Barça

JORDI AMAT

FUTBOLISTA DEL RAYO VALLECANO

“Tot és possible a Vallecas”

“Volem que el Barça no se senti gens còmode des del primer minut fins a l’últim. Com a avantatge tenim una afició espectacular al darrere”, indica el central barceloní, que viu la seva segona etapa al Rayo

Tots els minuts al camp.
Nou-cents minuts en deu jornades. Jordi Amat és clarament un fix en la defensa del Rayo des que va arrencar el campionat de lliga. El central diu que “no es fixa en els números”, però agraeix la confiança. “Que un jugador se senti valorat és molt important”, destaca. El seu propòsit no és altre que “seguir ajudant l’equip”
Preferim que el Barça vingui sense Messi, però tant si hi és com si no ja vam veure en el clàssic que el Barça té molt bon equip

Jordi Amat (Barcelona,21 de març del 1992) afronta aquesta temporada la segona etapa al Rayo Vallecano. Sis anys enrere ja hi va militar i en té un gran record, tant per la relació del club amb el barri com pels bons resultats obtinguts. La situació ara és més complexa ja que l’equip està en posicions de descens (dinovè amb sis punts en deu jornades). Tot i això, el central català, format al planter de l’Espanyol fins a arribar a l’elit del futbol, expressa la seva confiança en la capacitat del Rayo de reaccionar, empès per la seva afició.

Amb quins ànims rep el Rayo Vallecano al Barça?
Donem importància al partit. El Barça mereix el màxim respecte, però ve a Vallecas i el que volem és complicar-li les coses al màxim, que no se senti gens còmode des del primer minut fins a l’últim. Com a avantatge tenim una afició espectacular al darrere. En general, haurem de fer-ho tot molt bé per portar el partit cap a la idea que tenim.
Aquesta especial idiosincràsia del Rayo i la vinculació amb la seva afició han de ser clau per sortir de l’actual situació esportiva?
Totalment. Nosaltres cada vegada estem jugant millor. L’equip està millorant i els jugadors volem exigir-nos més. Hem comès errades puntuals i també hi ha hagut jugades concretes que ens han perjudicat molt. Tot i això, estem segurs que això ho tirarem endavant. Tenim molt bon equip, una bona afició i estem confiats a millorar. Tenim moltes ganes de guanyar el primer partit a Vallecas i tant de bo sigui aquest dissabte.
Quines són les tecles que cal tocar per trobar la bona línia?
Hem de millorar el tema de la pressió. Ja ho treballem, igual que els altres equips, però a vegades ens costa. És un aspecte a millorar i ho estem fent perquè és una part molt important del joc. I després, cadascun de nosaltres ha de ser millor jugador a cada partit. Aquest compromís hi és a l’equip i ara falta explotar-lo més, creure’ns-ho. Estem treballant bé per tal que canviïn els resultats.
El Barça arriba amb confiança, però sense Leo Messi. Aquest fet els permet ser una mica més optimistes?
La veritat és que preferim que el Barça vingui sense Messi, però tant si hi és com si no ja vam veure en el clàssic que el Barça té molt bon equip. Però a mi em preocupa més com estarà el Rayo. Segur que el Barça tindrà ocasions, però el que vull pensar és que el Rayo també farà un bon partit i mostrarà les seves armes.
Esperava que el Barça golegés el Madrid (5-1) en el clàssic de diumenge passat?
Realment no ho esperava, però el Barça va demostrar ser superior i al final en un partit pot passar qualsevol cosa. Tot és possible en un clàssic, igual que tot és possible a Vallecas. I això és el que volem demostrar. Que se sentin molt incòmodes i veure un Rayo valent, que sàpiga aprofitar les ocasions.
Quin estil de joc vol transmetre a l’equip el tècnic?
Un estil de toc, per això crec que veurem un partit molt maco. Els dos equips voldrem la pilota i fer un bon futbol. Al final aquesta és la idea: fer una bona pressió en totes les accions, tractar bé la pilota quan la tinguem... La veritat és que el VAR ens ha perjudicat una mica fins ara, però creem ocasions i això ens aporta confiança.
O sigui, demana paciència perquè el treball es traslladi als resultats.
Sí. Personalment crec que hauríem de tenir dos o tres punts més, però és el que hi ha. La gent està implicada amb la idea de joc i amb l’entrenador. Els resultats han d’arribar.
Si no hi ha sorpreses li tocarà ‘ballar’ amb un davanter tan lluitador com Luis Suárez. Per a un central com vostè deu ser un dels davanters més incòmodes de marcar?
I tant. Tothom sap que Suárez és un gran davanter, i no només per la capacitat golejadora, sinó també pel treball que aporta a l’equip. Qualitats com la valentia, la lluita... És un davanter complicat de controlar, però amb l’ajuda de tot l’equip intentaré que no tingui el dia.
El Luis suárez del Rayo seria Raúl de Tomás?
Sí. L’any passat va marcar 24 gols a segona divisió. Està fent una bona feina i, en definitiva, el que volem és que cada jugador s’exigeixi al màxim. Que tots plegats fem un pas més.
Aquesta és la seva segona etapa al Rayo. Ha canviat molt el club respecte a fa sis anys?
Hi trobo moltes semblances. Crec que és positiu que el club tingui les seves idees i formes. És un club molt familiar, molt unit. Sabem que som humils, però tenim les nostres armes i cal esprémer-les.
Aquella experiència anterior el va fer decidir tornar a Vallecas després d’un any al Betis?
Sí, perquè vaig disfrutar molt aquí. Vaig ser molt feliç i vaig decidir tornar-hi per intentar tenir un any similar, o tant de bo millor. Em tracten molt bé i esperem que els bons resultats arribin perquè l’afició pugui disfrutar més amb l’equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)