Barça

El protagonista

Luis Suárez

Un doblet que val més or que no pesa

Havia dit Luis Suárez aquesta setmana passada que entendria que el Barça comencés a buscar un davanter centre perquè ell ja té 31 anys i no és etern. Llei de vida. Valverde ho corroboraria uns dies després encara que també recordaria que l’uruguaià aguanta molt bé el pas del temps perquè continua fent gols i sent un referent per a l’equip. I no li falta raó, al tècnic blaugrana, perquè Luis Suárez, des que es va lesionar Messi contra el Sevilla, és el jugador que s’ha posat l’equip a l’esquena i el que ha fet un pas endavant més gran davant l’absència del 10. És un rol que sabia que li tocaria fer i per caràcter es troba a gust amb reptes d’aquesta magnitud.

El davanter uruguaià passa per un moment dolç pel que fa a l’aspecte golejador. Després d’un inici irregular, l’aturada que va fer per posar-se a to i posar fi a les molèsties al seu genoll li han fet recuperar l’olfacte. Gairebé totes les pilotes que cauen als seus peus acaben a la xarxa del porter rival. Va marcar contra el Sevilla i contra el Real Madrid va ser decisiu amb un trio de gols històric. Ahir contra el Rayo Vallecano va tornar a ser decisiu amb un doblet que va salvar tres punts importantíssims quan semblava que el Barça marxaria sense botí de Vallecas en un partit que durant moltes fases va recordar massa el de Butarque.

Amb els dos d’ahir, Luis Suárez ja duu 9 gols en la lliga i supera Stuani i Aspas en la lluita pel pitxitxi. Tots dos en tenen un de menys. Messi, amb set, els vigila de ben a prop. El primer gol d’ahir va arribar en el minut 10 del partit i va venir per la banda esquerre, on Jordi Alba s’està convertint en un malson per a tots els rivals. Passada a l’espai de Rakitic, cursa del de l’Hospitalet, paciència per esperar els moviments dels companys, va veure Suárez sol i aquest va rematar a dins amb l’esquerra i la pilota va entrar a la porteria després de tocar en el defensa Gálvez. Després d’aquest gol, el Barça es va relaxar i va permetre que el Rayo Vallecano empatés. Hauria pogut posar-se de nou al davant, però una rosca magnífica de Suárez va acabar al pal.

En el segon temps, el davanter uruguaià també va ser el que més perill va generar de tots els atacants del conjunt de Valverde. Va disposar d’una bona ocasió després d’una passada de Munir però el seu xut va ser massa tou. Quan faltaven cinc minuts per al final va tornar a tenir el gol a tocar després d’una centrada de Jordi Alba, però la seva rematada de cap no va agafar la força suficient per superar el porter del conjunt madrileny, Després de l’empat de Dembélé, el Barça va continuar intentant buscar el gol de la victòria i el va trobar gràcies a un fantàstic gol de Luis Suárez després de rematar amb la dreta una centrada de Sergi Roberto des de la banda dreta. Els blaugrana ahir van jugar amb foc a Vallecas però el caràcter i l’instint de Suárez van salvar una sortida que s’havia complicat moltíssim. De fet, el Barça va generar molt poc i el va salvar la seva efectivitat. El FC Barcelona pot anar buscant un altre 9 de cara al futur però el que sembla evident és que, amb l’actual estat de forma de Luis Suárez, aquest ho tindria molt complicat per treure-li el lloc.

1
pal
0
passades de mèrit bones
1
pilota recuperada
3
pilotes perdudes
0
faltes comeses
2
faltes rebudes
6
rematades
2
gols Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)