Barça

El reportatge

Rafinha i el seu passat recent

El brasiler, després d’una lesió, va marxar el gener passat cedit a l’Inter i allà va tornar a sentir-se futbolista

Ell volia continuar i els aficionats que continués, però els italians no van executar l’opció de compra

El d’avui serà un partit especial per a un jugador del Barça, Rafael Alcántara do Nascimento. Rafinha s’enfronta a l’Inter de Milà, l’equip amb el qual es va tornar a sentir futbolista la temporada passada després de superar una lesió i al qual va arribar cedit pel Barça durant el mercat d’hivern. Allà va jugar 17 partits des del gener fins al juny i va fer dos gols a les ordres de Luciano Spalletti. Va ser important per aconseguir la classificació de l’Inter per a la lliga de campions i s’esperava que els italians fessin efectiva l’opció de compra que tenien pel brasiler. Era de 35 milions d’euros. Des de l’entorn del jugador es va assegurar que era obligatòria si l’equip italià es classificava per a la Champions. No ho va confirmar mai el Barça i els italians finalment no la van fer efectiva després d’un estira-i-arronsa amb els blaugrana. Volien rebaixar l’opció fins als 18-20 milions d’euros i el Barça no va cedir, tot i que el jugador no va amagar durant l’estiu el seu desig de tornar a Itàlia. Rafinha, recentment, ha assenyalat Spalletti com a responsable de la no aplicació de la clàusula. “És un gran entrenador, però tinc la sensació que no em volia i va escollir altres jugadors”, ha dit a mitjans italians. El tècnic de l’Inter, però, explicava ahir que tot va ser una qüestió del fair play financer: “És molt fàcil. Nosaltres teníem uns documents que tenien un termini i a partir d’aquell termini no podíem fer cap fitxatge. Després ja va ser massa tard. Moltes de les operacions van estar lligades a les sortides i el Barça no va estar interessat en cap dels nostres jugadors.”

Rafinha va quedar decebut per la decisió de l’Inter de Milà perquè es trobava molt a gust a San Siro, on havia recuperat sensacions després que Ernesto Valverde li donés pocs minuts una vegada recuperat d’una lesió de menisc. “Allà vaig poder viure grans emocions, com el retorn a la lliga de campions que vam aconseguir contra la Lazio. L’Inter estarà sempre en el meu cor. Sé que els aficionats es van mobilitzar a l’estiu perquè em fitxessin i fins i tot van fer una campanya amb el hashtag #riprendirafinha”, ha explicat el jugador del Barça, que ahir va rebre el reconeixement públic del seu exentrenador. “Li agraeixo amb tota la sinceritat del món tot el que va fer, va ser un jugador fonamental per a nosaltres, fonamental per aconseguir la classificació per a la Champions. M’agradaria que jugués, tot i que si ho fa ens crearà problemes perquè coneix molt bé el futbol”, deia el tècnic de l’Inter.

Tot i els elogis de Luciano Spalletti cap a Rafinha, el jugador ha descartat un possible retorn a l’Inter en aquest mercat d’hivern. “Allà hi tinc grans amics. Parlo sovint amb Icardi. Em vaig sentir part d’una gran família, però la porta està tancada des de l’estiu passat i no crec que es torni a obrir”, diu el jugador del Barça, que, tot i haver-se fet com a futbolista en el planter blaugrana, ha dit a Itàlia que no celebraria un gol contra l’Inter ni avui ni d’aquí a dues setmanes a San Siro.

De moment, Rafinha mira de trobar un espai en l’onze de Valverde. El brasiler, que es va quedar a la plantilla després de fer una bona pretemporada, ha participat en quatre partits i és una de les opcions que té el tècnic blaugrana per cobrir l’absència per lesió de l’argentí Leo Messi les tres setmanes vinents.

17
partits
va jugar la temporada passada Rafinha amb l’Inter de Milà
2
gols
va marcar el brasiler mentre va estar a l’equip italià
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)