Barça

“Cada partit és una prova per als que surten”

Ernesto Valverde. El tècnic confia que els menys habituals aprofitin l’oportunitat d’aquesta nit

El duel d’aquesta nit a Lleó contrasta amb la dimensió que va tenir el clàssic de diumenge contra el Madrid i que els blaugrana van resoldre amb una gran golejada (5-1). “Estem contents per com han anat les coses i la dinàmica de l’equip. Hem obtingut grans resultats, però també hem superat moments de dificultat i això ens reforça com a equip”, va manifestar Ernesto Valverde ahir durant la roda de premsa prèvia a la visita d’avui a Lleó. I és que, a banda del Madrid, durant els darrers deu dies l’equip també s’ha desfet del Sevilla i de l’Inter per tal de frenar els dubtes que havia generat l’equip i que van afectar el mateix tècnic blaugrana. Tot i això, Valverde va comentar que se sent “exactament igual que fa una setmana i que l’anterior”. “Quan guanyes estàs més content i si la gent també ho està, doncs millor. Però la meva visió personal és que hi haurà altres moments de dificultats i d’eufòria i jo he d’estar atent perquè la gent toqui de peus a terra”, hi va afegir amb l’habitual toc de moderació que defineix el seu caràcter.

El 5-1 ha comportat la destitució del ja extècnic del Madrid Julen Lopetegui. “L’únic que puc dir és que no m’agrada que destitueixin entrenadors, com ja vaig dir l’altre dia”, va dir Valverde quan se li va preguntar sobre aquesta qüestió. No va voler valorar les raons que es van esgrimir en el comunicat del club blanc en què s’anunciava l’acomiadament de Lopetegui, però sí que va ser contundent quan se li va preguntar si el Madrid podria prendre’s un any de transició: “És clar que no. Per a nosaltres el Madrid és un rival i intentarà refer-se, com també faríem nosaltres i qualsevol quan té problema. Que ha començat malament la lliga i no està entre els primers? Queda molt i el Madrid intentarà guanyar el campionat, com també faríem nosaltres i qualsevol.”

Ja centrats en el duel d’avui contra la Cultural, Valverde va advertir sobre la motivació amb la qual el rival sortirà al camp: “Cal tenir en compte que anirà al 200% perquè és el partit de l’any per a ells, i nosaltres hem d’estar al mateix nivell.” El partit és especialment important per als jugadors de la primera plantilla que menys oportunitats han tingut per jugar, així com per als joves del filial que completaran l’equip. En aquest sentit, Valverde va manifestar que “cada partit és una prova”. “Sí que és una prova per als que surtin. És clar que ens juguem coses. No és un partit amistós. El fet d’haver de passar una eliminatòria afegeix un punt de pressió als jugadors i tots tenim ganes de veure’ls jugar”, hi va afegir.

A l’hora d’avançar novetats en l’onze, Valverde va advertir que l’eix central de la defensa és la zona més procliu a fer canvis i donar entrada a joves com Chumi i Jorge Cuenca: “És una possibilitat, no ho negaré, perquè tenim dos centrals lesionats. Piqué i Lenglet han carregat el pes dels minuts i cal pensar una mica en això, però també condiciona la reglamentació perquè només en poden jugar quatre del filial.” Pel que fa a jugadors del primer equip com Denis, Samper i Aleñá, que aquest curs encara no han jugat, el tècnic es va mostrar satisfet per la seva actitud, conscient del desencís que suposa no tenir minuts. “Però l’entrenador ha de fer el seu treball. Ells, des del punt de vista professional, estan a un gran nivell i espero que puguin guanyar-se més minuts”, va afirmar Valverde.

Respecte a Jasper Cillessen, absent en l’entrenament de dilluns per una gastroenteritis, Valverde va confirmar que ja està recuperat per tornar a ser el porter de la copa: “Ja està bé i jugarà demà.”

CULTURAL LEONESA

Anirà al 200% perquè és el partit de l’any per a ells i nosaltres hem d’estar al mateix nivell

BON MOMENT

Hem obtingut grans resultats i hem superat moments difícils. Això ens reforça com a equip

MADRID

Que ha començat malament? Queda molt i intentarà guanyar la lliga, com també faríem nosaltres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)