Saben guanyar sense Messi

El Barça, en el primer partit sense el crac argentí, supera l’Inter gràcies a un gran joc de posició liderat per Arthur i Busquets

Amb la victòria i l’empat entre el PSV i el Tottenham, els blaugrana posen pràcticament els dos peus en els vuitens

Barça 2 Inter de Milà 0

GOLS:1-0, Rafinha (32’). 2-0, Jordi Alba (83’).ÀRBITRE:Ovidiu Hategan (Romania).Targetes grogues:A Luis Suárez, Brozovic, Skriniar i Lautaro Martínez.PÚBLIC:86.290 espectadors.INCIDÈNCIES:Leo Messi va veure el partit prop de la banqueta al costat del seu fill i Pepe Costa. INTER: Handanovic D’Ambrosio Skriniar Joao Miranda Asamoah Vecino Brozovic Candreva
Politano 46’ Borja Valero
Lautaro Martínez 63’ Perisic
Keita Baldé 77’ Icardi
RESTA DE CONVOCATS: Padeli, Vrsaljko, De Vrij i Ranocchia.
BARÇA: Ter Stegen Sergi Roberto Piqué Lenglet Jordi Alba
Busquets Rakitic Arthur
Arturo Vidal 77’ Rafinha
Semedo 72’ Luis Suárez Coutinho
Munir 88’
RESTA DE CONVOCATS: Cillessen, Chumi, Dembélé i Malcom.
Rafinha, substitut de Messi, va fer el primer gol

El Barça va resoldre amb solvència el partit sense Leo Messi. En un bon partit col·lectiu, en el qual el joc de posició va ser agradable protagonista, i amb gols de Rafinha i Jordi Alba, els d’Ernesto Valverde van deixar pràcticament definida la seva classificació per als vuitens de final de la lliga de campions. Després d’haver-se disputat només tres jornades, els blaugrana són líders de grup amb vuit punts d’avantatge sobre el tercer i el quart, després que Tottenham i PSV empatessin a Eindhoven.

Reemplaçar Leo Messi és impossible. Aconseguir la meitat del que l’argentí dona a l’equip en cada partit, difícil. Messi és el millor futbolista de la història i trobar-lo a faltar és el més normal. Qualsevol equip del món el trobaria a faltar. Qualsevol equip seria més perillós amb Messi que sense Messi. El crac de Rosario, assegut prop de la banqueta al costat del seu fill i el seu inseparable Pepe Costa, va poder sentir l’estima del públic del Camp Nou i veure com als seus companys els costava crear més perill que quan ell està sobre el terreny de joc. Però també va veure una magnífica demostració de treball, solidaritat i futbol col·lectiu en un partit notable del Barça. Aquests van ser alguns dels arguments amb els quals els blaugrana van superar l’Inter de Milà. No van ser els únics. Els de Valverde van estar molt ben situats en el terreny de joc, fet que els va permetre recuperar una i altra vegada la pilota i tenir llargues possessions gràcies a un bon joc de combinació en espais curts, liderat per uns formidables Arthur i Busquets. I patir molt poc. A diferència d’altres partits, només va perdre el control el Barça en els primers minuts de la segona part, quan amb l’entrada de Politano, Ter Stegen va haver d’intervenir i Arthur va perdre un parell de pilotes en zona de risc perquè se la va jugar massa. El brasiler va tornar a fer un gran partit, assegurant la possessió i trobant bones passades. Sembla com si s’hagués criat en els camps de la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Messi també va veure com Valverde encertava amb el seu substitut. S’havia parlat d’un canvi de dibuix, però el tècnic va preferir continuar amb el 4-3-3, però amb Rafinha i no Dembélé. Després d’un inici de curs brillant, el francès ha perdut protagonisme i tant el club com el vestidor comencen a estar preocupats amb el seu rendiment. Contra el Sevilla va arribar a desesperar espectadors, companys i tècnics i Valverde, que ja li va estirar les orelles en la roda de premsa prèvia al partit de Champions, va optar per donar una oportunitat a Rafinha. El brasiler, que va tenir un peu i mig fora del club l’estiu passat i va acabar quedant-se, s’enfrontava a l’equip on es va tornar a sentir futbolista la temporada passada, quan va aprofitar la cessió acordada per catalans i italians que no va acabar culminant en un traspàs com desitjava el jugador. Rafinha, en una primera part de control blaugrana, però amb menys profunditat del que era desitjable, va ser el jugador del Barça que més va provar la rematada a porteria. Amb timidesa les dues primeres vegades, però amb encert a la tercera. Va ser ell qui va començar la jugada i qui la va acabar, aprofitant una gran centrada de Luis Suárez, per batre Handanovic i avançar el Barça en el marcador.

Va fer un bon partit Rafinha, com tots els migcampistes blaugrana, i van créixer també altres futbolistes. Com Lenglet. El francès creix al costat d’un Piqué que també creix des de l’última aturada de seleccions. Excepte en accions puntuals, els dos es van imposar a Mauro Icardi, que poques oportunitats va tenir de rematar. I una vegada que ho podia fer, Lenglet ho va impedir. Es va animar el francès en la segona part i inclús va estar a punt de fer el segon del Barça a la sortida d’un córner. No va ser aquesta l’única oportunitat blaugrana en la segona meitat. Passats el parell d’ensurts inicials, una bona jugada de Luis Suárez en el minut 13 va servir de punt d’inflexió per tornar a inclinar el joc cap a la porteria italiana. Coutinho va rematar al travesser i Rakitic va enviar una pilota fregant el pal abans que el millor soci de Messi sentenciés el partit. Va ser Jordi Alba qui va fer el segon en una de les seves pujades i aprofitant una bona passada de Rakitic. També va participar en la jugada Arturo Vidal. Havia sortit minuts abans per Arthur en un canvi protestat. La classificació per als vuitens de final de la Champions està més que encarrilada. Diumenge, contra el Real Madrid, toca encarrilar la lliga.

8' Icardi rep dins l’àrea, controla i remata, però talla Piqué, que envia la pilota a córner.
13' Xut de Coutinho des del vèrtex de l’àrea que surt massa alt.
16' Centrada de Perisic des de l’esquerra que Icardi no arriba a rematar bé.
18' Gran rematada de Lenglet que Handanovic treu sobre la línia de gol.
21' Xut de Rafinha que bloca Handanovic.
28' Centrada d’Alba, assistència de Suárez de taló per a Rafinha que remata i bloca Handanovic.
32' Gol de Rafinha. El brasiler recupera al cercle central, obre per a Suárez, que li torna la pilota dins l’àrea i fa el primer (1-0).
45' Xut de falta de Coutinho, que rebota en un rival i se’n va fora.
51' Mà providencial de Ter Stegen, que envia a córner una centrada enverinada de Politano.
52' Arthur perd una pilota dins l’àrea que acaba amb una rematada de Politano desviada.
59' Gran jugada de Suárez, que supera un parell de rivals i remata però Handanovic envia a córner
61' Pilota a l’àrea de Sergi Roberto que refusa malament un jugador de l’Inter, li cau a Lenglet, que se la troba i remata malament.
66' Xut de falta de Suárez que pica per sota, però rebota en Brozovic, que s’ha estirat darrere de la tanca, que ha saltat.
71' Gran jugada col·lectiva que acaba amb un xut de Coutinho al travesser.
83' Gol de Jordi Alba. Gran passada en profunditat de Rakitic per a Alba, que controla dins l’àrea i fa el segon amb un xut creuat (2-0).