà donar la campanada guanyant per primer cop al Camp Nou contra el primer equip blaugrana –ho va fer la temporada 1979/80 contra el Barça B a segona B–, cosa que el faria consolidar-se en la part alta de la taula. Sembla, però, complicat, fins i tot que pugui puntuar, tenint en compte a més que el Barça fa més de dos anys que no perd en la lliga a casa. De totes maneres, d’ambició no li’n faltarà.

Després de l’aturada de seleccions, les setmanes amb només un partit ja van acabar per al Barça i és per això que tot fa pensar que Valverde farà avui algunes rotacions. Dissabte passat contra la Real Sociedad, la majoria de peces clau van ser titulars i contra el PSV va jugar l’onze de gala, que difícilment tornarà a repetir avui. Pot ser el dia en què per primer cop, algun dels quatre fitxatges sigui titular en la lliga. Una de les novetats més probables és la de Lenglet, que permetria donar descans a Umtiti i agafar rodatge al costat de Piqué. Tampoc es pot descartar en la defensa Semedo, que tot i que ha estat rellevat en el descans, en dos partits, contra l’Alavés i a Sant Sebastià, podria tenir l’oportunitat de ser titular. També tenen números de deixar-se veure Arturo Vidal o Arthur, que tot i que aquest divendres no es va entrenar, ahir ja ho va fer amb normalitat i va entrar en la llista. Al davant en canvi, sembla difícil que el tècnic blaugrana toqui alguna de les peces del trident, que tan bé està funcionant en aquest inici de curs, com ho demostren els 15 gols que han marcat entre Messi (7), Dembélé (5) i Luis Suárez (3). Amb més o menys sorpreses en l’onze, els de Valverde també buscaran convèncer i fer gaudir l’afició –contra el PSV, tot i l’horari, hi va haver una molt bona entrada i la d’avui s’espera que sigui millor–, cosa que també serviria per posar fre a algunes crítiques al joc per alguns sectors i part de l’entorn, tot i els excel·lents resultats obtinguts.

On no hi ha gaires sorpreses, per no dir gairebé cap, és en la convocatòria que va facilitar ahir el tècnic blaugrana, un cop acabat l’entrenament. Denis, citat per primer cop aquest curs, és de fet l’únic canvi respecte a la llista de 18 jugadors per afrontar el partit contra el PSV, ocupant el lloc de Rafinha, que en surt. Vermaelen, Samper, tot i tenir ja l’alta mèdica, i Aleñá, que ahir ja no va actuar amb el filial, a més de Malcom, encara lesionat, es tornen a quedar fora de la convocatòria.

El Girona repeteix eines

I si al Barça només hi ha una variació respecte a l’última convocatòria, en la del Girona no n’hi ha cap, ja que Eusebio ha citat els mateixos divuit futbolistes amb què va afrontar dilluns passat la visita del Celta. El tècnic ha preferit donar continuïtat als mateixos jugadors malgrat que dos dels absents dilluns passat, Choco Lozano i Jonas Ramalho, ja han rebut l’alta mèdica. Entre els futbolistes convocats, per tant, s’hi manté el jugador del Peralada Èric Montes, a més de Pedro Porro, que ja s’ha guanyat de ple dret considerar-se jugador del primer equip. No hi ha retocs en la convocatòria i és possible que tampoc n’hi hagi en l’onze inicial. Eusebio ja va deixar clar que repetirà l’esquema dels dos últims partits –els següents són dijous a casa contra el Betis i diumenge a Osca–, amb línia de tres centrals, i l’únic dubte és saber si prefereix reforçar el centre del camp, amb moviments com l’entrada de Pere Pons.

MOMENT DE PROVES

Lenglet és una de les cares noves que té números de ser titular per primera vegada en la lliga

DENIS, CONVOCAT

El gallec és la gran novetat en la llista, d’on cau Rafinha i on tampoc hi ha Malcom, lesionat

ELS MATEIXOS

Choco Lozano i Ramalho ja tenen l’alta mèdica però Eusebio repeteix la llista de dilluns

Entrada i viatge de franc per a més d’un miler d’abonats del Girona

X.S.

El Girona havia posat a disposició dels seus abonats 5.000 entrades de franc per diumenge al Camp Nou com a primera opció de compensació per la possible disputa del partit de la segona volta a Miami –si al final es juga el partit, s’hi sumarà la devolució d’un 20% de la quota de l’abonament d’aquesta temporada–, però només s’hi han apuntat poc més de la quarta part dels abonats que hi podien anar. Després que divendres al migdia s’acabés el termini –s’ha anat ampliant durant la setmana per mirar si s’hi apuntaven més socis, però des de dimecres només se n’hi han sumat un centenar–, el club gironí va anunciar que al final seran 1.300 abonats els que viatjaran de franc al Camp Nou, una xifra que queda molt lluny de les aspiracions del club però que no impedirà que l’equip sigui animat per la seva afició, i és que serà un dels desplaçaments més massius de la història del club, només superat pels grans partits en què el Girona es jugava l’ascens a primera. A banda de l’entrada gratuïta, el Girona també ha posat a disposició d’aquests abonats el viatge de franc amb autocar, encara que els qui ho vulguin també es poden desplaçar pel seu compte a la Ciutat Comtal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)