Barça

Tornen a canviar el Seient Lliure per les crítiques

Junta. S’elimina la ponderació diferenciada entre la primera i la segona volta i el cobrament per partit alliberat estarà vinculat al preu de venda al públic i no al preu pagat per l’abonament

Amb l’objectiu de millorar l’assistència al Camp Nou i de treure més rendiment econòmic dels abonaments, la junta directiva del FC Barcelona va introduir una sèrie de canvis en l’aplicació del Seient Lliure. Aquests van generar controvèrsia entre els socis blaugrana, i la junta directiva ha decidit introduir nous incentius per tal de fer més atractiu el model. A partir del partit contra el Sevilla, el cobrament per partit alliberat estarà vinculat al preu de venda al públic de la localitat, i no al preu pagat per l’abonament. El soci abonat cobrarà el 50% del preu, un cop restat l’IVA i les despeses de gestió. D’altra banda, també se simplifica el model, i s’elimina la ponderació diferenciada entre la primera i la segona volta de la temporada.

Pel que fa a la resta d’especificacions que configuren el Seient Lliure, es mantenen tots els canvis aplicats aquesta temporada. Els que alliberin amb més de 20 dies d’antelació a la celebració del partit, a banda de tenir garantit el cobrament de la seva localitat, tindran una bonificació del 20% afegida al preu de liquidació corresponent. Pel que fa a tots aquells socis abonats que alliberin el seu seient amb més de 10 dies d’antelació, se’ls manté el cobrament garantit, tant si es ven com si no es ven la seva localitat.

El portaveu del FC Barcelona, Josep Vives, va reconèixer que no se senten còmodes amb el suport de Ronaldinho, un dels ambaixadors del club, a la candidatura de Jair Bolsonaro, el candidat masclista, xenòfob i homòfob a la presidència del Brasil. No preveuen retirar-li el càrrec però sí que estaran atents al que pugui passar. “Defensem valors democràtics que no coincideixen amb el seu discurs i no compartim en absolut les seves idees. També hem de dir que Ronaldinho ha canviat la història del club i ens mereix tot el respecte la seva llibertat d’expressió i d’idees. Parlar de Ronaldinho, al Barça, és parlar de somriures i de tantes alegries que ens ha donat. Observarem a partir d’ara com evoluciona tot plegat i el club reaccionarà en conseqüència”, va dir.

Més noms propis també van aparèixer en la compareixença de Josep Vives. Un d’ells, el d’Iñaki Urdangarin. El portaveu del Barça va assegurar que no pensen portar a l’assemblea la possible retirada de la samarreta, que continuarà penjada al Palau. “Aquesta qüestió no és a sobre de la taula per a l’assemblea de compromissaris perquè no ha rebut el suport necessari segons preveuen els estatuts”, va afirmar, fent referència a la iniciativa de Manifest Blaugrana i Dracs 1991. Vives també va assegurar que ara mateix no es preveu renovar el contracte a Leo Messi, que el té firmat fins al 2021. També el va defensar de les crítiques de Maradona. “Hi ha frases que es qualifiquen per elles mateixes. Tenim un jugador meravellós, el millor de la història sense cap dubte. I que és un exemple dins i fora del camp. No cal dir res més”, va assenyalar Vives.

La multa a Arda Turan

Multa grossa per Arda Turan. El seu club, el Basaksehir, va anunciar que l’ha sancionat amb una multa de 2,5 milions de lliures (uns 370.000 euros) per la seva agressió en una baralla en un bar la setmana passada, que és investigada per la justícia i per la qual la fiscalia demana per a ell 12,5 anys de presó per diversos càrrecs. “No ens agrada sentir notícies d’aquesta mena”, va dir Vives.

La gira del 2019 serà per Àsia

El portaveu del Barça, Josep Vives, va informar que la junta directiva ha aprovat que la propera gira de pretemporada tingui com a destí Àsia, després de dos anys consecutius visitant territori dels Estats Units. L’equip visitarà la Xina i el Japó per tal d’acontentar els patrocinadors, en especial Rakuten, i per continuar potenciant la marca Barça en aquell continent. Àsia és on el Barça concentra més fans al món, i va fer un gran salt en la recerca de socis en el mercat d’Àsia-Pacífic quan va obrir l’oficina a Hong Kong.

El Barça no sap encara si Lassa ho deixarà

Fins avui el FC Barcelona encara desconeix si el patrocinador de les seccions, l’empresa Lassa, deixarà de patrocinar-los tal com va publicar el mitjà Palco 23. Entre els motius hi ha la davallada de la lira turca, ja que el cost del patrocini ha passat dels 19,8 milions de lires turques a una quantitat que avui és d’uns 42 milions. “És el nostre patrocinador fins al final de la temporada. Si després renovarà o no, ja ho veurem. Però mentrestant, Lassa ho és i estem molt contents amb el patrocini. Ja veurem què passa a partir del juny”, va assenyalar Vives. Lassa abonava uns 5 milions d’euros anuals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)