Barça

La CUP fonamenta el recurs al projecte en tres aspectes

Espai Barça. La formació política denuncia la pèrdua d’espai esportiu per passar a ús comercial, la manca d’un pla de mobilitat adient per a les Corts i la falta d’un estudi sobre l’impacte de gènere

L’accés 19 del Camp Nou va ser l’espai escollit perquè el grup municipal CUP-Capgirem Barcelona exposés ahir els arguments que l’han portat a presentar un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en què demana que s’aturi el projecte Espai Barça, que inclou la remodelació del Camp Nou i la reurbanització de tot l’entorn de l’estadi blaugrana. Un recurs que ha estat admès a tràmit i que podria frenar l’inici del projecte, previst per a l’estiu que ve.

Eulàlia Reguant, regidora del consistori barceloní per la CUP-Capgirem Barcelona, va indicar els tres aspectes que han conduït la formació a tramitar el recurs “en coincidència amb les veïnes i amb la FAVB (Federació d’associacions de veïns i veïnes de Barcelona)”.

El primer punt se centra en la requalificació del sòl, que passa de ser d’ús esportiu a comercial. “Entenen que això és una requalificació que no s’hauria de fer i que és il·legal”, va manifestar Reguant, que tot seguit va posar la segona esmena en l’aspecte de la mobilitat del districte: “És una modificació sense el pla de mobilitat que correspon. Entre els barris de la maternitat i Sant Ramon viuen uns 20.000 habitants, en canvi quan hi ha partit del Barça arriben unes 60.000 persones al Camp Nou i això requereix un pla de mobilitat adient.” Com a tercer punt, la regidora cupaire va denunciar que tampoc existeix un estudi sobre l’impacte de gènere: “És un tema que també correspon en tota modificació de pla general metropolità i que trobem a faltar.”

A banda d’aquests tres punts de caire administratiu, Reguant també va assenyalar les consideracions polítiques que la CUP-Capgirem Barcelona ha anat exposant durant la gestació del projecte Espai Barça. “Part de la modificació serveix per especular amb el barri perquè en el fons el que faran serà un hotel i oficines comercials. Això no té res d’interès col·lectiu i acaba sent una manera d’especular i d’obtenir benefici a traves d’una modificació urbanística”, va manifestar. També va demandar que es tingui en compte la visió dels veïns de la zona: “Les Corts és una barri i no és propietat del Barça. Hi viuen persones i, per tant, qualsevol modificació s’ha de fer d’acord amb aquestes persones. Entenem que el que s’ha fet respon només a interessos privats, interessos que són del Barça, un club que sovint confon el club amb la ciutat.”

A la roda de premsa també hi va ser present Marc Faustino, conseller del districte de les Corts per la CUP, i Natàlia Sànchez, diputada al Parlament per la mateixa formació. Faustino va explicar que la reforma urbanística dels entorns del Camp Nou “sempre ha estat una necessitat”, però la que projecta l’actual Espai Barça “no correspon a les necessitats dels veïns i veïnes”. A més, va indicar que es vulneren diversos articles de la llei d’urbanisme de Catalunya, segons aprecien els serveis jurídics de la CUP: “Bàsicament perquè no hi ha un interès públic en la requalificació d’equipament esportiu a ús comercial, hoteler i d’oficines, i perquè es modifica tot el sistema de vials i zones verdes que no compensa la pèrdua d’aquest equipament esportiu.”

L’Ajuntament de Barcelona té un mes per remetre al servei jurídic de la CUP l’expedient administratiu per formalitzar la demanda, que podria comportar mesures cautelars perquè l’actual projecte de l’Espai Barça quedi aturat.

FEDERACIÓ DE VEÏNS

El recurs s’ha fet en coincidència amb la FAVB, va informar Eulàlia Reguant
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)