Barça

Hora de seguir accelerant

El Barça, encara sense Messi, visita Vallecas (20.45 h, Movistar Partidazo) amb l’objectiu d’obtenir la cinquena victòria consecutiva i continuar consolidant-se en el lideratge

Després de superar amb gran nota un tram de calendari difícil, els blaugrana, amb l’avís del que els va passar a Leganés, faran bé de no confiar-se contra el penúltim

Triomf contra el Sevilla el dia que es va lesionar Messi, tot just fa dues setmanes, i triomf també contra l’Inter i el Madrid –amb maneta inclosa contra l’etern rival– tot i l’absència de l’argentí. Així, de manera impecable, el Barça va superar el que probablement era el tram de calendari més exigent d’aquests primers dos mesos i mig del curs. Ara, i després de deixar encarrilat dimecres a Lleó el pas als vuitens de final de copa, amb majoria dels no habituals i alguns debutants del filial, en un partit en què, tot i guanyar, van ser molts els jugadors que no van aprofitar l’oportunitat per reivindicar-se, el conjunt blaugrana intentarà, al camp del penúltim classificat, el Rayo Vallecano, allargar el seu gran moment i seguir reforçant el lideratge. Ho farà encara sense Messi, que tot i que ahir es va tornar a entrenar amb el grup, per segon dia seguit, no va entrar encara en la llista de convocats. No es pot descartar que ho faci per al duel de dimarts a Milà.

Sense l’argentí, i vist el rendiment dels últims partits, el conjunt blaugrana no hauria de tenir problemes per obtenir avui la cinquena victòria consecutiva entre lliga, Champions i copa, i mantenir, com a mínim, la distància de 7 punts respecte al Madrid, que abans, a un quart de cinc de la tarda, rep el Valladolid. També haurà jugat abans, a la una, i a Leganés, l’Atlético de Madrid, ara mateix amb dos punts menys que el Barça. El Rayo només ha estat capaç de guanyar un partit aquesta temporada, i d’això ja fa més d’un mes i mig, quan va sumar els tres punts al camp de l’Osca (0-1). Al seu estadi, a més –que va estar tancat aproximadament un mes per problemes estructurals–, han perdut tres dels cinc partits que hi han jugat, amb alguna golejada inclosa, com ara l’1-4 contra el Sevilla i l’1-5 contra l’Alavés. Vint gols ha rebut, de fet, el conjunt madrileny en les deu jornades disputades, xifres només superades pel cuer, l’Osca. Tot i això, el Barça farà bé de no confiar-se contra un equip que està obligat a començar a reaccionar si no es vol continuar enfonsant en la zona de descens, i que dimarts en la copa va obtenir un bon empat a Leganés (2-2). En aquest sentit, els de Valverde ja estan avisats pel que els va passar precisament a Butarque a finals de setembre, en la sisena jornada, quan van caure derrotats per l’aleshores cuer, el Leganés, tot i haver-se avançat amb un golàs de Coutinho. És encara l’única desfeta del Barça aquesta temporada.

Tenint en compte que a Lleó per al partit de copa no van viatjar la majoria de peces clau de l’equip –Ter Stegen, Piqué, Rakitic, Busquets, Coutinho, Luis Suárez i Jordi Alba es van quedar a Barcelona–, no seria estrany que Valverde apostés pel mateix onze que va superar l’Inter i el Madrid i que tan bona imatge va deixar, amb Rafinha ocupant el buit de Messi. Només la proximitat amb el partit de dimarts a Milà podria fer que el tècnic blaugrana optés per introduir canvis, però que tot indica que seran mínims, o inexistents. Amb Umtiti i Vermaelen encara lesionats –Samper és l’últim nom a afegir-se a la llista de baixes–, Chumi va entrar en la convocatòria i també ho va fer Aleñá, que en la copa va ser un dels pocs que van fer un mínim pas endavant, i que rep el premi de ser citat per primer cop aquest curs en un partit de lliga. Per contra, i després de la seva mala actuació a Lleó, Denis i Malcom –fins dimecres, el gallec ni tan sols havia jugat cap minut i el brasiler només en sumava 25– són els dos jugadors descartats per decisió tècnica. Pel que fa al Rayo, Míchel, que tot i la situació de l’equip no sembla que vegi trontollar encara el seu càrrec, podria introduir alguns canvis en l’onze i buscar aire fresc amb alguns dels jugadors que van oferir un bon rendiment en la copa. La llista de convocats es coneixerà avui mateix.

DOS DESCARTATS

Després del mal partit a Lleó, Denis i Malcom cauen de la llista. Aleñá i Chumi hi entren

CONTINUÏTAT

Amb les peces clau descansades, l’onze podria ser el mateix que contra l’Inter i el Madrid

UN RIVAL TOCAT

El Rayo només ha guanyat un partit aquest curs, fa més d’un mes i mig, a Osca

Míchel: “Hi tenim molt poc a perdre i volem trencar tots els pronòstics”

X.S.

“El 98% del món pensa que perdrem. Però som part del 2% que volem trencar tots els pronòstics”, assegura el tècnic del Rayo, Míchel, sense descartar res. “És un partit de màxima dificultat. Hem de buscar solucions al joc del Barça. Pot ser que estiguem molt temps sense la pilota i haurem de buscar les nostres armes”, hi afegeix Míchel, que recorda que avui el seu equip “hi té molt poc a perdre”. Tot i l’absència de Messi, que qualifica com “el millor jugador del món”, el tècnic madrileny avisa que “hi ha molts altres aspectes en què fixar-se [del Barça] i té una plantilla excepcional”. Recordant la seva trajectòria com a jugador –entre altres equips, també va vestir la samarreta del Rayo i va derrotar el Barça dos cops a principis de segle–, va parlar del que signifiquen aquesta mena de partits: “Quan era jugador i jugava contra el Barça, tenia una motivació especial. Quan jo jugava hi havia menys distància. Teníem fins i tot sort i guanyàvem.”

23 gols en les últimes cinc visites

X.S.

En els últims anys, abans del descens del Rayo a segona el 2016, el Barça es va passejar sempre que li va tocar visitar Vallecas. I és que, entre els cursos 2011/12 i 2015/16, va obtenir la victòria les cinc vegades que hi va jugar, amb diverses golejades d’escàndol i un global de 23 gols a favor i només un en contra. En l’últim any de Guardiola al Barça, va guanyar 0-7; amb Tito Vilanova a la banqueta, 0-5; amb Tata Martino, 0-4, i amb Luis Enrique, 0-2 i 1-5. En els últims onze enfrontaments, de fet, ja fos al Camp Nou o a Vallecas, la victòria sempre ha estat blaugrana. L’última derrota contra el Rayo es remunta a la temporada 2002/03 (1-0).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)