Barça

Els joves del filial escalfen motors per a la copa

Entrenament. Chumi, Cuenca i Miranda, que ahir ja van exercitar-se amb el primer equip, tenen expectatives clares de sortir en l’onze inicial per enfrontar-se a la Cultural

La plantilla blaugrana va exercitar-se ahir al matí al camp 2 de la ciutat esportiva amb les emocions del 5-1 endossat al Madrid encara ben presents. El calendari, però, no dona treva i demà ja apareix un altre compromís, amb unes característiques molt diferents de les del clàssic. De fet, el rival és la modesta Cultural Leonesa, que rebrà l’equip blaugrana coincidint amb l’anada de l’eliminatòria de setzens de la copa.

Com és habitual en les estrenes del Barça en la copa, els jugadors del filial prenen protagonisme, i ahir ja es va poder observar aquest fet. Fins a sis representants del B van integrar-se a la sessió d’entrenament dirigida per Ernesto Valverde. Els escollits van ser: Lazar Carevic, Iñaki Peña, Chumi, Jorge Cuenca, Miranda i Riqui Puig.

La perspectiva és que formin part de la convocatòria que Valverde donarà aquest vespre després de l’últim entrenament per preparar el duel contra la Cultural, que a hores d’ara ocupa el quart lloc del grup 1 de segona B. Ho referma el fet que avui ja no participaran en l’entrenament set titulars, Ter Stegen, Piqué, Rakitic, Busquets, Coutinho, Suárez i Jordi Alba, als quals el tècnic ha donat descans.

Amb aquest escenari, Chumi, Cuenca i Miranda apareixen com els tres jugadors del filial que tenen més números per sortir demà en l’onze de Valverde, sobretot perquè la defensa és la línia que atorga menys alternatives del primer equip a causa de les lesions d’Umtiti i Vermaelen. De fet, Chumi ha format part de les últimes convocatòries del primer equip per fer front a les estretors a l’eix de la defensa. No ha disposat de minuts, però la seva estrena amb el primer equip blaugrana està encaminada perquè sigui demà a Lleó. Hi ha moltes possibilitats que al seu costat hi hagi el seu company Jorge Cuenca, a qui Valverde també coneix bé. De fet, a més d’emportar-se’l a la gira pels Estats Units de l’estiu passat, la seva presència en els entrenaments del primer equip ha estat habitual des de llavors.

L’oportunitat també li arriba a Juan Miranda, l’escollit per la secretaria tècnica per ocupar el lateral esquerre quan Alba necessiti descansar. Valverde ha ajornat aquest relleu, però ja té programat fer-lo demà contra la Cultural. De fet, l’absència de Miranda en el derbi de filials de diumenge passat en terreny blanc-i-blau (1-0) s’entén com una mesura per evitar riscos i reservar el jugador per al duel de copa. I pel que fa a Riqui Puig, el talentós migcampista també aspira a fer el seu debut oficial amb el primer equip blaugrana demà a Lleó.

PLANTER

Carevic, Iñaki Peña i Riqui Puig també aspiren a entrar en la convocatòria

NO VIATJARAN

Valverde dona descans a set titulars clars, que avui ja no s’entrenaran

DEFENSA

Chumi i Cuenca poden formar l’eix central, assistits per Miranda al lateral

Petit contratemps per a Cillessen

L’estrena del Barça en la copa suposa l’entrada en acció de Jasper Cillessen. El porter holandès, però, no va poder participar en l’entrenament d’ahir a causa d’una gastroenteritis. La perspectiva, però, és que es recuperi a temps per ocupar demà la porteria blaugrana a Lleó.

Des que Cillessen va aterrar al Barça la temporada 2016/17, primer Luis Enrique i després Ernesto Valverde han reservat aquest torneig per al porter holandès per compensar la seva condició de suplent de Ter Stegen en la lliga i en la Champions. Cillessen ha respost amb encert i ha tingut una aportació important en la consecució dels tres últims títols de copa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)