Barça

Douglas Pereira, l’altre cedit amb participació

Sorpresa. El brasiler, que acaba contracte al juny, és titular en el Sivasspor turc, mentre que André Gomes i Arda Turan encara no han jugat aquest curs

A diferència d’altres temporades, enguany s’ha reduït molt el nombre de jugadors del primer equip del Barça que estan en qualitat de cedits, ja que l’estiu passat el club blaugrana va optar per intentar aconseguir traspassos, com van ser els casos de Deulofeu, Marlon, Digne, Yerry Mina, Paulinho o Aleix Vidal. De fet, aquest curs, a banda d’Alcácer, els únics cedits són André Gomes, Douglas i Arda, i només el portuguès tornarà l’estiu que ve, ja que tant el brasiler com el turc finalitzaran la seva cessió en el mateix moment en què quedaran lliures, en expirar un contracte que el Barça no pensa renovar. I curiosament, a hores d’ara, i després de gairebé dos mesos de competició, l’únic dels tres que està jugant amb assiduïtat és Douglas, cedit al Sivasspor, que ha estat titular en les vuit jornades de la lliga turca. El brasiler, de fet, no ha disputat tots els minuts perquè en la darrera jornada va ser expulsat per doble amonestació.

Totalment contràries, en canvi, estan sent les experiències d’André Gomes, cedit a l’Everton, i d’Arda Turan, que segueix al Basaksehir turc, on ja va jugar la segona meitat de la temporada passada. El migcampista portuguès, pel qual els toffees van apostar molt fort en pagar 2,25 milions per només un any de cessió, encara no ha pogut debutar per culpa de la lesió que es va fer al bíceps femoral de la cuixa esquerra en l’inici de la gira del Barça pels Estats Units. La setmana passada, però, Marco Silva, l’entrenador de l’Everton, va assegurar que la recuperació d’André Gomes va pel bon camí, fins al punt que ja podrà debutar contra el Crystal Palace, en el primer duel dels de Liverpool després de l’aturada. Arda Turan, per la seva part, encara haurà d’esperar-se força més temps per tornar a vestir-se de curt, ja que el turc tot just ha complert deu dels setze partits de sanció que li van caure per protestar i empènyer un assistent en un duel de la temporada passada.

Sort desigual dels joves

Pel que fa als jugadors cedits amb fitxa del filial que tenen més números de tornar, destaca el cas de Sergi Palencia, que s’ha fet un lloc en l’onze titular del Girondins, amb el qual acumula ja 900 minuts. Força menys, en canvi, estan participant els dos blaugrana cedits a l’Eibar, Cucurella i Cardona. El lateral només ha jugat dos duels, un de sencer contra l’Espanyol i una estona contra el Girona, mentre que el davanter ha participat en tres partits entrant des de la banqueta. En el primer, contra la Real Sociedad, va fer un gol. I de moment, el pitjor parat està sent Ortolà, cedit al Deportivo, i que ha vist com Dani Giménez ha aconseguit la titularitat sota els tres pals de la porteria del club gallec.

INDISCUTIBLE

El brasiler ha estat titular en les vuit primeres jornades de la lliga turca

A LA INFERMERIA

André Gomes encara no ha pogut debutar per culpa d’una lesió muscular

ARDA, CASTIGAT

Li queden per complir 6 dels 16 partits de càstig per haver increpat un assistent

INAMOVIBLE

Entre els cedits del filial destaca Palencia, que s’ha fet un lloc en el Girondins
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)