Barça

“Neymar? En el futbol tot pot passar”

Valverde. Un difícil retorn de Neymar, els negocis de Piqué, el toc d’atenció a Arturo Vidal, els centrals... Molta feina per a Ernesto ahir en la roda de premsa

Ernesto Valverde va aparèixer ahir a la sala de premsa de la ciutat esportiva amb un llaç rosa damunt l’escut per donar suport a la lluita contra el càncer de mama i plenament conscient també que, després de quinze dies sense lliga, hi hauria molts temes d’actualitat a abordar. A Valverde se’l va veure àgil en el driblatge quan se li va preguntar novament pel seu futur, enigmàtic i amb una petita dosi humorística quan se li va preguntar per un hipotètic retorn de Neymar al Barça, i més contundent en el missatge i altament seriós quan se li va preguntar per tot l’enrenou originat per Arturo Vidal a les xarxes socials en les últimes setmanes. També va sortir en defensa de les crítiques a Gerard Piqué amb referència a la seva altra vida com a home de negocis i a la possibilitat que això afecti el seu rendiment esportiu. Però quan es va veure un Valverde més calmat i còmode, lògicament, va ser quan se li va preguntar pel Sevilla. El futbol és la seva zona de confort. Li canvia fins i tot la cara. Valverde en tots els papers de l’auca.

Avui arriba el líder al Camp Nou i Ernesto no pensa en cap altra cosa que no sigui recuperar el lideratge de la lliga: “El Sevilla està en un gran moment. És el líder. Ells van començar rodats la temporada perquè van haver d’afrontar les fases prèvies de l’Europa League, i això es nota. Hem revisat el partit que vam jugar contra ells a Tànger. Pot servir de referència. Ja ho veurem. Últimament han canviat: estan jugant amb dos davanters i aquesta fórmula els ha anat bé. Ja veurem què plantegen demà [per avui]. Nosaltres estem preparats. És una setmana atractiva per a nosaltres. Podem recuperar el lideratge, tenim el partit contra l’Inter, després juguem el clàssic... Venen uns dies intensos i bonics.”

De cara a aquest partit, Valverde va confirmar la disponibilitat de Luis Suárez i Sergi Roberto. I va dir que tenen alternatives per si Pablo Machín torna a plantejar un marcatge a l’home sobre Leo Messi com ja va fer la temporada passada a Montilivi usant Maffeo.

El tema dels centrals

“Umtiti està seguint el seu procés de recuperació. Està reforçant la musculatura. Espero que aviat estigui entre nosaltres. Però no soc metge. No puc dir terminis.” Ara mateix, l’eix de la defensa amoïna el tècnic. Chumi ha entrat en la convocatòria per al partit d’avui. En l’horitzó hi ha l’opció de fitxar un central en el mercat d’hivern, però ara per ara sembla que recorrerà a la gent del filial, o puntualment podria usar la carta de Sergio: “Tenim un planter boníssim. Els jugadors del Barça B que s’entrenen habitualment amb nosaltres tenen tots un alt nivell. Són jugadors amb futur a primera divisió. Podria ser que algun d’ells tingués una oportunitat en breu i es tracta d’aprofitar-la. És possible que hagi de comptar amb algun central del filial. També podria usar Sergio Busquets com a central. És clar que això seria una cosa puntual.”

Soroll amb Neymar

En un futur pròxim podria arribar De Ligt (Ajax). Aquest perfil agrada dins del club. Més rocambolesca seria una operació amb el PSG per a un possible retorn de Neymar. Som al mes d’octubre i l’entorn de Neymar torna a fer bullir l’olla. Es farà llarg. En tot cas, el debat torna a estar damunt la taula. Valverde no descarta res. A ell, en això del futbol, ja no el sorprèn res: “Si m’agradaria entrenar-lo? El vaig entrenar quinze dies [riu]. No ho sé. Ell està al PSG i no estem ni tan sols en època de mercat. Però qualsevol moment està bé per distreure’ns amb aquestes coses. Entenc que a vosaltres us agradi parlar-ne. No ho sé, en el futbol tot pot passar. Ja ho veurem.”

BUSQUETS

Admet que el de Badia pot fer de central de manera puntual, però no per sistema

VOT DE CONFIANÇA

La convocatòria de Chumi contra el Sevilla ratifica el seu discurs d’ahir sobre el filial

Defensa ferma a Gerard Piqué i estirada d’orelles a Arturo Vidal

Tot i haver tancat la seva etapa a la selecció espanyola, Gerard Piqué ha estat un dels futbolistes que han fet més quilòmetres en avió durant aquesta última aturada de la lliga. El motiu, els seus negocis amb la copa Davis de tennis, que l’han obligat a anar a Madrid a presentar el seu projecte i a Xangai a parlar amb Novak Djokovic. Tot i això, Ernesto Valverde el veu igualment implicat amb el Barça i amb el futbol, i ahir va sortir en defensa del central català: “El tema dels seus viatges no és una cosa que em preocupi. Potser a la gent l’emprenya que tingui aquestes grans idees de negocis. Té idees genials. Jo voldria tenir les idees que té ell.”

Un tarannà diferent respira la seva relació amb Arturo Vidal. Hi ha hagut conversa amb el xilè després dels seus estirabots i les seves sortides de to a les xarxes socials per reclamar més minuts i més protagonisme: “Els problemes els solucionem dins del vestidor. Però sí, he parlat amb ell, lògicament.” Vaja, que hi ha hagut esbroncada en clau interna.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)