Barça

Tres aspirants del Barça

Pilota d’Or. La revista ‘France Football’ fa públics els 30 finalistes que aspiren al guardó i en la llista apareixen tres jugadors del FC Barcelona: Leo Messi, Ivan Rakitic i també Luis Suárez

La revista France Football va fer públics els 30 finalistes que aspiren a guanyar la Pilota d’Or, que s’entregarà a París el 3 de desembre. La llista, que es va anar revelant amb comptagotes durant el dia d’ahir, inclou entre els aspirants tres jugadors del Barça: Leo Messi, Ivan Rakitic i Luis Suárez. En el cas de l’argentí, no cal insistir gaire en els mèrits que el fan figurar entre els aspirants, ja que, al marge de les seves espectaculars xifres individuals, hi ha els títols de lliga i copa del Rei aconseguits amb el Barça. En el cas de Rakitic, el seu excel·lent mundial també l’ha ajudat a aparèixer en la llista. Els blaugrana oblidats són Busquets –li ha jugat en contra haver quedat fora del mundial de Rússia aviat i l’eliminació de la Champions–, i Coutinho, que no va poder participar en la màxima competició continental.

Com era d’esperar, hi ha molta presència de jugadors del Real Madrid entre els 30 aspirants, encara que un dels grans favorits per endur-se el guardó serà Griezmann, campió del món amb França i de l’Europa League amb l’Atlético de Madrid.

Per primer cop hi haurà Pilota d’Or també del futbol femení. France Football ha fet públics els noms de les 15 candidates, entre les quals hi ha la jugadora del Barça Lieke Martens, Lucy Bronze (Lió), Pernille Harder (Wolfsburg), Ada Hegerberg (Lió), Amandine Henry (Lió), Lindsey Horan (Portland), Sam Kerr (Chicago), Fran Kirby (Chelsea), Saki Kumagai (Lió), Dzsenifer Marozsan (Lió), Amel Majri (Lió), Marta (Orlando Pride), Megan Rapinoe (Seattle Reing), Wendie Renard (Lió) i Christine Sinclair (Portland). El Lió domina Europa i també el nombre d’aspirants. Cal recordar que fa ben poc la brasilera Marta va ser guardonada amb el premi The Best.

Entre les novetats, també hi ha el trofeu Kopa, que s’entrega als millors futbolistes sub-21 de la temporada. Els 10 finalistes són Houssem Aouar (O. Lió), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Patrick Cutrone (Milan), Ritsu Doan (Groningen), Gianluigi Donnarumma (Milan), Amadou Haïdara (RB Salzburg), Justin Kluivert (Roma), Kylian Mbappé (PSG), Christian Pulisic (Borussia Dortmund) i Rodrygo (Santos). El gran favorit per guanyar és Mbappé.

Kun Agüero (M. City) Alisson (Liverpool) Bale (Real Madrid) Benzema (Real Madrid) Cavani (PSG) Courtois (Real Madrid) C. Ronaldo (Juventus) De Bruyne (M. City) Firmino (Liverpool) Godín (Atlético) Griezmann (Atlético) Hazard (Chelsea) Isco (Real Madrid) Harry Kane (Tottenham) Kanté (Chelsea) Lloris (Tottenham) Mandzukic (Juventus) Mané (Liverpool) Marcelo (Real Madrid) Mbappé (PSG) Leo Messi (Barça) Modric (Real Madrid) Neymar (PSG) Oblak (Atlético) Pogba (M. United) Rakitic (Barça) S. Ramos (Real Madrid) Salah (Liverpool) Luis Suárez (Barça) Varane (Real Madrid)

ELS OBLIDATS

Busquets torna a no aparèixer entre els finalistes; Coutinho tampoc hi figura

NOVETAT

Per primer cop hi ha Pilota d’Or del futbol femení, amb la blaugrana Martens en la llista
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)