Barça

El club dels oblidats

A banda de Cillessen, Denis, Aleñá i Samper són els altres jugadors de la plantilla que encara no han disputat cap minut. Malcom n’ha jugat 25 però no ha estat mai titular

Més enllà de la poca confiança de Valverde en ells, els problemes físics que han arrossegat en l’inici de curs han estat un problema afegit

Malcom encadena 3 partits sense anar convocat i a Londres ni tan sols va viatjar

Demà farà dos mesos exactes que el Barça va començar la temporada 2018/19, guanyant la supercopa d’Espanya a Tànger contra el Sevilla. Onze partits en total són els que ja ha disputat el conjunt blaugrana, amb els vuit de lliga i els dos de Champions, en què Ernesto Valverde ha deixat molt clar amb fets que continua confiant sobretot en el bloc que va obtenir el doblet el curs passat. Poc ha canviat el rol de la majoria de jugadors de la plantilla, on hi ha quatre jugadors –sense comptar Cillessen, suplent de Ter Stegen en espera que arribi la copa– que, de moment, no compten gens o gairebé gens per al tècnic blaugrana. També s’ha de recordar que les lesions que han arrossegat durant bona part d’aquest inici de curs han estat un problema afegit. Un d’aquests és Malcom, per qui el Barça va pagar aquest estiu 41 milions d’euros, però que fins ara només ha jugat dues estones entrant des de la banqueta. Els altres són Denis, Aleñá i Samper, que encara no han actuat en cap partit. Tota la resta han estat almenys un cop titulars.

“És un jugador que el club coneix des de fa temps, jove i amb projecció, i que pensem, o pensa el club, que ens pot ajudar.” D’aquesta manera, i valorant l’arribada de Malcom durant la pretemporada, Valverde ja va deixar entreveure que el brasiler no era una petició seva i no es va mostrar especialment entusiasmat amb el seu reforç. La participació que ha tingut un cop ha començat el curs –en la pretemporada va oferir bones sensacions i dos gols– no fa altra cosa que reforçar aquest argument ja que, tot i que és cert que va estar de baixa tres setmanes al setembre –coincidint amb la primera aturada de seleccions–, Malcom només ha disputat fins ara 25 minuts, repartits entre els partits a Valladolid i a Leganés. A banda d’això, només ha estat convocat en dues ocasions més, a casa contra l’Alavés i l’Osca. Per al duel de Champions a Wembley, ni tan sols va viatjar a Londres, on sí que van anar Miranda i el porter Iñaki Peña, del filial, i aquest cap de setmana passat sí que es va desplaçar a Mestalla però va ser el descartat i va veure el partit des de la graderia. El descens del protagonisme de Dembélé, que ha perdut la titularitat en els dos últims partits, representa un altre escull per al brasiler de només 21 anys.

Potser hauria estat diferent la situació de Denis si la lesió muscular que es va fer en el primer amistós de la gira als Estats Units no s’hagués allargat tant, fins a fer-lo estar de baixa més d’un mes i mig. De totes maneres, amb l’alta mèdica des de fa quasi un mes, la seva participació ha continuat sent nul·la. El curs passat tot just va disputar deu partits com a titular i l’actual, ja amb 24 anys, es presenta com una de les últimes oportunitats per intentar triomfar de blaugrana. Com a mínim, un cop recuperat, ha entrat en tres de les últimes cinc convocatòries.

Els que en canvi no han entrat ni tan sols en una de les onze convocatòries fins ara són Samper i Aleñá. El barceloní, als 23 anys, per fi ha vist complert l’objectiu de tenir fitxa al primer equip, però no ha pogut trencar la malastrugança de les lesions. Fins a dues n’ha tingut al llarg d’aquest estiu. La primera, al genoll, li va impedir viatjar a la gira pels Estats Units i la segona, al turmell, l’ha fet estar de baixa fins al 21 de setembre. Dues setmanes abans, va rebre l’alta mèdica Aleñá de la greu lesió que es va fer al bíceps femoral en l’últim partit amb el Barça B la temporada passada. Tot i ser ja un més del primer equip, al maresmenc se li va donar dorsal del filial perquè pogués anar agafant ritme de partits a segona B, on des que està recuperat ja n’ha disputat quatre. Aquest reforç inicial per als de Garcia Pimienta no s’hauria d’allargar, però, gaire més, almenys pel que va dir fa unes setmanes Valverde, que va assegurar que un cop passi aquesta fase de rodatge “no anirà amb el B, encara que no vagi convocat al primer equip”. Als 20 anys, Aleñá accepta aquest nou paper temporal i ja ha deixat clar també que no es planteja cap cessió. L’objectiu comú és revertir la situació i intentar convèncer Valverde que poden tenir també minuts.

O MINUTS 3 CONVOCATÒRIES
0 MINUTS 0 CONVOCATÒRIES
0 MINUTS 0 CONVOCATÒRIES
2 PARTITS I 25 MINUTS 4 CONVOCATÒRIES

La copa, oportunitat per fer-se veure

X.S.

Tenint en compte els tres pròxims partits del Barça, contra el Sevilla, l’Inter de Milà i el Madrid, tots tres al Camp Nou, es fa molt difícil pensar que Malcom, Denis, Aleñá o Samper puguin tenir participació un cop l’equip reprengui la competició després d’aquesta segona aturada de seleccions. Mirant el calendari, sí que poden tenir una data marcada, com serà l’anada dels setzens de final de copa, que es jugarà l’última setmana d’octubre. Serà l’ocasió també per veure en acció Cillessen sota pals, i probablement també alguns dels jugadors del filial que s’entrenen amb el primer equip, com ara Miranda, teòric relleu de Jordi Alba al lateral esquerre però que tampoc ha comptat encara per a Valverde, o Riqui Puig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)