Barça

Ernesto Valverde

Entrenador del FC Barcelona

“Era una setmana clau i en sortim molt reforçats”

Victòria convincent contra el Sevilla el dia de la lesió de Messi (4-2), triomf solvent contra l’Inter a la Champions que situava l’equip líder de grup en solitari (2-0) i maneta històrica al Real Madrid en el clàssic (5-1). La baixa del millor futbolista del món en una setmana complicada, davant rivals de gran exigència, dibuixava d’entrada un escenari difícil, però el Barça ha tancat aquest petit cicle de tres partits amb una nota altíssima. Ni el culer més optimista hauria pronosticat un balanç tan positiu, no només pel que fa a resultats, sinó també a imatge. L’equip en surt altament reforçat. També Ernesto Valverde.

Diuen que això de la felicitat va per barris. Si la roda de premsa de Lopetegui va ser un funeral, la de Valverde va ser tot el contrari. Alegria, des de la sobrietat, això sí. Segell Valverde fins i tot en un context d’eufòria. Respectuós amb la crisi esportiva de l’etern rival: “Estem contents per la nostra gent. Sabem que els clàssics tenen un component emocional enorme i sabem què significa guanyar un partit així i a més d’aquesta manera. Toca disfrutar però conscients que dimecres tenim partit de copa. Sé que aquest és un resultat d’aquells que es recorden i queden en la ment dels aficionats, i lògicament estic content que s’hagi produït estant jo a la banqueta. Aquesta era una setmana important i l’hem resolt bé. En sortim reforçats.”

Interrogat pel seu homònim a la banqueta, màxim respecte envers la figura de Julen Lopetegui: “No m’agrada que destitueixin cap entrenador. Ni el del Madrid, ni el de l’Osca, ni el del Granada, ni el del Barça.” A més, ell no és dels que donen el Madrid per mort: “És la jornada 10. En queda molt. I no cometré l’error que van cometre alguns la temporada passada quan ens donaven per liquidats després de perdre la supercopa.”

“Fer-li cinc gols al Madrid sense Messi no és fàcil. Però la resposta de l’equip ha estat boníssima. Aquestes tres victòries ens reforcen molt, però bé, que Messi torni com més aviat millor. Si pogués tornar demà mateix, millor [riu]”, va afegir. També va tenir bones paraules per a l’autor del cinquè i definitiu gol: “Arturo Vidal és un jugador que ens ajudarà molt. El seu caràcter combatiu transmet moltes coses positives a l’equip. El gol és un premi per a ell.”

MANETA AL MADRID

“És un resultat d’aquells que es recorden. Sabem què significa. Ens toca disfrutar”

PRUDÈNCIA

“És la jornada 10. En queda molt. No cometré l’error de donar per mort el Madrid”

EMPÀTIC AMB JULEN

“No m’agrada que destitueixin cap entrenador. Ni el del Madrid, ni el de l’Osca, ni cap”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)