Barça

El retorn del millor Piqué

Creixent. El defensa català confirma en el clàssic que ja ha deixat enrere el seu mal moment en l’inici de temporada i que cada cop està més a prop de tornar a ser el baluard de sempre

Gerard Piqué és com un dièsel. Necessita temps per posar-se a to. El problema és que mentre això no passa és dels que se li nota moltíssim, i per la posició que ocupa i per la importància que té en el joc global de l’equip les seves errades són massa visibles. En l’inici de temporada va tenir algunes actuacions per oblidar, impròpies d’un futbolista de la seva categoria, com per exemple contra el Girona, on va quedar retratat en els dos gols, o a Leganés, on va cometre una errada imperdonable regalant una pilota al rival després d’un rebuig lamentable.

El seu baix estat de forma i també el d’Umtiti, ara lesionat, va ser una de les causes que l’equip encaixés tants gols i mostrés una fragilitat inusual des que Valverde es va fer càrrec de l’equip. L’equip encara no ha assolit la solidesa de la temporada passada, però va pel camí de fer-ho, i en bona part serà gràcies al fet que Piqué ja s’acosta a la seva millor versió. Enrere han quedat les errades incomprensibles, la lentitud de moviments i la inseguretat.

Contra el Real Madrid es va tornar a veure un central concentrat, segur en l’anticipació, contundent en el rebuig –també quan el Madrid més pressionava– i amb aquell ímpetu per afegir-se a l’atac buscant un gol, una de les coses que més li agrada fer a Piqué, i encara més contra l’etern rival. I això que gairebé no ha tingut descans perquè és un intocable per al tècnic, que no el fa entrar en les rotacions, en part perquè no té més efectius.

Les seves xifres en els últims partits confirmen que Piqué ha millorat el seu rendiment. En el duel contra el Tottenham va recuperar set pilotes i només en va perdre una, i va aconseguir fer dues passades de mèrit bones, contra tres de dolentes. També va rebutjar sis pilotes. A Mestalla, un camp sempre complicat, va tornar a tenir grans números, amb tretze pilotes recuperades per només dues de perdudes i vuit pilotes rebutjades. En un altre duel exigent, el del Sevilla a l’estadi, va continuar en aquesta bona línia i va acabar el partit amb dotze pilotes recuperades, una de perduda i set de refusades.

En el clàssic, el domini blaugrana va ser tan aclaparador que la xifra de pilotes recuperades va baixar a sis, i la resta de números són molt destacables, amb cap pilota perduda, dues passades de mèrit bones i una de dolenta, un xut a porteria i una pilota rebutjada. El millor de tot plegat, però, és la sensació que ja torna a ser el kaiser de sempre. “Sento molta felicitat. Després d’un començament dubitatiu, portem una setmana molt bona, amb bones sensacions i joc. El pas endavant no és només dels pesos pesants, sinó de tots”, va assenyalar. El seu és ben visible i és una de les claus de la millora global.

LES FRASES

Sento molta felicitat. Després d’un començament dubitatiu, portem una setmana molt bona, amb bones sensacions i joc

LA DADA

Sabem que això és llarg i que això són tres punts i queda molta lliga. El pas endavant no és només dels pesos pesants, sinó de tots
17
pilotes
ha recuperat en els dos últims partits. Onze contra l’Inter de Milà i sis contra el Madrid.

Demana aturar els insults a Ramos

Gerard Piqué ja és el tercer capità del FC Barcelona i, per tant, les seves actituds dins i fora del camp han d’estar en consonància amb aquesta condició. Per això durant una jugada en el clàssic es va dirigir a l’afició del Barça en un dels moments en què els seguidors insultaven Sergio Ramos amb el crit de “fill de puta”, i els va fer que no amb el dit. El vídeo en què es veu el gest de Piqué es va fer viral a través de les xarxes socials. Molts usuaris van elogiar l’actitud de Piqué respecte dels insults cap a Ramos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)