Barça

“Enyorarem Leo, però millor enyorar-lo des de la victòria”

Ernesto Valverde. La baixa de Messi monopolitza les rodes de premsa de Valverde i Alba prèvies al partit contra l’Inter, i el tècnic insisteix de nou en la necessitat de fer un pas endavant

Ernesto Valverde és d’aquella mena de persones que sempre intenten afrontar la vida des de l’òptica del positivisme. Qualsevol entrebanc en el camí el concep com una oportunitat per a la superació. Ara l’entrebanc és majúscul. Té nom i cognom. Es diu Leo Messi. El Barça haurà d’afrontar les pròximes tres setmanes sense la seva gran estrella, i el partit contra l’Inter és la primera gran prova de foc. Després del duel contra el Sevilla, encara amb tot el barcelonisme en estat de xoc per la lesió del geni, Valverde ja va advertir que la seva baixa seria una gran oportunitat per fer un pas endavant com a equip. Ahir, va insistir en aquest missatge: “Si ens condiciona la baixa de Leo? No... Per què? [riu]. Home, és evident, és clar que ens condiciona. I molt. És el millor jugador del món i qualsevol equip notaria la seva baixa. El trobarem a faltar, però espero trobar-lo a faltar des de la victòria. La baixa de Messi és una baixa sensible. Però ja ho vaig dir l’altre dia: ara és quan hem de fer un pas endavant com a equip. I tenim jugadors per fer-ho.”

Quant a les alternatives i les possibles opcions tàctiques per suplir el buit de Messi, poques pistes, la veritat: “Hi ha diversos homes que poden jugar en la seva posició. També podem canviar el sistema sense renunciar al nostre estil. Ja ho veurem. El que és clar és que no diré què farem. No donaré un cop de mà a Spalletti.”

Leo Messi estarà apartat dels terrenys de joc almenys fins a la propera aturada per seleccions, però, fins i tot quan no hi és, tot gira al seu voltant. Potser encara amb més raó. La roda de premsa d’ahir del tècnic blaugrana, i també la de Jordi Alba, van estar monopolitzades pel que suposa afrontar partits tan transcendentals com els de l’Inter i el clàssic contra el Madrid sense la participació de l’argentí. Pel que fa al primer duel contra els italians, màxim respecte: “Esperem trobar-nos un gran Inter. Acumulen set partits guanyant. És un rival que mai es rendeix. Els seus partits contra el Tottenham i el Milan en són una bona mostra. L’equip que guanyi farà un pas important per a la classificació.”

Hores abans que el Real Madrid afrontés el seu compromís d’ahir contra el Viktoria Plzen, Valverde va mostrar el seu suport envers la figura de Julen Lopetegui –també ho va fer Alba–. Lopetegui i Messi, però, no van ser els únics noms propis de la compareixença. També va parlar de Dembélé i de Malcom. Sobre el brasiler, va dir que “no hi ha cap problema amb ell, ni personal ni esportiu”, i va assegurar que, tot i l’evident falta de protagonisme fins ara, “haurà d’estar a punt com qualsevol altre company per si li toca jugar”. La veritat és que la baixa de Leo obre la porta a altres futbolistes. És el cas de Malcom, però també de Dembélé, discret en les seves últimes actuacions en comparació amb el gran inici de temporada que va tenir, i del qual va dir que “encara ha de millorar en algunes qüestions tàctiques, i això s’aprèn a còpia d’entrenaments”.

LES FRASES

La baixa de Messi és una baixa sensible. Però ja ho vaig dir l’altre dia: ara és quan hem de fer un pas endavant com a equip. I tenim jugadors per fer-ho
No hi ha cap problema amb Malcom. Haurà d’estar a punt com qualsevol altre per si li toca jugar
Ernesto Valverde
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)