Barça

No de la FIFA a jugar a Miami

Girona-Barça. El màxim organisme del futbol internacional conclou que els partits de lliga s’han de jugar “en el territori respectiu de la federació”

“Els partits oficials de lliga s’han de jugar dins del territori respectiu de la federació.” Aquesta és la conclusió del consell de la FIFA, expressada pel seu president, Gianni Infantino, per refusar que el Girona-Barça fixat per al 26 de gener –coincidint amb la 21a jornada de lliga– es jugui a Miami. Una iniciativa impulsada per LaLiga i amb el beneplàcit dels dos clubs catalans implicats que queda desautoritzada per la negativa del màxim organisme del futbol mundial.

Els estatuts de la FIFA preveuen que aquest organisme pugui “prendre la decisió final sobre l’autorització d’un partit o competició internacional”, que en el cas del Girona-Barça estaria catalogat dins dels “internacionals de segon nivell.” Amb aquesta negativa, LaLiga ja planteja l’opció de portar el cas als tribunals, com el seu president, Javier Tebas, ja va avançar dijous passat. “Si la supercopa d’Espanya es va jugar a Tànger (Marroc) en contra del Sevilla, per què no s’ha de jugar el partit de lliga si tots dos [equips] hi volen anar?”, va manifestar com a argument. Ahir s’advertia que LaLiga portarà el cas al Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) per la via d’urgència si quan rebi la notificació oficial de la resolució del consell de la FIFA confirma que es tracta d’una prohibició.

Va ser ahir, durant la reunió de l’esmentat consell reunit a Kigali (Ruanda), que es va tractar l’assumpte a petició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), així com de la federació dels Estats Units (US Soccer) i la Concacaf. De fet, des del principi que la RFEF s’ha mostrat del tot contrària que el Girona-Barça es jugui a Miami –el Hard Rock Stadium seria l’escenari– i l’enfrontament verbal entre el seu president, Luis Rubiales, i Javier Tebas, ha estat notori des que va transcendir la iniciativa, que també ha aixecat recels en l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE). “El que ha signat Tebas és inútil”, comentava Rubiales fa unes setmanes en relació amb l’acord de LaLiga amb Relevend Sports, pel qual durant els propers 15 anys es disputaria un partit de lliga en territori nord-americà. Un acord que Rubiales va denunciar perquè no tenia l’autorització de la RFEF, que ara rep el suport de la FIFA.

Els clubs, a l’expectativa.

Pel que fa al Girona i el Barça, van optar per no valorar de manera oficial la posició de la FIFA, en espera de veure com avancen els esdeveniments. Només Eusebio es va referir –sense mullar-se– a la polèmica quan se li va preguntar durant la roda de premsa prèvia al partit que els gironins disputen aquest migdia contra el Rayo Vallecano. “Estem disposats a acceptar les decisions que hi hagi al voltant d’un tema en què ja hem manifestat que donarem suport al que el nostre club entengui que és el millor per al seu creixement. A partir d’aquí, respectarem les decisions que es prenguin”, va manifestar el tècnic blanc-i-vermell.

En aquest sentit, amb la perspectiva que el Girona-Barça fos a Miami i no a Montilivi, el club gironí havia previst diverses mesures per compensar els seus socis abonats. Una ja es va dur a terme coincidint amb el Barça-Girona del 23 de setembre passat. Llavors l’entitat blanc-i-vermella va posar a disposició dels seus abonats 5.000 entrades de franc per assistir al Camp Nou. A l’oferta s’hi sumava la devolució d’un 20% de la quota de l’abonament d’aquesta temporada si finalment el partit a Miami es materialitzava. Una acció que va convèncer uns 1.300 abonats. Una altra mesura destacada era l’oferta de 1.500 places per viatjar de franc a Miami en vols xàrter per veure el partit en directe (sense fer nit i dipositant abans una fiança de 500 euros a retornar després del duel). A més, els abonats que no anessin ni a Miami ni tampoc al duel del Camp Nou tindrien un descompte del 40% en l’abonament. Un plec de mesures que, lògicament, han de perdre efecte si, com tot indica, el Girona-Barça a Miami acaba en no-res.

LES REACCIONS

El consell [de la FIFA] ha posat èmfasi en el principi esportiu que els partits oficials de lliga s’han de jugar dins del territori respectiu de la federació. El consell és molt clar en això
Gianni Infantino
PRESIDENT DE LA FIFA

ELS CLUBS

Van optar per no fer valoracions oficials, en espera de l’evolució dels esdeveniments

LALIGA

Es planteja portar l’assumpte al TAS si rep la confirmació que es prohibeix el partit
Estem disposats a acceptar les decisions que hi hagi; ja hem manifestat que donarem suport al que el nostre club entengui que és el millor per al seu creixement
Eusebio Sacristán
entrenador del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)