Barça

Suárez ja forma part del ‘Club Super3’ dels clàssics

Luis Suárez ja forma part de la història dels clàssics, i és que, fins diumenge, en el munt de vegades que els dos gegants del futbol estatal s’han vist les cares, només deu jugadors del Barça havien estat capaços de fer tres gols a l’etern rival. L’uruguaià, doncs, va ser l’onzè blaugrana a aconseguir-ho, al costat de Paulino Alcántara (1916), Samitier (1926), Ramon i Pera (1930/31), Ventolrà (1934/35), César (1951/52), Eulogio Martínez (1957), Evaristo (1958/59), Lineker (1986/87), Romario (1993/94) i Messi, que, fidel al seu estatus de jugador únic, ho ha assolit en dues ocasions (2006/07 i 2013/14). A ells, però, també s’hi podria afegir el nom de Rivaldo, que el curs 2000/01 va marcar tres gols al Bernabéu, tot i que l’últim, ja en el temps afegit i amb 2-2 en el marcador, va ser anul·lat erròniament per l’assistent de Losantos Omar. El de Suárez, doncs, sense comptabilitzar el simbòlic de Rivaldo, és el dotzè hat-trick que encaixa el Madrid d’un futbolista del Barça, el novè en la lliga i el quart en les últimes tres dècades, unes dades que encara donen més valor a la fita assolida pel davanter uruguaià, que va quedar a les portes de la llegenda en veure com el pal i Courtois van evitar que completés el pòquer.

‘Hat-tricks’ en la lliga

Tot i que Paulino Alcántara i Samitier ja havien tastat abans el plaer de fer tres gols al Madrid, el primer hat-trick en un partit de lliga d’un jugador del Barça a l’equip blanc el va signar el maresmenc Joan Ramon i Pera, que la temporada 1930/31, al Camp de les Corts, va fer les tres dianes del triomf (3-1). I encara més espectacular va ser la fita del següent a assolir-ho, Martí Ventolrà, que el curs 1934/35 va fer un pòquer al Madrid (5-0). Van haver de passar 17 anys perquè un altre blaugrana marqués tres gols a l’etern rival, i l’escollit va ser César Rodríguez, que ho va assolir en un duel en què el Barça va vèncer per 4-2. I set temporades després va ser el torn d’Evaristo, autor del primer hat-trick contra el Madrid al Camp Nou. I ja cap altre blaugrana va tornar a fer tres gols en un partit contra el Madrid fins a gairebé tres dècades després, quan en el curs 1986/87 Gary Lineker va entrar en la història del Barça liderant el triomf en el clàssic (3-2). El següent hat-trick va ser aquell inoblidable de Romario en l’històric 5-0 del dream team, l’avantsala de l’era Messi, que en els cursos 2006/07 i 2013/14 va deixar la seva empremta en la història dels clàssics. El segon que va fer l’argentí, a banda de convertir-lo en el primer jugador blaugrana a marcar dos hat-tricks al Madrid, també el va erigir en el primer blaugrana a signar tres gols al Bernabéu. I diumenge va ser el torn de Luis Suárez, que amb una actuació memorable va entrar en el Club Super3 dels clàssics, un hat-trick que ja forma part de la història dels Barça-Madrid.

ENTRE ELS ESCOLLITS

L’uruguaià és l’onzè blaugrana que marca tres gols al Real Madrid en tota la història

SEMPRE ELL

Messi és l’únic que ha fet un trio de dianes al Bernabéu i dos ‘hat-tricks’ als blancs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)