Barça

El gol és cosa de molts

11 noms diferents. Rafinha, Arturo Vidal i Lenglet són els últims blaugrana a estrenar-se de cara a gol aquesta temporada. Leo Messi (12 gols) lidera la llista

Més de la meitat dels jugadors de camp de la plantilla ja han marcat

Rafinha, amb el gol que va permetre obrir la llauna contra l’Inter de Milà; Arturo Vidal, amb el que va fer possible la maneta contra el Madrid, i Lenglet, amb el que va donar el triomf aquest dimecres al camp de la Cultural Leonesa en l’estrena en la copa. Ells tres són els últims a afegir-se a la llista de jugadors del Barça que ja han vist porteria aquesta temporada –sigui en la supercopa d’Espanya, la lliga, la Champions o la copa–, que ja reuneix un total d’onze noms diferents. Això quan tan sols fa dos mesos i mig que va començar el curs, amb 15 partits jugats entre totes les competicions.

Dels jugadors amb fitxa del primer equip i sense comptar els dos porters doncs, Ter Stegen i Cillessen, ja han marcat més de la meitat dels integrants. Els únics que no ho han fet encara –alguns tot just van disputar els seus primers minuts o el seu primer partit com a titular dimecres a León– són Semedo, Sergi Roberto, Umtiti, Vermaelen, Busquets, Denis, Arthur, Samper i Malcom, a més d’Aleñá, que té dorsal del filial.

Com és lògic, una temporada més és Leo Messi, tot i perdre’s els tres últims partits, qui continua liderant la taula de màxims artillers blaugrana, amb 12 gols. En la lliga n’ha fet 7 i en la Champions 5. El segueix el seu bon amic Luis Suárez, que també té el gol a la sang, i que sense l’argentí és qui més ha assumit el paper de líder. L’uruguaià, de fet, ja s’ha enfilat també als 7 gols en la lliga, en què ha marcat en les dues últimes jornades, de penal contra el Sevilla i per partida triple contra el Madrid. L’assignatura pendent és la Champions. Ells dos són, després de la marxa de Neymar, els que assumeixen gran part de la responsabilitat golejadora de l’equip, encara que tampoc s’estan quedant gaire enrere els dos reforços que van arribar el curs passat precisament per intentar ocupar el buit de Neymar. I és que tant Coutinho, que va arribar a l’hivern però va ser el tercer màxim golejador de la plantilla el curs passat, com Dembélé, i això que el protagonisme del francès ha minvat molt en les últimes setmanes, ja sumen tots dos 5 gols. La majoria, a més, importants, ja que 4 dels de Coutinho han permès obrir la llauna i 3 dels de Dembélé han estat dels que han donat punts, o fins i tot un títol, com la supercopa d’Espanya.

No podia faltar tampoc en la llista un dels migcampistes amb més gol, com ho està demostrant des que va fitxar pel Barça i ja abans al Sevilla, Ivan Rakitic, que aquest curs ja ha fet 3 gols i va pel camí de superar molt aviat els 4 de la temporada passada, la menys prolífica des del punt de vista dels gols com a blaugrana. El mateix es pot dir de dos defenses que també veuen porteria amb facilitat: Jordi Alba, que cada cop destaca més en aquest apartat, i Piqué, que ha marcat en totes les temporades, 11, que fa que va tornar al club. Tots dos sumen 2 gols. Finalment, també Munir ha posat el seu gra de sorra aquesta temporada en forma de gol, i va ser decisiu ja que va servir per empatar contra l’Athletic. 41 gols en total, dels quals un va portar, això sí, el segell d’un rival, el de Pulido, de l’Osca.

LEO MESSI 12 GOLS

DEMBÉLÉ 5 GOLS

COUTINHO 5 GOLS

LUIS SUÁREZ 7 GOLS

LENGLET 1 GOL

MUNIR 1 GOL

JORDI ALBA 2 GOLS

A. VIDAL 1 GOL

PIQUÉ 2 GOLS

RAKITIC 3 GOLS

RAFINHA 1 GOL

Sevilla - Barça 1-2
Piqué i Dembélé
Barça - Alavés 3-0
Messi (2) i Coutinho
Valladolid - Barça 0-1
Dembélé
Barça - Osca 8-2
Messi (2), Luis Suárez (2, 1 de penal), Pulido (pròpia porteria), Dembélé, Rakitic i Jordi Alba
Real Sociedad - Barça 1-2
Luis Suárez i Dembélé
Barça - PSV Eindhoven 4-0
Messi (3) i Dembélé
Barça - Girona 2-2
Messi i Piqué
Leganés - Barça 2-1
Coutinho
Barça - Athletic 1-1
Munir
Tottenham Hotspur - Barça 2-4
Coutinho, Rakitic i Messi (2)
València - Barça 1-1
Messi
Barça - Sevilla 4-2
Coutinho, Messi, Luis Suárez (p.) i Rakitic
Barça - Inter de Milà 2-0
Rafinha i Jordi Alba
Barça - Madrid 5-1
Coutinho, Luis Suárez (3, 1 p.) i A. Vidal
Cultural Leonesa - Barça 0-1
Lenglet
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)