El Barça salva els mobles a Vallecas (2-3)

Lliga. Rayo-Barça (Jornada 11)

Victòria del Barça in extremis a Vallecas (2-3). L’equip de Valverde, que venia de brillar contra el Sevilla, l’Inter i el Real Madrid, i de guanyar també a la copa contra la Cultural amb un equip farcit de suplents i futbolistes del filial, ha fet un partit molt dolent al camp del Rayo Vallecano, que en alguns instants ha recordat al partit perdut a Butarque. Finalment, però, el Barça ha salvat els mobles amb dos gols de Dembélé i Suárez a les acaballes del partit.

Luis Suárez ha avançat al Barça al minut 11 de partit en una acció que ha recordat moltíssim a la del primer gol dels blaugrana el dia del clàssic. Passada vertical de Rakitic, acció profunda de Jordi Alba contemporitzant en els metres finals i passada de la mort enrere per a l’arribada d’un tercer futbolista. Contra el Real Madrid va ser Coutinho qui va culminar l’acció. Avui ha estat l’uruguaià qui ha marcat a plaer després de la passada d’Alba.

Suárez ha tornat a ser protagonista al minut 40 amb un xut enverinat, amb rosca, que s’ha estavellat a la porteria d’Alberto. Abans, en el 35’, Pozo havia fet el gol de l’empat en una gran acció individual culminada amb un xut des de la frontal, que després de tocar a l’arrel del pal, ha acabat al fons de la xarxa.

El Rayo ha arribat al descans plantant cara al líder de lliga i s’ho ha cregut encara més amb el gol d’Álvaro al minut 57. Raúl de Tomás ha rematat de cap al pal i Álvaro ha caçat el refús per fer el 2-1.

Valverde ha donat entrada a Dembélé, Munir i Arturo Vidal, però el Rayo ha estat millor en la segona meitat. Tot feia pensar que el Barça es deixaria els tres punts a Vallecas, però llavors ha aparegut Dembélé per empatar el partit al minut 87, amb un xut des de l’interior de l’àrea en una segona jugada precedida per una pilota aèria disputada per Piqué. Amb el gol, el Barça ha cregut en la reacció i Suárez ha culminat la remuntada en el minut 90. Centrada de Sergi Roberto i bona rematada de l’uruguaià arribant lliure de marca al segon pal per fer el definitiu 2-3.

Mal partit del Barça, però victòria important per conservar el lideratge de la lliga abans de viatjar a Milà.