El protagonista

Luis Suárez

Nou gols del 9 en nou clàssics

Hi ha futbolistes que han nascut per jugar les grans cites i ser determinants en aquests compromisos clau. Derbis, clàssics i finals. I Luis Suárez n’és un. Ningú tenia el més mínim dubte que l’uruguaià donaria la cara contra l’etern rival, independentment que pogués tenir la sort de veure porteria. A més a més, des que Leo Messi es va lesionar contra el Sevilla, Luis Suárez té molt clar que és un dels assenyalats per fer un pas endavant i intentar assumir més responsabilitat dins l’equip. És un rol que no li és aliè, perquè ja el va haver d’exercir no fa gaire, juntament amb Neymar. I no només no el defuig, sinó que s’hi troba ben a gust.

Aquesta setmana passada serà difícil d’oblidar per a ell. Ja era especial perquè va néixer el seu tercer fill, Lautaro. Però és que també van ser tres els gols que va fer a Courtois. S’erigia així en el gran protagonista del duel contra l’etern rival. El trio de gols, és clar, dedicat als seus tres fills, i el primer, al que acaba de néixer. Com Leo Messi, Luis Suárez també és un dels botxins habituals del conjunt madridista i ahir s’hi va acarnissar de valent. La sagnia fins i tot podria haver estat més gran si, gairebé en l’últim minut del partit, el porter belga del Madrid no li hagués impedit completar un pòquer històric de gols després d’una rematada acrobàtica. El primer gol va arribar des dels onze metres després que Sánchez Martínez xiulés un penal de Varane sobre ell que era molt clar però que va requerir la consulta del VAR. Amb un xut ajustat al pal, va fer inútil l’estirada de Courtois. També va ser l’autor del 3 a 1 en un moment determinant del duel, perquè en el segon temps, i amb l’entrada de Lucas Vázquez i el canvi tàctic de Lopetegui –va jugar amb tres defenses–, el Barça va patir durant uns minuts. Però Luis Suárez no va fallar i va rematar fantàsticament de cap una centrada de Sergi Roberto, que havia rebut de Dembélé en un contraatac boníssim. El Camp Nou respirava tranquil i esclatava d’eufòria en el mateix moment. Però el festival no es va acabar aquí, ja que en el minut 82 va completar el hat-trick picant la pilota de manera subtil a la sortida de Courtois. Havia tornat a rebre la passada de Sergi Roberto, que va aprofitar a la perfecció una pèrdua de pilota d’un ja desdibuixat Sergio Ramos.

Amb els tres gols d’ahir, Luis Suárez ja n’ha marcat nou en nou partits de lliga contra el Madrid. Nou gols del 9 en nou clàssics de lliga. Després d’un inici complicat, l’uruguaià sembla que ja torna a tenir l’olfacte al màxim i que ha deixat enrere les molèsties al genoll que el van obligar a aturar-se i a renunciar a la selecció en l’última aturada. Ja acumula set dianes en la lliga. El seu trio de gols el deixa en 159 amb el Barça i ja ha superat Josep Escolà (158) en el cinquè lloc en el rànquing històric de golejadors.